Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
6. 9. 2013,
23.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Srečko Katanec slovenska nogometna reprezentanca Albanija Stožice

Petek, 6. 9. 2013, 23.25

8 let

Katanec je klical dobre vile, tudi njega so obiskale

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenskemu selektorju Srečku Katancu je po zmagi nad Albanijo pričakovano odleglo. Italijan na klopi albanske vrste Giovanni De Biasi seveda ni zadovoljen.

''Že pred tekmo smo vedeli, da je Albanija odlična reprezentanca. Zdaj smo videli, da smo imeli prav. Pričakoval sem takšno tekmo. V pravem trenutku smo dali gol. Kevin Kampl je naredil tisto, kar od njega pričakujemo. V prvem polčasu smo igrali zelo dobro. V protinapadih bi lahko odigrali bolje in zabili še en gol. V drugem polčasu Albanci niso imeli česa izgubiti, zato so napadli proti našem golu. Tudi mi smo naredili nekaj napak in poskrbeli, da so si priigrali nekaj priložnosti. Fantom vseeno čestitke, dali so vse od sebe. Veseli me, da smo zmagali. Zdaj se moramo čim prej regenerirati in zmagati še na Cipru,'' je po tekmi dejal Srečko Katanec. Slovenskemu selektorju se ni izpolnila želja, ki jo je imel pred tekmo. Da bi na tribunah močno prevladovali domači navijači, a je bil vseeno zadovoljen s tem, kar je slišal s tribun. ''Albanci so odeti v rdeče barve, ki bolj padajo v oči. Zelena in bela je nekoliko manj vpijajoča, zato naši navijači niso preveč izstopali,'' se je sprva malce pošalil in nadaljeval: ''Če je bilo Albancev na tribunah več, pa ne vem, če jih je res bilo, lahko rečem, da so bili naši navijači bolj glasni. Navijali so tako, kot smo si želeli. Tudi oni so nam pomagali, da smo prišli do zmage.'' Za konec je priznal, da je imela Slovenija tudi nekaj sreče in v slogu košarkarskega selektorja Božidarja Maljkovića odvrnil: ''Dobre vile smo klicali in so prišle.''

Slovenija si ni zaslužila treh točk

Albanija je po tokratnem porazu zdrsnila z drugega mesta lestvice skupine E kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014. Stanje se je močno zakompliciralo. Med drugouvrščeno Islandijo in peto Slovenijo sta le dve točki razlike. Italijan na klopi Albancev se zaveda, da je njegova ekipa v Ljubljani zapravila veliko priložnost, da bi se približala Braziliji. Razočaranje je veliko. Celo tako zelo, da je prepričan v to, da zmaga Slovenije ni bila niti najmanj zaslužena. ''Pričakoval sem boljši rezultat. Če je bila danes na igrišču ekipa, ki bi si zaslužila zmago, je bila to zagotovo Albanija. Slovenija je zabila gol iz praktično edinega strela v naša vrata, Kevin Kampl je poskrbel za veliko mojstrovino in poskrbel za zmago. Z nekaj odličnimi obrambami se je izkazal tudi Samir Handanović in Slovenija se veseli treh točk. Bili smo boljši, a to je nogomet. Ekipa, ki ima več priložnosti, ne zmaga vedno,'' je po tekmi v italijanščini govoril Giovanni De Biasi, ki ga v torek čaka gostovanje na Islandiji.

Ne spreglejte