Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
27. 2. 2014,
12.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Sevilla pretep

Četrtek, 27. 2. 2014, 12.58

8 let

Kako je potekal krvav spopad v Tepanjah?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Celjski kriminalisti in policisti so v sodelovanju z mariborskimi kolegi v zadnjih dveh dneh odvzeli prostost desetim osebam. Pet jih je že na prostosti, ostale so privedli k preiskovalnemu sodniku.

Policijska uprava Celje je v obsežnem sporočilu za javnost razkrila, kaj se je dogajalo na bencinski črpalki v Tepanjah. Pet privedenih oseb je osumljenih, da so v noči na 21. februar sodelovale pri brutalnem napadu na španske navijače. Vsi osumljeni (stari so 20, 22, 25, 31 in 37 let) so doma iz območja Maribora. V preteklosti je bilo vseh pet že obravnavanih za prekrške oziroma kazniva dejanja z elementi nasilja.

V četrtek so jih privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Celju, zaradi česar jim grozi do treh let zaporne kazni. Pri vseh petih osumljenih so policisti Policijske uprave Celje zaznali še elemente za izrek ukrepa Prepovedi udeležbe na športnih prireditvah v skladu z 62. členom Zakona o nalogah in pooblastilih policije. Odredbe bodo poslali v presojo preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Celju.

Opremljeni so bili z nevarnimi predmeti

Kriminalisti in policisti so z zbiranjem obvestil in ostalimi preiskovalnimi dejanji ugotovili, da se je po končani nogometni tekmi med Mariborom in Sevillo na parkirišču pred nekdanjo diskoteko v Mariboru načrtovano zbrala skupina od tridesetih do štiridesetih ljudi. Opremljeni so bili z nevarnimi predmeti, kot so lesene palice prirejene za napad in drugimi ostrimi in nevarnimi predmeti.

Skupina se je z več osebnimi avtomobili odpeljala na avtocestno počivališče Tepanje Zahod, kjer so vozila večinoma pustili za parkiranimi tovornimi vozili. Vsi so bili oblečeni v temnejša oblačila s kapucami, nekateri so bili celo zamaskirani čez obraz.

Skupina nasilnežev je brez razloga najprej brutalno napadla manjše število španskih navijačev, ki so stali ob parkiranem avtobusu ter oba voznika avtobusa. Prav tako so z ostrimi in trdimi predmeti, najverjetneje tudi s sekiro, poškodovali avtobus. Nasilneži so se v nadaljevanju brutalno lotili še večje skupine španskih navijačev, ki so bili v prostorih prodajalne bencinskega servisa.

Španske navijače so napadli s palicami in drugimi predmeti, prav tako so jih obmetavali s prodajnimi izdelki, ki so jih jemali s polic prodajalne. Španski navijači so se branili z vsem, kar jim je prišlo pod roke in poškodovali tudi enega od napadalcev, ki se je nato skril v obcestni jarek, kjer so ga v nadaljevanju našli policisti. Ostali napadalci so se razbežali do avtomobilov in se še pred prihodom policistov na kraj odpeljali s počivališča.

Kriminalisti in policisti Policijskih uprav Celje in Maribor so z intenzivnim zbiranjem obvestil in vsemi ostalimi preiskovalnim dejanji, v torek, 25. februarja 2014, zaradi upravičene bojazni, da bodo osumljeni uničili sledi kaznivih dejanj oziroma nadaljevali z istovrstnimi kaznivimi dejanji, odvzeli prostost sedmim osebam in včeraj 26. februarja še trem. Pet so jih včeraj, ko so prenehali razlogi za pridržanje, izpustili na prostost,

V času preiskave so kriminalisti in policisti pri osmih osumljenih opravili hišne preiskave, pri 20-letnem Mariborčanu pa našli prostor, prilagojen za gojenje konoplje.

Preiskava še ni v celoti zaključena, saj kriminalisti in policisti o preostalih pripadnikih skupine, ki je napadla španske navijače še zbirajo obvestila.

Ne spreglejte