Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
12. 11. 2014,
15.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Josip Iličić Fiorentina Srečko Katanec Vincenzo Montella slovenska nogometna reprezentanca

Sreda, 12. 11. 2014, 15.02

8 let

Josip Iličić buri duhove tudi v Italiji

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V petek je z odločitvijo, da pod vodstvom Srečka Katanca ne bo več igral v reprezentanci, Josip Iličić razburkal slovensko javnost, dva dni pozneje je poskrbel, da je na noge spravil tudi italijansko.

Kaj se je zgodilo? Fiorentina je v nedeljo v enajstem krogu italijanskega prvenstva gostila Napoli in nadaljevala slabe rezultati, poraz z 0:1 je razočaral navijače iz Firenc. Še bolj kot to pa jih je razburila poteza Josipa Iličića, tega je trener ob zaostanku po 73 minutah poklical z igrišča.

Kranjčan, ki je v Firence prišel pred letom in pol, se je sicer trudil in pretekel precej kilometrov, a bil med slabšimi na igrišču. Ko je zapuščal zelenico, si je zato prislužil glasne žvižge domačih navijačev, s katerimi že nekaj časa ni na isti valovni dolžini. Odgovoril ni na najboljši način. Najprej se je popraskal po ušesu, potem pa prislonil prst na usta.

Kazni naj ne bi ušel

Gesta, s katero jim je najverjetneje želel sporočiti, naj bodo tiho, čeprav sam tega ni potrdil, je seveda poskrbela za polemiko in številne kritike. Medtem ko je trener Vincenzo Montella po tekmi dejal, da njegove poteze ni videl, zadeve pri Fiorentini kljub temu niso pometli pod preprogo. Tako naj bi Kranjčana klub prav gotovo kaznovan, danes naj bi ga čakal sestanek s klubskim predsednikom Andreo Della Vallejem.

Pričakovano so v dneh po tekmi kritike navijačev na račun Iličića in njegovo vedenje, ta primer ni osamljen, vse ostrejše. Velik del navijačev se je obrnil proti njemu, nekateri celo zahtevajo, da ob prvi priložnosti odide.

"Navijači plačujemo, da lahko gledamo preplačane zvezdnike, ki nam bodo potem govorili, da naj bomo tiho?!" je na enem izmed forumov, na katerem se zbirajo navijači Fiorentine, zapisal nekdo izmed njih. "To je sramotno. Tudi opravičilo ne bo dovolj! Iličić naj odide ob prvi priložnosti," je gnev izlil drugi. Podobno razmišlja večina privržencev kluba, ki je trenutno šele na 11. mestu prvenstvene razpredelnice.

Bo že pozimi odšel drugam?

Prav lahko se zgodi, da bodo želje tako mislečih kmalu uslišane. Italijanski mediji so se razpisali o tem, da je tak scenarij zelo verjeten. Bolj verjetna naj bi se zdela možnost, po kateri ga bodo januarja do konca sezone posodili v kak drug klub (aktualna naj bi bila predvsem vrnitev v Palermo), lahko pa se zgodi tudi to, da ga kdo odkupi že pozimi.

Prav tako seveda ni nemogoč scenarij, po katerem bi Iličić obrnil pot, ki je šla v Firencah v nepravo smer, začel igrati bolje, zabijati gole, s soigralci osvajati točke in postal ljubljenec navijačev.

V nogometu se vseskozi dogajajo tudi večji zasuki, zakaj se ne bi tudi tokrat? In ne nazadnje. Pred leti je navijačem, naj utihnejo, s povsem enako gesto sporočil tudi Gabriel Omar Batistuta, pa vsi dobro vemo, kako se je zgodba razpletla pozneje. Argentinec ima v Firencah še dandanes status nogometnega božanstva.

Ne spreglejte