Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
23. 10. 2014,
11.56

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Borussia Dortmund Galatasaray Jürgen Klopp Cesare Prandelli Marco Reus

Četrtek, 23. 10. 2014, 11.56

5 let, 4 mesece

Klopp pozabil na šampanjec, sanjski zadetek Reusa (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Borussii Dortmund v nemškem prvenstvu ne gre vse po načrtih. Točke zapravlja skoraj na vsakem koraku, drugače pa je v ligi prvakov, kjer ji gre veliko bolje. To je občutil tudi Galatasaray.

"To je bila zmaga, ki pa ni bila preprosta. Imeli smo le srečo, da smo vedno dosegli zadetek ob pravem času. V obrambi smo igrali disciplinirano vseh 90 minut, to pa je bil ključni dejavnik do visoke zmage, saj je tekmec pritiskal vso tekmo. To je bil naš večer, a smo še daleč od popolnosti. Po tej zmagi ne bomo odpirali penine, čeprav je tudi res, da se ne zmaga vsakič s 4:0 v gosteh," je skušal Jürgen Klopp ostati skromen po odmevni zmagi v turškem velemestu. Po tekmi ga je v slabo voljo spravila poškodba Matsa Hummelsa, ki ima težave z mišico, na pregled sta morala tudi Japonec Šindži Kagava in Nemec Sven Bender.

Trener rumeno-črnih je dodal, da je njegovi ekipi v Turčiji na pomoč priskočila tudi sreča, kar je dokazal sanjski zadetek reprezentanta Marca Reusa. To je bil evrogol, ki si ga je vredno ogledati večkrat, Urugvajec Fernando Muslera je bil med vratnicama gostiteljev ob premetenem strelu z razdalje nemočen.

Prandelli: Glavni cilj je turško prvenstvo

"Glave moramo hitro dvigniti, ta poraz nam ne sme vzeti morale. Moramo vedeti, da smo izgubili proti močnemu tekmecu, ki prihaja iz dežele svetovnih prvakov in ima kar nekaj igralcev v reprezentanci. Naš glavni cilj ostaja naslov državnega prvaka," meni Cesare Prandelli.

Nekdanji italijanski selektor je opazil, da imajo njegovi nogometaši težave pri dojemanju lige prvakov, saj vse prevečkrat v evropske dvoboje vstopajo s prepričanjem, da bo tako preprosto kot v turškem prvenstvu. Da se krepko motijo, je dokazala tudi Borussia, saj so naleteli na neprebojni porurski zid in si zmanjšali možnosti za napredovanje v osmino finala lige prvakov.

Ne spreglejte