Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
28. 1. 2016,
11.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Samir Handanović Juventus Inter Roberto Mancini Alvaro Morata

Četrtek, 28. 1. 2016, 11.08

8 let

Kako so lahko izgubili z 0:3, če Handanović ni imel veliko dela?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenski vratar Samir Handanović še vedno čaka na prvo klubsko lovoriko. Po visokem porazu Interja v prvi polfinalni tekmi italijanskega pokala z Juventusom bo na povratnem dvoboju potreboval čudež.

Dolgoletni prvi vratar slovenske izbrane vrste Samir Handanović se je v Italijo preselil že pred dobrim desetletjem. Branil je barve številnih klubov, a še nikoli ni osvojil lovorike. V tej sezoni je nekajkrat opozoril, da bi se mu lahko končno posrečilo. Z Interjem je nekajkrat vodil na prvenstveni lestvici, v pokalu je na poti do polfinala izločil Napoli. Tu bi se lahko njegova pokalna zgodba tudi končala, saj je na prvi tekmi v Torinu doživel visok poraz (0:3). Na povratni tekmi v Milanu ga lahko v finale popelje le še čudež, saj bo na drugi strani stal Juventus, ki je v zadnjih mesecih na Apeninskem polotoku nanizal 13 zmag in je trenutno v boljši formi od črno-modrih.

''To je bila nenavadna tekma. 3:0 je pretirano visok rezultat za Juventus, a to je nogomet. Želeli smo igrati nogomet. Lahko bi bili učinkovitejši pred vrati Juventusa, ki si pred kazenskim strelom (sodnik ga je dosodil v 36. minuti, op. p.) ni priigral veliko priložnosti,'' po že 226. derbiju d'Italia, enem najbolj prestižnih dvobojev, kar jih pozna italijanski nogomet, ni skrival razočaranja Roberto Mancini.

Ne spomni se, da bi bili v velikih težavah

Strateg Interja je poudaril, da si njegovi varovanci niso zaslužili tako prepričljivega poraza. ''Juventus je zasluženo zmagal, a se ne spomnim, da bi Handanović veliko posredoval ali pa, da bi bili v velikih težavah. Drugi gol smo dobili po naši napaki, Juve pa je igral zaprto in naša vrata ogrožal prek protinapadov. Ko smo ostali z igralcem manj, je bilo za nas neugodneje,'' se je Mancini dotaknil še rdečega kartona.

Dvajset minut pred koncem rednega dela ga je prejel branilec Jeison Murillo. Kolumbijec je izgubljen za povratno srečanje, ki bo odigrano 1. marca na San Siru. Zaradi kartonov ga bo izpustil tudi Miranda, tako da čakajo Mancinija težave pri sestavljanju obrambne vrste. Inter je v finalu italijanskega pokala zadnjič zaigral leta 2011.

Strateg Juventusa ostaja previden

Inter si je v sredo otežil pot do napredovanja v pokalni finale. Pri Juventusu je izgubil z 0:3, konec tedna pa ga čaka nov vrhunec, mestni spopad z Milanom. ''Upam, da se bomo kmalu pobrali in zaigrali tako, kot smo pred nekaj meseci. V tem trenutku stvari ne gredo v naš prid. Dosegamo premalo zadetkov,'' je kritičen Mancini, ki bo skušal v nedeljo z zmago proti AC Milanu pomiriti navijače. V zadnjih krogih mu v prvenstvu ni šlo najbolje, tako da je na lestvici padel na četrto mesto.

Trener Juventusa Massimiliano Allegri, ki je Staro damo popeljal do 13. zaporedne zmage (v prvenstvu jih je nanizal 11), opozarja, da Inter še ni rekel zadnje. Po njegovem mnenju bi se lahko Handanović in soigralci vmešali v boj za naslov prvaka.

Z visoko zmago Juventusa je bil zelo zadovoljen, a še noče prehitro slaviti napredovanje v finale. ''Še vedno se moramo uvrstiti v finale pokala. V prvenstvu smo drugi, ne pa prvi,'' je opozoril, da bo potrebno za uresničitev cilja, ubranitve dvojne krone, postoriti še veliko dela.

Štiri mesece ni dosegel gola, nato pa dvakrat matiral Handanovića

Proti Interju se je dvakrat med strelce vpisal Španec Alvaro Morata. Nekdanji napadalec madridskega Reala je prekinil strelsko sušo. Nazadnje je zadel v polno 4. oktobra 2015 proti Bologni, v sredo pa je dvakrat premagal Handanovića in postal junak srečanja.

Najprej je zadel v polno z bele točke. Premagal je 31-letnega Handanovića, dokazanega specialista za branjenje kazenskih strelov. Ko je zagledal žogo v mreži, si je oddahnil. Po lepi podaji Paula Pogbaja je bil v drugem delu blizu ''hat-tricku'', a mu namera ni uspela v popolnosti.

V polno je zadel tudi Pablo Dybala, najbolj vroč igralec Juventusa v tem letu. V vlogi rezervista je dodal še en zadetek in spravil Inter v dodatne težave. Argentinec je spravil žogo med nogama nesrečnega Handanovića v mrežo in sedem minut pred koncem poskrbel za visoko zmago s 3:0. Dybala je zamenjal Maria Mandžukića, ki bi lahko postal prvi nogometaš Juventus, ki je v tej sezoni dosegel zadetek v štirih različnih tekmovanjih, a mu ni uspelo.

Ne spreglejte