Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
6. 6. 2015,
11.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Barcelona Juventus Luis Enrique Massimiliano Allegri

Sobota, 6. 6. 2015, 11.03

8 let

Kako ustaviti Messija, Suareza in Neymarja? Z golom.

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zvečer se bosta za evropski naslov spoprijela italijanski in španski prvak. Juventus in Barcelona naskakujeta trojno krono, njuna trenerja pa napovedujeta boj za zmago.

Juventus tretjič ali Barcelona petič? Italijanski in katalonski velikan bosta zaigrala že v osmem velikem evropskem finalu. Pred začetkom sezone skoraj ni bilo kandidata, ki bi napovedal takšen scenarij, nato pa je Juventus presenetil javnost, kot za stavo preskakoval ovire in se uvrstil v finale.

"Ko smo začeli sezono, smo sanjali o tem, da bi zaigrali v četrtfinalu lige prvakov. Cilj smo uresničili in presegli, saj smo zdaj v finalu. Moramo izkoristiti priložnost in osvojiti naslov," je Massimiliano Allegri lačen novih evropskih dokazovanj. "Kako ustaviti Messija, Neymarja in Suareza? Moramo razmišljati o tem, kako bomo dosegli zadetek," je italijanski strateg odgovoril na vprašanje, s katerim si v tem letu belijo glavo skoraj vsi tekmeci Barcelone.

Allegri: Ne bo popravnega izpita

Izpostavil je pomembnost psihološke zrelosti in trdnosti. "Igra se le ena tekma, tako da ne bo popravnega izpita. Dobro smo pripravljeni proti velikemu tekmecu, ki pa ima tako kot vsi svoje prednosti in slabosti. Potrebovali bomo tudi malce pomoči sreče," opozarja nekdanji trener Cagliarija in Milana, ki je pred začetkom sezone v Torinu zamenjal šampionskega trenerja Antonia Conteja in pri navijačih Juventusa ni požel veliko simpatij. Iz tedna v teden jim je bil vedno bolj všeč, dokončno sodbo o njegovem delu pa so dali igralci, ki ga obožujejo, in rezultati, ki so tako vrhunski, da lahko Juventus v Berlinu osvoji trojno krono.

Allegri je ponosen, da bo v finalu lige prvakov po petih letih nastopil italijanski klub. Zadnji predstavnik serie A, ki je občutil adrenalin velikega finala, je bil leta 2010 milanski Inter. Zdržal je pritisk in šel do konca. Bo njegov podvig ponovil Juventus, ki v finalu ne bo mogel računati na poveljnika obrambe Giorgia Chiellinija?

Pri Barceloni so ponosni na evforijo

Barcelona velja za favorita finalnega srečanja lige prvakov. Njen strateg Luis Enrique je v krstni sezoni v vlogi prvega trenerja katalonskega velikana osvojil že dve lovoriki, v Berlinu pa lahko zbirki doda največjo lovoriko, naslov evropskega prvaka.

"Odločalo se bo v zvezni vrsti. Tam se oblikuje igra. Moramo biti boljši od tekmeca tako v ofenzivnih kot tudi defenzivnih nalogah," razmišlja nekdanji španski reprezentant, ki je v karieri nosil dres največjih španskih klubov, Reala in Barcelone.

Vesel je, da njegovi izbranci igrajo tako, kot si je zamislil pred začetkom sezone. Dosegli so vrhunec, ki bi lahko zadoščal za najslajši evropski naslov. "Presrečni smo in ponosni na evforijo, ki vlada med našimi navijači. Pričakujem zahtevno srečanje, saj Juventus igra podobno kot mi. Tudi on teži k temu, da ima žogo veliko časa v svoji posesti, in tudi on lahko osvoji trojno krono. Pričakujem, da bo pritisnil na nas z vsemi mogočimi orožji. Verjamem, da bomo spremljali odprto in zanimivo srečanje," je pred finalom dejal Enrique, ki je Juventus dobro spoznal že pri delu na Apeninskem polotoku, ko je vodil Romo.

V Berlinu bo spektakularno

Prednost Barcelone je v zvezdniškem napadu MSN, ki je v tej sezoni poskrbel za neverjetnih 120 zadetkov. Barcelona je v tej evropski ligi dosegla dvakrat več zadetkov kot Juventus, kar bi ji lahko v finalu olajšalo pot do zmage.

"Imamo izjemne igralce in izjemno generacijo, ki je Barceloni priigrala številne lovorike. Srečala se bo z italijanskimi prvaki, tako da bo spektakularno," je napovedal nogometno poslastico, ki jo bodo zvečer z zanimanjem spremljali milijoni ljubiteljev najpomembnejše postranske reči na svetu.

Ne spreglejte