Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
4. 5. 2015,
11.29

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Koper Prva liga Telekom Slovenije NK Radomlje NK Zavrč NK Domžale NK Maribor NK Maribor NK Krka NK Celje NK Rudar ND Gorica

Ponedeljek, 4. 5. 2015, 11.29

8 let, 3 mesece

Kako je Izraelec v Halozah osrečil sestro in brata? (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mariborčani so se s šampionsko podobo in zmago v Zavrču približali 13. državnemu naslovu. Načrte jim lahko preprečijo le še Celjani, te je namučilo Radomlje. Olimpiji pomembne tri točke.

Vijolice so v soboto zvečer blestele v Zavrču. Čeprav so gostitelji prešli v vodstvo, so branilci naslova hitro vrnili udarec in se na koncu veselili zaslužene zmage, s katero so ohranili osem točk prednosti pred Celjem. "Treba je čestitati Mariboru za zmago in za osvojeno prvenstvo,'' priznava trener Zavrča Ivica Solomun, njegov stanovski kolega pri Mariboru pa dodaja: "Danes smo bili na tako visoki ravni, da bi vse razen naše zmage pomenilo veliko presenečenje glede na razmerje na igrišču."¸

Če bi Celjani v sobotnem popoldnevu ostali brez treh točk v dvoboju, bi Maribor v soboto že potrdil lovoriko, tako pa bo na novo priložnost čakal vse do sobote, ko bo v Ljudskem vrtu svečano. "O zadevah, na katere ne moremo vplivati, ne razmišljamo. Priznam, da pred tekmo sploh nisem vedel za rezultat iz Celja. Osredotočeni smo le nase, z drugimi se ne ubadamo,'' se Ante Šimundža noče ubadati z drugimi, ampak ga zanima le igra svojih izbrancev.

Poleg najboljšega strelca Marcosa Tavaresa in Daliborja Volaša, ki je v spomladanskem delu dosegel že deset zadetkov, je mrežo Zavrča zatresel tudi Sintayehu Sallalich. ''Še posebej sem vesel, ker sem zadel prav na tekmi, ko sta me obiskala sestra in brat iz Izraela. Pripotovala sta na dan tekme, prijatelji so ju pripeljali v Zavrč in videla sta našo zmago z mojim golom. Super, odlično se počutim. Zadnja predstava je potrdila šampionsko podobo, vsi so videli, kako dobro smo začeli in končali tekmo," je dejal Izraelec, ki je v Halozah družinska člana napolnil s ponosom.

Celjani so mučili z Radomljami in jih na koncu dokončno pahnili v drugo ligo. Trikrat so vodili, uvodna zadetka je prispeval Benjamin Verbič, gostje pa so dvakrat izenačili. Dlje ni šlo, ostalo je pri 3:2 in minimalnih možnostih za naslov. Rožmanova četa je zadržala prednost pred Olimpijo v boju za Evropo. Ljubljančani so na gostovanju v Novi Gorici osvojili poln plen, si dvignili samozavest pred sobotnim obračunom s Celjani ter vrtnice spravili še v večje težave, saj se jim osmo mesto, z njim vred pa tudi možnost neposrednega obstanka, vedno bolj oddaljuje. Krka je po nedeljski zmagi nad Rudarjem, ki v zadnjih tednih niha v formi, štirikratnim prvakom ušla na šest točk razlike, kar ji pred zadnjimi tremi krogi prinaša ogromno prednost.

Dvoboj med Domžalami in Koprom je bil zaradi močnega naliva in neregularnih igralnih razmer prestavljen na torek.

Ne spreglejte