Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
23. 2. 2015,
22.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga prvakov Manchester City Barcelona Luis Suarez Sergio Agüero Manuel Pellegrini Lionel Messi Lionel Messi Neymar Yaya Toure

Ponedeljek, 23. 2. 2015, 22.23

8 let

Kako močna je bila klofuta, ki jo je Lionel Messi dobil v soboto?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na štadionu Manchester Cityja se obeta poslastica, v kateri bodo nogometni sladokusci spremljali nekaj najboljših na svetu. Barcelona bo tam gostovala na prvi tekmi osmine finala lige prvakov.

Na koncertu nogometne simfonije, ki je ne bo zamudil noben pravi navijač, bodo glavne vloge pripadle Južnoameričanom. Argentinec Sergio Agüero na strani Manchester Cityja, njegov rojak Lionel Messi, Brazilec Neymar in Urugvajec Luis Suarez. Štirje, ki spadajo v elitno deseterico nogometnih napadalcev zadnjih let, se bo verjetno strinjal vsak.

Za podoben užitek so našteti v skoraj identični zasedbi poskrbeli že pred letom dni. Prav tako v osmini finala najboljšega, kar ponuja evropski klubski nogomet. Prav tako je bila prva tekma na angleških tleh. Z 2:0 so jo dobili Katalonci, ki so bili boljši tudi pred domačim občinstvom, bilo je 2:1, in zlahka napredovali med najboljših osem. Predvsem Angleži so tisti, ki verjamejo, da bo tokrat drugače.

Manchester City in Barcelona ravno obratno

Ekipi v prvo tekmo lige prvakov po nekaj mesecih prihajata različno razpoloženi. Medtem ko Manchester City pred tem ni zmagal na kar petih tekmah zapored v vseh tekmovanjih, a v zadnjih dveh tekmah navdušil – s 4:1 je bil boljši od Stoke Cityja, s 5:0 pa od Newcastle Uniteda – se je Barceloni zgodilo ravno obratno.

Pred sobotno prvenstveno tekmo proti Malagi, ki jo je pred domačimi navijači nepričakovano izgubila z 0:1, je nanizala 11 zaporednih zmag. Ob tem je zabila kar 42 golov, prejela pa jih je le osem. Toda klofuta, ki jo je dobila zdaj, odmeva. Ali bo tako tudi v naslednjih dneh, je odvisno predvsem od današnjega gostovanja v Manchestru.

Ne želijo ponoviti lanskoletne napake

"Lanskoletna tekma je bila drugačna od te, ki nas čaka zdaj. Lani smo pred tem odigrali 19 tekem v dveh mesecih, zdaj smo veliko bolj spočiti in v boljši formi. Verjamem, da bo tudi razplet ugodnejši za nas," si je večer pred tekmo zaželel Manuel Pellegrini, trener angleških prvakov.

"Lani smo se prilagajali Barceloni, kar je bila napaka, saj nismo mogli razviti svoje igre. Tokrat jo bomo igrali. Morali se bomo bojevati za posest žoge, v naših nogah jo bomo morali držati čim dlje," je Čilenec še naprej iskal vzporednice z lanskoletno tekmo.

Seveda se ni mogel izogniti niti vprašanjem v povezavi z Messijem. Ko igraš proti Barceloni, je že vrsto let tako. "Jasno je, da gre za odličnega nogometaša, a bila bi napaka, če bi razmišljali samo o tem, kako zaustaviti njega. Moramo misliti predvsem na to, kako zaustaviti vso ekipo Barcelone," je pričakovano odgovoril Pellegrini, ki ne verjame, da so Katalonci zato, ker so konec tedna izgubili, v krizi.

"Pred tekmo proti Malagi je Barcelona zmagala na 11 tekmah zapored, zato je ne moremo kritizirati. Decembra lani je res igrala slabše, a zdaj je spet takšna, kot jo poznamo že nekaj let. Sijajna," je odgovoril trener, ki je nekoč sedel na klopi največjega rivala tokratnega nasprotnika, madridskega Reala.

Ne, nasprotnika niso podcenjevali

Če je bilo vprašanje o porazu Kataloncev proti Malagi zadnje, ki je na novinarski konferenci večer pred tekmo doletelo trenerja Manchester Cityja, ga je Luis Enrique dočakal že ob prvi priložnosti, ko je do mikrofona prišel eden izmed novinarjev, ki so prišli na zadnje druženje s trenerji pred današnjo tekmo v Manchestru.

"Ni res, da smo tekmo proti Malagi vzeli z levo roko in bili z mislimi že pri ligi prvakov. Preprosto nam nič ni šlo od nog, to se v nogometu dogaja. Verjamem, da bomo že tokrat drugačni," si je zaželel trener Barcelone.

"Dobro je, da je pred nami nova tekma, saj bomo lahko z njo hitro pozabili na boleč prvenstveni poraz. Verjamem, da lahko v Manchestru zmagamo. Poskušali bomo držati žogo v svoji posesti in narediti vse, da bomo vseskozi nevarni za nasprotnikova vrata. Vzporednic z lansko tekmo ne bi delal. Mislim, da sta od takrat obe ekipi napredovali, zato nas tokrat čaka nekaj povsem novega," je prepričan Enrique.

Kaj zmorejo brez Afričana?

Še pogled na nogometaše, ki so na voljo obema trenerjema. Pellegrini bo zagotovo zelo pogrešal reprezentanta Slonokoščene obale Yaya Toureja. Eden izmed ključnih mož angleškega prvaka je kaznovan. Zaradi poškodbe kolena prav tako ne bo angleškega krilnega napadalca Jamesa Milnerja.

Enrique nima večjih težav s sestavo moštva. Razen že dlje časa poškodovanega Belgijca, branilca Thomasa Vermaelna, so na voljo vsi.

Ne spreglejte