Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 3. 2018,
18.20

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

ND Gorica NK Gorica NK Domžale

Petek, 30. 3. 2018, 18.20

6 let

Poročilo s tekme Gorica : Rudar

Knapi zadržali veliko prednost pred Goričani #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Amel Džuzdanović | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Nogometaši Gorice in velenjskega Rudarja so se v 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli braz zmagovalca 1:1 (0:1).

Novogoriški nogometaši so v dvoboju z Velenjčani nujno potrebovali zmago, da v boju za četrto mesto znižajo zaostanek devetih točk prav za Rudarjem. A začelo se je drugače. Prvi so si izrazito priložnost priigrali Velenjčani, ko je Edin Šehič v deveti minuti na dobrih desetih metrih ostal sam nekoliko levo v kazenskem prostoru, a mu ni uspel matirati Grege Sorčana, le pol minute kasneje je s podobnega položaja, a malce na desni strani, streljal Dominik Radić. Igra se je razživela in na nasprotni strani je bil po predložku z desne strani le minuto kasneje nevaren Miran Burgič, žoga pa je po strelu z glavo letela mimo leve vratnice.

Nato so bili nevarnejši gostitelji, pri katerih je v 16. minuti najprej nevarno streljal Bede Amarachi Osuji, dve minuti kasneje pa je bil Rok Grudina po predložku Matije Škarabota z leve strani sam pred gostujočimi vrati, a slabo zadel žogo. Gostje so bili brez priložnosti do 26. minute, ko se je do žoge v novogoriškem kazenskem prostoru nekoliko po sreči priboril Radić in z nevarnim strelom po diagonali zadel desno vratnico.

Rudar povedel tik pred iztekom prvega dela

Velenjčani so bili nato več pri žogi, a brez izrazite priložnosti, na drugi strani je v 42. minut nevarno poskušal Osuji, pa vendarle so povedli. V sodnikovem podaljšku, ko je sodnik Damir Skomina po prekršku Dejana Žigona nad Radićem dosodil enajstmetrovko, je bil z bele točke zanesljiv Šehić.

Sodil je Damir Skomina, | Foto: Getty Images Sodil je Damir Skomina, Foto: Getty Images

Gostje so bili nevarnejši tudi v uvodu drugega dela, a že v 52. minuti so iz prve priložnosti zadeli domači. Osuji je preigraval na levi strani, nato pa poslal predložek na drugo stran do Amela Džuzdanovića, ki je ostal sam in z glavo matiral Marka Pridigarja. Dobro minuto kasneje je Burgić zamudil priložnost za 2:1, ko neoviran iz neposredne bližine ni uspel drugič ugnati Pridigarja. Ta je dobro posredoval tudi v 57. minuti po strelu Osujija, ki je v drugem delu odlično razigraval soigralce.

Domači so imeli nato več od igre, a prave priložnosti si ekipi nista priigrali. Bržkone pa je sodnik Damir Skomina napravil napako v 81. minuti, ko ni dosodil prekršek velenjskega vratarja Pridigarja nad Leonom Mariničem za enajstmetrovko. Zadnji priložnosti za domače sta zapravila Žigan in Celcer, ki sta v 89. in 90. minuti izvajala posta strela s kakšnih 19 oziroma 24 metrov, res nevaren pa je bil le Celcer. Že v sodnikovem podaljšku je s težkega položaja poskušal še Matija Škarabot.

Vrhunci s tekme v Novi Gorici:

Novogoričani bodo v 26. krogu prihodnjo soboto gostovali pri Ankaranu, Velenjčani pa bodo gostili Aluminij. Že v sredo pa bodo Velenjčani v zaostali tekmi 19. kroga gostili tretjeuvrščene Domžalčane.

Gorica : Rudar Velenje 1:1 (0:1)

Športni park, gledalcev 400, sodniki: Skomina (Koper), Praprotnik (Ljubljana) in Švarc (Ivančna Gorica).

Strelci: 0:1 Šehić (45.), 1:1 Džuzdanović (52.).

Gorica: Sorčan, Gregorič, Kavčič, Jogan (Celcer od 54.), Škarabot, Tešija, Grudina, Džuzdanović (od 73. Marinič), Osuji, Žigon, Burgič (Gulić od 74.).

Rudar Velenje: Pridigar, Pušauver, Tomašević, Kašnik, Pišek, Trifković, Bijol (od 80. Kamara), Novak (od 64. Bolha), Parfitt-Williams, Radič (od 59. Šimunac), Šehić.

Rumeni kartoni: Bijol (55.), Novak (61.), Williams (77.).
Rdeči karton:/.

Ne spreglejte