SiolNET. Sportal Nogomet
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kek se ni dogovoril z Rijeko, prihaja Prašnikar?

2

termometer

Nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek po kratki izkušnji na Bližnjem vzhodu ni več opravljal trenerskega dela. Dogovori z Rijeko naj bi padli v vodo, med novimi kandidati pa je tudi Bojan Prašnikar.

Enainpetdesetletni Mariborčan bi lahko na Reki nasledil Elvisa Scorio in postal drugi Slovenec (po Milošu Rusu z Zagrebom), ki bi v hrvaškem prvenstvu vodil prvoligaški klub. ''Dogovarjam se z vodstvom Rijeke, pogovori pa se bodo nadaljevali tudi popoldan. Vem, da želi Rijeka čimprej novega trenerja, saj igra že v nedeljo novo tekmo. Bomo videli, kaj se bo izcimilo iz tega. Rijeka predstavlja ime, Rijeka ima tradicijo. To je klub, ki nekaj pomeni v tem okolju. Seveda me zanima sodelovanje,'' Matjaž Kek v pogovoru za hrvaški časnik Novi List ni skrival želje, da bi trenersko delo okusil na Reki. Pred leti je priznal, da izven slovenskih meja stiska pesti za splitski Hajduk, zdaj pa bi lahko izkusil delo pri sosedih. Na Reki bi ga pričakala tudi dva rojaka, saj sta člana trenutno petouvrščene ekipe v hrvaškem prvenstvu nekdanji reprezentant Matija Škarabot (prišel iz Genta) ter Kris Jogan (posojen iz Verone). Bi lahko tako nekdanji selektor slovenske reprezentance, ki je dosegel vrhunec z uvrstitvijo in nastopom na svetovnem prvenstvu leta 2010 v JAR, na Reki sodeloval z dvema nekdanjima ''vrtnicama'' in skušal nogometnemu ponosu Kvarnerja zagotoviti nastop v Evropi? Očitno iz te moke le ne bo kruha, saj naj bi se po poročanju SportCom.hr zataknilo pri denarju. ''Nič se nismo dogovorili. Pogovarjali smo se, a nismo sklenili nič konkretnega. Bomo videli, Rijeka ima zagotovo še nekaj svojih kandidatov in išče najboljšo rešitev. Mene zanima Rijeka kot klub, saj je ambiciozen in organiziran. To je vse, kar vam lahko povem,'' je dejal Štajerec. Sporno naj bi bilo to, da je Kek pri pogajanjih vztrajal pri letni plači v višini 150.000 evrov, ki jo je imel tudi Scoria, Rijeka pa naj bi mu (brez upoštevanih bonusov) ponudila polovico manj.

Omenjeni hrvaški medij je še dodal, da se je na seznamu kandidatov pojavil tudi Bojan Prašnikar. Še eden izmed nekdanjih slovenskih selektorjev, ki išče delodajalca. Italijanski mogotec Gabriele Volpi, ki je zaljubljen v mesto Reka in mu želi podariti vrhunsko nogometno moštvo, naj bi razmišljal tudi o možnosti, da bi nalogo zaupal 41-letnemu trenerju Spezie (klubu v serie B) Gianluci Atzoriju, ki je v karieri vodil tudi Sampdorio, Ravenno, Reggino in Catanio.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin