Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
9. 10. 2015,
15.42

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jürgen Klopp Liverpool Brendan Rodgers

Petek, 9. 10. 2015, 15.42

7 let, 12 mesecev

Jürgen Klopp: Če bom čez štiri leta še sedel tukaj, bomo …

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
"Liverpool je največji izziv v mojem življenju," je na prvi tiskovni konferenci po podpisu pogodbe povedal novi trener Liverpoola Jürgen Klopp.

V četrtek zvečer smo dobili tudi uradno potrditev tega, kar je bilo jasno že nekaj časa. Jürgen Klopp, ki je v zadnjih letih z Borussio Dortmund krojil nemški in tudi evropski vrh, je na klopi Liverpoola nasledil Severnega Irca Brendana Rodgersa. Z velikanom z Anfielda je podpisal triletno pogodbo in začel prvi trenerski posel zunaj meja Nemčije, kjer je treniral še Mainz in TuS Ergenzingen.

"Nikoli nisem bil človek, ki je ubiral lahke poti. Liverpool je zame največji življenjski izziv. Sprejel sem najbolj zanimivo službo v svetu nogometa," je povedal 48-letni trener, ki je bil, odkar je po koncu pretekle sezone zapustil klop Borussie Dortmund, brezposeln in zbiral ponudbe. Zdaj je prejel takšno, ki je ni mogel zavrniti.

Liverpool, ki je po osmih odigranih krogih šele na desetem mestu angleške premier lige, bo spet skušal vrniti na vrh. "Berem, da so rezultati Liverpoola katastrofalni, a mislim, da ni povsem tako. Poglejte lestvico. Le šest točk zaostajamo za prvim mestom, kar je malo," je dejal trener, ki so si ga pri Liverpoolu nadvse želeli tudi številni navijači in bo imel na Anfieldu veliko podporo.

"Tukaj sem, ker verjamem v potencial ekipe. V prihodnosti želimo biti najboljši na svetu. Imamo težave, ki jih bo treba popraviti. Ekipa je dobra. Imam dobre branilce, veziste in napadalce. Moramo verjeti vase in to pokazati tudi na igrišču," je še povedal trener, ki bo v Liverpoolu na leto v žep pospravil devet milijonov evrov.

V štirih letih zagotavlja vsaj en naslov

"Nisem genij. Ne vem več, kot vedo preostali. Potreboval bom pomoč, ki se je nikoli ne bom branil. Liverpool na naslov čaka že 25 let, kar je dolga doba. Gremo korak za korakom in upamo na najboljše. Prišel sem v velik klub z ogromnim potencialom. Imam na voljo vse za uspeh. Začeli bomo pisati novo zgodbo, a potrebujemo čas. Če bomo potrpežljivi, bomo uspešni. Če bom čez štiri leta še sedel tukaj, vam zagotavljam, da bomo osvojili vsaj en naslov prvaka," je prepričan trener 18-kratnih angleških prvakov. Zadnjič so bili na vrhu daljnega leta 1990.

Na klopi Liverpoola bo debitiral v soboto, 17. oktobra, ko Liverpoolčane čaka tekma v Londonu. Udarili se bodo s Tottenhamom.

Ne spreglejte