Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
14. 11. 2014,
10.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Josip Iličić Fiorentina slovenska nogometna reprezentanca

Petek, 14. 11. 2014, 10.03

8 let

Josip Iličić pojasnil: Sovražim, če mi kdo žali družino

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Josip Iličić, ki se je pri Fiorentini znašel v težavah, se je končno oglasil. Pojasnil je, da je prst pred usta prislonil le zaradi tega, da bi utišal navijača, ki je zmerjal njegovo družino.

Navijači so Josipu Iličiću zamerili dve stvari. Očitali so mu, da se je na zadnji tekmi kot edini nogometaš Fiorentine že po nekaj minutah znebil žalnega črnega traku, ki so ga vijolice nosile v spomin na umrlega legendarnega klubskega igralca Giovana Battisto Pirovana, nato pa je tribunam ob menjavi nakazal, naj bodo tiho.

Na slovenskega legionarja, za katerega je Fiorentina plačala devet milijonov evrov, se je usul plaz kritik, mnogi so mu sporočili, da ni več dobrodošel v klubu. Kranjčan je odšel na zagovor k predsedniku kluba, ki mu je zabičal, da se mora opravičiti navijačem. Nesojeni slovenski reprezentant, ki se do nadaljnjega ne bo udeleževal reprezentančnih akcij, če bo na selektorskem stolčku še vedno sedel Srečko Katanec, je upošteval napotek in se prek klubske strani opravičil privržencem.

Žalni trak je bil preširok, želel je utišati le enega navijača

V želji, da bi navijačem pojasnil svoje videnje spornih potez na srečanju z Napolijem, ki ga je podobno kot njegovi soigralci odigral slabo, Fiorentina pa si je privoščila domač poraz, se je najprej dotaknil žalnega traku. "Vrgel sem ga na tla, ker je bil preširok in mi je padal z roke. Nisem želel pokazati nikakršnega nespoštovanja. To je edini razlog. Glede tega lahko vsem pogledam v obraz, saj imam čisto vest," je pojasnil, zakaj se je tako kmalu po začetnem pisku znebil žalnega traku.

Nato je spregovoril še o razlogih, zakaj je drzno postavil prst pred roko, ko je odhajal z igrišča. "Kritike sprejemam in sem zaradi njih jezen, to je nekaj povsem normalnega, ne maram pa, če mi kdo žali družino. Ko sem zapuščal igrišče, nisem želel utišati celotnega občinstva, ampak le osebo med navijači, ki je govorila grde stvari o meni in moji družini. To sem naredil nagonsko in mi je žal, da je do tega sploh prišlo," se je s pepelom posul Kranjčan, ki bi se rad čim prej vrnil na igrišče in dokazal, da lahko v dresu Fiorentine predstavlja dodano vrednost za klub. "Želim le najboljše za klub in ekipo. Vedno poskušam dati vse od sebe, ko nosim vijoličasti dres, tako kot želim vedno povedati tisto, kar čutim," je dejal Iličić in se tako opravičil navijačem.

Morda v prihodnjih dneh spregovori še o slovenski reprezentanci in košarici, ki jo je dal selektorju Katancu, slovensko javnost pa s tem razklal na dva nasprotna pola, kar ni najbolj posrečena poteza pred zelo pomembnim gostovanjem na Wembleyju. Iličić ga bo očitno spremljal v Toskani, reprezentančni premor pa bo izkoristil, da obnovi svežino in pokaže navijačem Fiorentine vsaj delček tistega, kar ga je krasilo pri Palermu.

Ne spreglejte