Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 9. 2013,
11.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Juventus Barcelona Real Madrid Bayern München liga prvakov liga prvakov

Ponedeljek, 16. 9. 2013, 11.26

8 let

Juventus v finale, klubska politika usodna za Real

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V Berlinu se bosta 6. junija v velikem finalu nogometne lige prvakov pomerila Barcelona in Juventus, ki je v drugem polfinalu izločil madridski Real.

Milijoni navijačev so si želeli, da bi v finalu prvič v zgodovini elitnega evropskega klubskega tekmovanja videli el clasico, a ga niso dočakali. Real, ki je v Torinu izgubil z 1:2, je bil po prvem polčasu sicer na dobri poti do Berlina, v vodstvo z 1:0, ki je zadostovalo za finale, ga je z enajstmetrovke popeljal kdo drug kot Cristiano Ronaldo.

Po ne preveč zanimivem začetku drugega polčasa pa je v 57. minuti napočil trenutek odločitve. Alvaro Morata, napadalec, ki je produkt nogometne šole Reala, a je Madrid zapustil poleti, ker tam ni dočakal prave priložnosti, je prišel do strela znotraj kazenskega prostora in učinkovito zadel. Podobno, kot je mrežo Ikerja Casillasa zatresel tudi prejšnji teden v Torinu.

Do konca tekme so Madridčani, ki so branili naslov, na vso moč napadali, imeli nekaj priložnosti, a niso znali zadeti. Na koncu se je izkazalo, da je bila za Real usodna klubska politika, ki jo goji v zadnjem obdobju. Namesto, da bi v ospredje potisnil najbolj nadarjene nogometaše, ki prihajajo iz mladinskega pogona, mednje zagotovo sodi tudi tokratni junak večera, vsako leto raje investira v astronomske prestope. Ti se mu tokrat na žalost njegovih navijačev niso obrestovali. Največ priložnosti je zapravil prav Gareth Bale, za katerega so Madridčani pred dvema letoma odšteli rekordnih 100 milijonov evrov.

Barcelona je izgubila, a se je sprehodila v finale

Prvega finalista smo dobili v torek. Barcelona je v München prišla z lepo prednostjo, pred domačimi navijači je zmagala s 3:0. Bayern je potreboval zmago s tremi goli zadetka, a ni smel prejeti niti enega. Zahtevna naloga, v izpolnitev katere je verjelo zelo malo ljudi. Toda ko so Bavarci po vsega šestih minutah igre z golom Medhija Benatie prišli do vodstva, so bili takšni verjetno prepričani, da jim lahko uspe. Njihovo upanje ni trajalo dolgo.

Ubijalski napad Kataloncev je osem minut pozneje udaril prvič, po akciji Lionela Messija, Luisa Suareza in Neymarja je zadel zadnji, že po 29 minutah je bilo 2:1 za goste. Spet je zadel brazilski zvezdnik, spet je podal Urugvajec. Drugi polčas je bil tako le formalnost, ki sta jo z goloma začinila Robert Lewandowski in Thomas Müller ter poskrbela za zmago nemških prvakov s 3:2. Josep Guardiola je na klopi Bayerna torej še drugo leto zapored obstal v polfinalu, tolaži pa se lahko vsaj z dejstvom, da je njegova ekipa po štirih zaporednih porazih v vseh tekmovanjih le prišla do zmage.

Ne spreglejte