Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
23. 4. 2015,
8.42

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Gianluigi Buffon Monaco Juventus liga prvakov Massimiliano Allegri Leonardo Jardim

Četrtek, 23. 4. 2015, 8.42

7 let, 12 mesecev

Juventus spet tam, kjer je njegovo mesto: čakal ga je kar 12 let

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Italijanski prvak Juventus je dolgo čakal, da se je v tekmovanju, ki ga je dvakrat osvojil, spet uvrstil med štiri najboljše. Tam mu bo družbo delala eminentna druščina.

Stara dama je sicer na zelo neatraktiven in italijanski način premagala Monaco, odločilni zadetek pa je bil dosežen že na prvi tekmi v Torinu, ko ga je z enajstmetrovke dosegel Arturo Vidal. Na povratni tekmi v Monte Carlu nismo videli zadetka.

Juventus se je tako po sezoni 2002/03 spet uvrstil polfinale, kar pomeni, da jih med najboljšimi ni bilo že 12 let. Po besedah Gianluigija Buffona pa pot do tukaj ni bila lahka. Ne nazadnje so morali premagati tudi Borussio Kevina Kampla, ki pa je v tej sezoni vse prej kot v bleščeči formi.

"Nekaj časa je preteklo, da smo se spet vrnili na veliki evropski oder," je za uvod za Mediaset Premium dejal odlični vratar. "Bilo je težko, a zato je ta uspeh še toliko slajši. Monaco se je izkazal za trdega nasprotnika, vsaka napaka bi lahko obrnila stvari na glavo, a smo zdržali in izpolnili cilj. Za vsako ceno smo hoteli med štiri najboljše. Uspelo nam je, a zmagali in dosegli nismo še nič," se je proti polfinalu že obrnil Buffon, kjer bo s soigralci v vsakem primeru naletel na težkega nasprotnika. Poleg Torinčanov so v polfinalu še Real, Barcelona in Bayern.

Allegri: Šteje le rezultat

Po uvrstitvi v polfinale je pred novinarje stopil tudi trener stare dame Massimiliano Allegri. "Cilj je bila uvrstitev v polfinale. Nismo igrali najbolj atraktivno, a težko je igrati proti Monacu, za nameček pa smo naredili še veliko tehničnih napak," priznava Allegri, ki je pohvalil še sklop igre, ki ga Italijani obvladajo: "V obrambi smo igrali izjemno, Monacu nismo pustili skoraj ničesar. A konec koncev v nogometu šteje le rezultat in ne predstava."

Jardim: Juventus napredoval zaradi sumljive odločitve

Monaco po Arsenalu ni presenetil novega velikana. Zmanjkalo ni veliko, zato se od Evrope poslavljajo z dvignjeno glavo. "Žalostni smo, a moramo ostati močni, saj smo igrali dobro. Pokazali smo Evropi, da si zaslužimo igrati v ligi prvakov. Juventus nas ni nadigral, kot vidimo, je napredoval zgolj zaradi sumljive odločitve na prvi tekmi," je za beIN Sport dejal razočarani trener Monačanov Leonardo Jardim.

V petek se bo ob 12. uri začel žreb polfinalnih parov, dogajanje v ligi prvakov pa se bo z uvodnimi polfinalnimi tekmami nadaljevalo 5. in 6. maja.

Ne spreglejte