Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
16. 3. 2013,
17.17

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Matjaž Kek Leon Benko

Natisni članek

Sobota, 16. 3. 2013, 17.17

8 let, 3 mesece

Kek do zmage tudi na drugi tekmi, Rijeka je že tretja

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Po petih tekmah brez zmage je Rijeka obe tekmi, ki ju je s klopi vodil nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek, v hrvaškem prvenstvu zmagala.

Po petih tekmah brez zmage se je moral od klopi Rijeke pred časom posloviti hrvaški trener Elvis Scoria. Nasledil ga je nekdanji uspešni slovenski selektor Matjaž Kek, ki je takoj po prihodu na Reko požel simpatije tamkajšnje javnosti. Ko je Rijeka na prvi tekmi pod njegovim vodstvom ob dobri igri prišla do zmage nad Interjem iz Zaprešića z 2:1, so se na Reki naselili zametki evforije. Vsi so prepričani, da je Mariborčan tisti, ki jih bo popeljal do želenih rezultatov, z zanj značilnimi nastopi v javnosti je na svojo stran pridobil večino navijačev.

Zdaj je takšnih verjetno še več, Rijeka je v soboto namreč prišla do novih treh točk. Z 1:0 je zmagala v gosteh pri Cibaliji v Vinkovcih, po tradiciji kraju, kjer je Rijeka redkokdaj zmagovala. Edini zadetek na tekmi je že v 17. minuti zabil izkušeni hrvaški napadalec Leon Benko.

Rijeka je po nepopolnem 24. krogu prve hrvaške nogometne lige na tretjem mestu s točko prednosti pred splitskim Hajdukom, ki ima tekmo manj.

Zdaj Keka in njegovo moštvo čaka reprezentančni premor, ki ga bodo preživeli v dobrem vzdušju. Naslednjo tekmo bodo odigrali pred domačimi navijači proti Slavenu Belupu, ki je trenutno na šestem mestu prvenstvene razpredelnice.

Ne spreglejte