Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
7. 1. 2016,
21.38

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi zlata žoga statistika

Četrtek, 7. 1. 2016, 21.38

6 let, 6 mesecev

Kaj bi šele bilo, če se ne bi poškodoval (infografika in video)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Za konec predstavitve kandidatov za zlato žogo vam predstavljamo še Lionela Messija, za katerim je nova sanjska sezona. Argentinski čarovnik je z Barcelono osvojil vse in imel ob tem poglavitno vlogo.

Messi, ki je v zadnjih dveh letih moral krono najboljšega na svetu moral predati Cristianu Ronaldu, bo najbolj prestižno individualno nagrado v nogometu skoraj zagotovo vrnil v svoje vitrine. Argentinec je že zdaj rekorder s štirimi zlatimi žogami, in le nekaj nadnaravnega, morda kakšna naravna katastrofa, lahko prepreči, da Messi v ponedeljek laskavega kipca ne bi dvignil še petič.

Argentinski čarovnik nas navdušuje s svojimi predstavami navdušuje že več kot desetletje, nič drugače pa ni bilo niti v minulem letu, ko je Leo z Barcelono osvojil vse, kar se je klubskem nogometu da. Da, iz rok jim je spolzel le španski superpokal, a to nikakor ne zmanjšuje veličine Messijeve sezone. V žep je pospravil kar pet lovorik, a ne samo to, kot po pravilu je imel glavno vlogo pri osvajanju le-teh. V finalu lige prvakov je prispeval podajo, v finalu španskega pokala je dosegel dva zadetka, eden izmed njih kandidira tudi za zadetek leta, prav tako je zabil v finalu svetovnega klubskega prvenstva in tudi v zadnjem dejanju v evropskem in španskem superpokalu. Najbrž ni treba pisati, da je blestel tudi v španskem prvenstvu.

Skratka, Messi ni zabijal le proti Granadi, Betisu in drugim palčkom, ampak tudi na tekmah, ki so odločale o tem, kdo bo domov nesel lovoriko. To nikakor ni zanemarljivo, je pa res, da smo tega pri Messiju že navajeni in tega ni treba obešati na veliki zvon.

Prvi zvezdnik Barcelone je v letu 2015 (Barcelona in Argentina) zbral 61 nastopov in dosegel 52 zadetkov, kar je pet zadetkov manj od Ronalda, a tukaj povejmo, da je jeseni napadalec katalonskega velikana zaradi poškodbe kolena izpustil vsaj deset tekem. Mnogi se sprašujejo, do katere številke bi prišel, če ne bi imel te smole. A kljub temu je Argentinec v letu 2015 prispeval več kot deset podaj več od Portugalca (29:17) in mislimo, da ni niti najmanjše dileme, kdo je bil nesporni junak preteklega leta.

Z Argentino jokal drugo leto zapored

Če ima Messi z Barcelono že toliko lovorik, da bi jih lahko izvažal, pa z Argentino ostaja brez. Argentinec je že večkrat dejal, da bi zamenjal vse lovorike z Barcelono za eno z argentinsko reprezentanco, a ta velika želja se mu za zdaj še vedno ni izpolnila.

Po razočaranju na svetovnem prvenstvu v Braziliji 2014, ko so gavči izgubili proti Nemčiji, so Argentinci počepnili tudi na južnoameriškem prvenstvu. Slavje Argentine so preprečili domačini Čilenci. Messi je v loteriji kot edini zadel za gavče, a sta nato zgrešila Gonzalo Higuain in Ever Banega.

Ne spreglejte