Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
12. 11. 2011,
16.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jürgen Klinsmann Arsene Wenger

Sobota, 12. 11. 2011, 16.01

8 let

Klinsmanna skrbi napad, Wenger čestital (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ameriška nogometna reprezentanca je v petek izgubila prijateljsko tekmo s Francijo. Ameriške navijače najbolj skrbi dejstvo, da so izbranci Jürgna Klinsmanna na šestih nastopih dosegli le dva zadetka.

Še četrtič, odkar sedi Klinsmann na ameriški klopi, je izbrana vrsta ZDA izkusila tesen poraz z 0:1. Ameriško javnost vedno bolj skrbi, kam pluje reprezentančna ladja pod vodstvom znamenitega Nemca, ki po šestih preizkušnjah še zdaleč ni zapustil zadovoljivega vtisa. Manjkajo zadetki. Nekdanji strah in trepet branilcev se lahko pohvali le z dvema goloma, od šestih tekem pa je dobil le eno. Navijači so pogrešali zadetke tudi v petek, ko so dočakali le dva strela na francoska vrata. Oba sta zgrešila cilj. ''Želimo čimprej doseči zadetek ali dva. Tokrat ni šlo, smo se pa dobro upirali močni Franciji. Žal smo prejeli zadetek in izgubili, a na takšnih tekmah je ponavadi tako, da lahko srečanje odloči že ena posamična napaka. Takoj sledi kazen,'' je po tekmi v Parizu dejal Jürgen Klinsmann. Edini zadetek je padel v 72. minuti, ko je Loic Remy izkoristil nezbranost Clarenca Goodsona (v obrambni vrsti je zamenjal poškodovanega Oguchija Onyewuja). Do takrat so Francozi zapravili nekaj lepih priložnosti. Goste je reševal tudi okvir vrat, pa tudi odlična posredovanja vratarja Tima Howarda, ki se je izkazal zlasti s posredovanjem po dobro izvedenem prostem strelu Karima Benzemaja. Klinsmann prvega ameriškega vratarja uvršča med šesterico najboljših na svetu, kar naj bi na štadionu v Stožicah pričaralo zanimiv dvoboj ''velemojstrov'' med vratnicama, Howarda in Samirja Handanovića.

Nekdanji mladi nemški reprezentant prvič v dresu ZDA

Francozi so do prevlade na igrišču prišli na sredini, kjer so zagospodarili predvsem v drugem delu. Kyle Beckerman, Maurice Edu, Brek Shea in Danny Williams so dopuščali prevelike luknje, zaradi nepovezanosti pa najbolj nevaren posameznik v napadu Clint Dempsey ni prejel uporabnih žog. Odsotnost prvega asa Landona Donovana, ki ga ne bo tudi v Ljubljani, je prišla do izraza. Začuda ni prejel priložnosti niti Michael Bradley, ki je v Johannesburgu z zadetkom za 2:2 zapečatil slovensko usodo. Soigralec Boštjana Cesarja in Bojana Jokića pri Chievu ter sin nekdanjega selektorja je ostal na klopi, namesto njega je dobil priložnost neprepričljivi Edu. Za boljšo voljo je po tekmi poskrbel trener Arsenala Arsene Wenger, ki je vstopil v slačilnico ZDA in čestital igralcem za dobro predstavo. ''Nekaj igralcev me je pozitivno presenetilo. Denimo Shea. Ko sem videl, da je rojen leta 1990, sem bil zelo impresioniran,'' je po srečanju vseeno ''diplomatsko'' pohvalil goste Laurent Blanc, ki z ''galskimi petelini'' ni izgubil že 16 zaporednih tekem. V petek je v dresu ''jenkijev'' debitiral Fabian Johnson, nekdanji mladi nemški reprezentant in član Hoffenheima. Nastopil naj bi tudi v Ljubljani, ko bodo ZDA zaključile s tekmami v letu 2011. Prvič po letu 1997 bodo leto zaključile z negativno statistiko. V 16 letošnjih tekmah so zmagale le petkrat, izgubile pa že osemkrat. Polovico porazov je ''pridelal'' Klinsmann. Morda v torek še petega z 0:1 ...

Ne spreglejte