Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
9. 10. 2015,
16.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Lorik Cana

Petek, 9. 10. 2015, 16.11

8 let

Kapetan Albanije kljub porazu vesel: Zmagal je nogomet

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
"Zmagal je nogomet," je po četrtkovi tekmi v Elbasanu, ki je bila eden izmed najbolj tveganih športnih dogodkov zadnjega časa, kljub porazu proti Srbiji povedal kapetan Albanije Lorik Cana.

Tekma v Elbasanu, ki si jo je v živo ogledalo 13 tisoč gorečih albanskih navijačev – če bi bilo na voljo toliko vstopnic, pa bi se jih zbralo še desetkrat več –, je minila brez incidentov. V dneh, tudi tednih pred tekmo so se organizatorji in z njimi vsa evropska nogometna javnost bali, kaj se bo zgodilo.

Zaradi politične napetosti med državama in tega, kar se je lani dogajalo na prvi tekmi v Beogradu (zaradi izgredov je bila prekinjena in nikoli dokončana), je ta tekma skupine I kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016 veljala za eno najbolj tveganih v zgodovini nogometa. Pred njenim začetkom so albanski navijači napovedovali marsikaj, ob prihodu Srbov v Albanijo so tudi kamenjali avtobus nogometašev, a k sreči je bil to tudi edini večji incident, ki se je zgodil.

Stroge varnostne razmere, za red je na štadionu in okoli njega skrbelo skoraj tri tisoč oseb, so poskrbele, da je tekma minila v normalnem ozračju. Čeprav so v zadnjem delu tekme prejeli dva gola, izgubili z 0:2 in zapravili veliko priložnost, da si Albanija krog pred koncem rednega dela kvalifikacij zagotovi zgodovinsko prvo uvrstitev na veliko tekmovanje, so bili domači nogometaši po tekmi veseli.

Končalo se je tako, kot so si želeli

"Škoda, da smo izgubili, a najpomembneje je, da ni bilo incidentov in se je vse končalo tako, kot smo si vsi skupaj želeli. Vsem smo pokazali, da je najpomembnejši nogomet. Nogometaši obeh ekip smo dokazali, da smo pravi športniki," je bil po tekmi zadovoljen kapetan Albancev Lorik Cana. "Rezultat ni tak, kot bi si želeli, a vseeno imamo lepe možnosti, da pridemo na evropsko prvenstvo," je dodal.

Albanija za drugo mesto in neposredno uvrstitev v Francijo potrebuje zmago na nedeljski tekmi v Armeniji, ki je do zdaj v sedmih tekmah zbrala le dve točki. Tretje mesto in s tem dodatne kvalifikacije si je že zagotovila.

Ne spreglejte