Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 9. 2013,
11.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga prvakov Jan Oblak Jan Oblak Branko Ilić Kevin Kampl Manchester United

Ponedeljek, 16. 9. 2013, 11.26

8 let

Kevin Kampl in druščina bodo o tekmi proti Barceloni še sanjali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Znani so vsi udeleženci osmine finala lige prvakov, med katerimi pa kljub hrabri borbi in remiju proti Barceloni ne bo Bayerja Kevina Kampla. Arsenal in Chelsea pokazala svojo vrednost.

Nemci so imeli pred zadnjim krogom izjemno težko nalogo. Pred domačimi gledalci bi morali premagati aktualnega prvaka Barcelono, ob enem pa Bate Borisov ne bi smel izgubiti v Rimu. Belorusi so svojo nalogo opravili, Kevin Kampl in druščina pa so kljub temu, da so imeli več od igre, več napadali in streljali, na koncu le remizirali z rezervno postavo Kataloncev in ostali brez osmine finala. Lekarnarji so v okvir Barcelone sprožili kar deset strelov, Lionel Messi in mladina le dva in vseeno iz Leverkusna odnesli točko.

Zelo napeto je bilo v skupinah F in G. Arsenal je v Pireju lovil zadnji vlak in ga ujel. Topničarji so po hat-tricku Oliverja Girouda napredovali med 16 najboljših ekip, podobno suvereno pa je svojo nalogo pred domačim občinstvom opravil tudi Chelsea. Četa Joseja Mourinha je z 2:0 premagal Porto in ga poslala v ligo Europa, v izločilne boje pa se je uvrstil kijevski Dinamo.

Na klopi Valencie je s porazom debitiral Gary Neville. Netopirje je premagal v tej sezoni izjemno povprečni Lyon, kljub temu pa je bil previsoka ovira za Špance, ki so bili v igri zelo za osmino finala. Na koncu se je izkazalo, da tudi zmaga Valencie ne bi bila dovolj, saj je Gent premagal vodilni Zenit.

Sramota Man Utd, šov Ronalda

Rdeči vragi so po novi klofuti in porazu v Wolfsburgu ostali brez napredovanja v ligi prvakov, saj so z 2:3 morali priznati premoč razigranim domačinom. Tekma se je za Angleže začela, kot so želeli, hitro so zadeli, a so Nemci že v prvem polčasu izid popolnoma obrnili in povedli. V drugem polčasu so sicer nogometaši Man Utd napadali in tudi izenačili po avtogolu Josuhe Guilavoguija, a je praktično že v naslednjem napadu svoj drugi zadetek na tekmi dosegel Naldo in postavil končni rezultat.

Dvajsetkratnim angleškim prvakom za osmino finala ne bi zadostoval niti remi, saj je PSV doma premagal CSKA in se senzacionalno, a povsem zasluženo uvrstil v izločilne boje, osramočeni Angleži pa bodo evropsko pot nadaljevali v ligi Europa.

Uspešen večer je za Janom Oblakom, ki je s svojim Atleticom slavil v Lizboni in se tako maščeval Benfici in skočil tudi na prvo mesto v skupini, drugi slovenski predstavnik Branko Ilić se po remiju v Istanbulu z Astano poslavlja od Evrope.

Pravi festival zadetkov smo videli v Madridu, kjer je Real na krilih fenomenalnega Cristiana Ronalda z 8:0 premagal švedski Malmö. Portugalec je devetnajstih minutah dosegel kar štiri zadetke in postavil nov rekord. Do zdaj namreč še nobenemu nogometašu v skupinskem delu tega elitnega tekmovanja ni uspelo doseči dvomestne številke. Ronaldu je to uspelo z desetim in enajstim zadetkom.

Ne spreglejte