Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
4. 11. 2013,
23.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Juventus Real Madrid liga prvakov liga prvakov

Ponedeljek, 4. 11. 2013, 23.20

8 let

Juventus v škripcih: Potrebuje tri točke, a prihaja Real

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Juventus je v težavah. Če v torek ne bo premagal madridskega Reala, se bodo njegove možnosti za napredovanje vidno zmanjšale. Seveda ob predpostavki, da bo Galatasaray opravil z danskim prvakom.

"Čim prej, tem bolje," pravi Carlo Ancelotti. Na gostovanju v Torinu Real že lahko popelje v osmino finala lige prvakov, kar je ob dejstvu, da se bosta v torek igrali šele tekmi 4. kroga skupinskega dela, imeniten scenarij za bele baletnike, ki bi pomagal do bolj sproščenih priprav na prihodnja srečanja v španskem prvenstvu.

Motiv za razigrani madridski Real, ki ima v svojih vrstah najboljšega strelca lige prvakov (Cristiano Ronaldo je dal že sedem zadetkov), v soboto pa je kar s 7:3 ponižal Sevillo, je torej znan. V Italiji bo lovil vse tri točke. Nekaj, kar Juventus v tej evropski sezoni sploh še ni dosegel. Osvojil je le dve točki. Remiziral s Köbenhavnom (v gosteh), Galatasarayem (doma) in izgubil v Madridu, kar v tem trenutku zadošča le za tretje mesto.

Juventus brez Chiellinija, Vučinića in Lichtsteinerja

Real v primeru, da zmaga na Danskem ne bo ostala doma, med 16 najboljših popelje tudi remi pri Juventusu, kar pa bi bila znova slaba tolažba za Staro damo, saj bi si povečala zaostanek za Mancinijevo turško četo in drugim mestom v skupini. "To je odločilna tekma za našo prihodnost v ligi prvakov. Srečali se bomo z izjemnim napadom. Ronaldo, Bale, Benzema, Di Maria … To so izvrstni igralci, pa sem jih naštel le nekaj. Moramo biti zelo previdni in jim ne smemo dopustiti preveč prostega prostora," opozarja Antonio Conte, ki v torek ne bo mogel računati na obrambnega stebra Giorgia Chiellinija, zaradi poškodb pa bosta manjkala tudi Črnogorec Mirko Vučinić in Švicar Stephan Lichtsteiner.

Ancelotti, nekdanji trener Juventusa, lahko prvič v tej evropski sezoni računa na Xabija Alonsa, ki ga postavlja ob bok dirigentu črno-belih, Andrei Pirlu. "Ko sem pri Milanu vodil Pirla, sem bil zelo srečen. Tako kot zdaj v Madridu, ko imam Alonsa," je dejal trener Reala. Italijanski strokovnjak je potrdil, da bo priložnost v ožjem delu obrambe zagotovo dobil mladi francoski branilec Raphale Varane, za drugo mesto pa kandidirata Sergio Ramos in Pepe. Odločil se bo na dan tekme.

Ne spreglejte