Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
2. 11. 2014,
9.05

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jürgen Klopp Pep Guardiola nogomet derbi Robert Lewandowski

Nedelja, 2. 11. 2014, 9.05

7 let, 12 mesecev

Klopp po peti zaporedni ničli: En polčas je proti Bayernu premalo

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Bayerna so v največjem nemškem derbiju po zaostanku z 0:1 na koncu le premagali Borussio Dortmund in še poglobili njihovo krizo. Rumeno-črni so v bundesligi izgubili še petič zapored.

Čeprav bi lahko zmaga nad Bayernom v domačem prvenstvu v tej sezoni povsem neprepoznavno Borussio pred nadaljevanjem sezone napolnila z energijo in prepotrebno samozavestjo, se to ni zgodilo. Gostje so sicer povedli prek Marca Reusa, ki ga mnogi že vidijo v dresu bavarskega velikana, a so po vstopu francoskega zvezdnika Francka Riberyja v igro nogometaši Bayerna pripravili preobrat in se na koncu zasluženo veselili. V 72. minuti je slabo izbijanje Nevena Subotića izkoristil še lani član Borussie Robert Lewandowski, zmagovalca pa je s strelom z bele točke pet minut pred koncem srečanja odločil Arjen Robben. Tudi v akciji za enajstmetrovko je bil znova v glavni vlogi Ribery, ki ga je po napaki podrl Subotić. Srbski branilec bo to tekmo zagotovo še sanjal.

"Bayern je zasluženo zmagal"

Če so v prvem delu rumeno-črni še igrali in bili na čase celo boljši od Bayerna, se je v drugem polčasu tehtnica nagnila na stran domačih. "V prvem polčasu smo igrali odlično, menim, da je bil to naš celo najboljši polčas v tej sezoni bundeslige, a smo v drugem delu nerazumljivo popustili in vse zapravili. Vložili smo veliko, iztržili pa malo. En polčas je proti tako izvrstni ekipi premalo. Začeli smo nabijati žogo in pustiti Bayernu, da igra, mi pa smo se potegnili nazaj in čakali, kaj se bo zgodilo. Če potegnemo črto, v drugem polčasu nismo bili dorasel tekmec, zato je Bayern zasluženo zmagal," je za Sky priznal trener Borussie Jürgen Klopp.

Kriza Borussie se je tako še povečala. Kloppova četa je izgubila še petič zapored, na zadnjih sedmih tekmah je Borussia osvojila samo točko, v desetih krogih, kolikor jih je bilo odigranih v tej sezoni, pa le sedem točk, ki jih trenutno uvršča na katastrofalno 16. mesto, mesto, ki vodi celo v drugo nemško ligo. "Situacija, v kateri smo trenutno, res ni dobra in je skrb vzbujajoča. Morali bomo naglo dvigniti formo, sicer se nam ne piše nič dobrega," je dodal Klopp.

Guardiola hvali Riberyja

Bayern na drugi strani blesti. Na prvem mestu nemškega prvenstva je pred konkurenco ohranil prednost štirih točk. Bavarci so zmagali še sedmič v sezoni in ostajajo brez poraza. "Zmage smo zelo veselili. V prvem delu so nam odrezali Xabija Alonsa, a kot vedno, smo tudi tokrat našli odgovor. Menim, da je to odlika, ki je nima vsaka ekipa. Ko smo v igro poslali Francka Riberyja je bilo zgodbe konec. Njegova naloga je bila poskušati igrati ena na ena proti Subotiću in v slogu največjih mojstrov je to tudi storil. Bil je pravi adut s klopi in eden glavnih junakov za zmago," je bil vzhičen trener Bayerna Pep Guardiola.

"Zame ni bila lahka tekma. A štejejo tri točke, ki smo jih zelo veseli. V prvem polčasu smo se mučili, v drugem pa smo izpolniti tisto, kar smo se dogovorili pred tekmo," pa je trenerjeve besede dopolnil še strelec izenačujočega zadetka in začetnik preobrata Robert Lewandowski.

Ne spreglejte