Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
17. 5. 2017,
17.12

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

Srečko Katanec Bayer Leverkusen Kevin Kampl

Sreda, 17. 5. 2017, 17.12

6 let, 6 mesecev

Slovenski zvezdnik potrebuje počitek

Kevin Kampl končal sezono in s tem rešil dilemo Srečka Katanca?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65
Kevin Kampl | Foto Reuters

Foto: Reuters

Iz vrst nemškega nogometnega Bayerja Leverkusna so sporočili, da Kevin Kampl v tej sezoni zaradi težav s poškodbo ne bo več igral. To verjetno pomeni, da ga ne bo niti na seznamu selektorja Slovenije Srečka Katanca za junijsko tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 proti Malti v Ljubljani.

Kevin Kampl je imel že dlje časa težave z gležnjem, a je v zadnjem času kljub temu igral za Bayer Leverkusen, za katerim je katastrofalna sezona. Nekaj časa je udeleženec lige prvakov celo trepetal za obstanek med nemško nogometno elito, a si v zadnjem krogu zagotovil obstanek.

Tudi zato so se verjetno v Leverkusnu odločili, da na slovenskega zvezdnika, ki je bil v prejšnji sezoni izbran v najboljšo ekipo sezone nemške elitne bundeslige, na zadnji tekmi sezone, ko bo Bayer v soboto gostoval v Berlinu pri Herthi, ne bodo računali.

"Že nekaj časa imam težave, igral sem z velikimi bolečinami, a sem jih poskušal odmisliti, saj smo se borili za obstanek. Zdaj moje stopalo potrebuje počitek," je za nemške medije pojasnil 26-letni slovenski vezist, za katerim ni najboljša sezona.

Za njim in Bayerjem je zelo slaba sezona

Na tekmi proti Malti ga najverjetneje ne bo. | Foto: Sportida Na tekmi proti Malti ga najverjetneje ne bo. Foto: Sportida V nemškem prvenstvu, Bayer je krog pred koncem šele 12., je zbral 30 nastopov, dosegel en gol in prispeval dve podaji.

V ligi prvakov, od katere se je moštvo iz Leverkusna poslovilo v osmini finala, je zaigral na sedmih tekmah. Dosegel je en gol in dodal dve podaji.

V pokalu, iz katerega je s soigralci proti tretjeligašu Lotteju izpadel že v drugem krogu, je zaigral na dveh tekmah.

Za nameček je Kampl razočaral tudi v dresu Slovenije, za katero je v tej sezoni zaigral le dvakrat. Na prvi (remi v Litvi z 2:2) in na zadnji tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 (poraz na Škotskem z 0:1).

Vmes je zaradi spora s selektorjem Srečkom Katancem in pozneje tudi poškodbe izpustil štiri tekme.

Proti Malti ga verjetno spet ne bo zraven

Vse kaže, da bo tudi naslednjo, ko Slovenijo 10. junija v Stožicah v kvalifikacijah čaka domača tekma z avtsajderjem skupine F, Malto.

Na koga bo proti Malti računal selektor Slovenije Srečko Katanec? | Foto: Reuters Na koga bo proti Malti računal selektor Slovenije Srečko Katanec? Foto: Reuters

Po naših informacijah je selektor Katanec, ki je bil nad Kamplovo predstavo v Glasgowu zelo razočaran, tako ali tako razmišljal, da ga tokrat sploh ne bi poklical v reprezentanco. Zdi se, da mu je Kampl s poškodbo in predčasnim koncem sezone odločitev le olajšal.

Vsekakor pa se lahko zgodi tudi to, da bo vpoklican in se bo vsaj prikazal na naslednjem reprezentančnem zboru, če ne bo celo zaigral.

Slovenija je po polovici skupinskega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Rusiji, trenutno na tretjem mestu svoje skupine. Na petih tekmah je osvojila osem točk. Za vodilno Anglijo ima pet točk zaostanka, za Slovaško, ki je druga, zaostaja za točko, pred četrtouvrščeno Škotsko pa ima točko naskoka.

Ne spreglejte