Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 7. 2023,
10.09

Osveženo pred

9 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

Natisni članek

liga MLS Lionel Messi Lionel Messi Inter Miami Josef Martinez

Sreda, 5. 7. 2023, 10.09

9 mesecev, 4 tedne

Messija še ni, a v Miamiju že padajo spektakularni zadetki #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55
Lionel Messi | Lionel Messi bo za Inter iz Miamija debitiral 21. julija. | Foto Reuters

Lionel Messi bo za Inter iz Miamija debitiral 21. julija.

Foto: Reuters

Argentinski nogometni superzvezdnik Lionel Messi naj bi se novopečenim soigralcem pri Interju pridružil sredi meseca, nato pa 21. julija debitiral v dresu kluba iz Miamija. Interju v ligi MLS ne kaže najbolje, zmage ni dočakal že devet tekem zapored. Z novim porazom se je spogledoval tudi v torek, ko se je Columbusu na Floridi nasmihala zmaga z 2:1, a je nato s spektakularnimi škarjicami domače občinstvo na noge dvignil Josef Martinez. V Los Angelesu so zabeleželi rekordni obisk v zgodovini lige MLS.

Carlo Ancelotti
Sportal Znana usoda Carla Ancelottija

Navijači Interja iz Miamija nestrpno odštevajo dneve do prihoda Lionela Messija. Do takrat bodo morali še malce počakati, saj naj bi kapetan argentinske reprezentance, aktualnih svetovnih prvakov, za Inter prvič zaigral 21. julija na tekmi skupinskega dela ligaškega pokala proti mehiški ekipi Cruz Azul.

Nogometašem Interja, ki jih je nedavno prevzel Gerardo Martino, v ligi MLS ne gre najbolje. Zaradi skromnih rezultatov, slasti zmage niso dočakali že devet tekem zapored, za mestom, ki vodi v dodatne kvalifikacije za končnico, zaostajajo kar devet točk. V vzhodni konferenci zasedajo zadnje mesto. Do konca rednega dela lige MLS bo sicer odigranih še 14 krogov, za klub iz Miamija pa bo kmalu zaigral tudi dolgoletni zvezdnik Barcelone Sergio Busquets

Spektakularen zadetek Martineza v zadnji minuti:

Inter je v zadnjem nastopu v ligi MLS v noči na sredo gostil Columbus Crew. Dišalo je po novem neuspehu kluba, ki ga je na nogometni zemljevid postavil David Beckham. Columbus je tik pred koncem dvoboja vodil z 2:1, nato pa je zablestel 30-letni Josef Martinez in z atraktivnim zadetkom izenačil na 2:2. Izkušeni reprezentant Venezuele, ki se je pred leti dokazoval tudi v serie A v dresu Torina, je v igro vstopil v 74. minuti in v izdihljajih srečanja s spektakularnimi škarjicami preprečil nov poraz Interja. Podajo je prispeval Leo Campana, navijači Interja, številni že nosijo Messijev dres s številko 10, pa so na stadionu DRV PNK noreli od sreče.

Josef Martinez je v tej sezoni na 18 nastopih v ligi MLS dosegel šest zadetkov. Kmalu si bo delil slačilnico z Lionelom Messijem. | Foto: Guliverimage Josef Martinez je v tej sezoni na 18 nastopih v ligi MLS dosegel šest zadetkov. Kmalu si bo delil slačilnico z Lionelom Messijem. Foto: Guliverimage

Klub iz Miamija bo novo tekmo odigral v soboto, ko se bo pomeril z DC Unitedom.

Rekordni obisk v ligi MLS

V severnoameriški nogometni ligi MLS so dobili nov rekord v številu obiskovalcev na eni tekmi. Obračun Los Angeles Galaxyja in mestnega tekmeca Los Angelesa FC, ki brani naslov, si je na stadionu Rose Bowl ogledalo 82.110 gledalcev. Prejšnji rekord je z lanskega 4. julija znašal 74.479, ko je Charlotte gostil Galaxy.

Losangeleški derbi, znan pod imenom El Trafico, je v korist Galaxyja, ta običajno igra domače tekme na stadionu Dignity Health Sports Park s kapaciteto 27.000, odločil Španec Riqui Puig v 73. minuti. Galaxy, ki je s petimi naslovi rekorder lige MLS, je povedel v 26. minuti z golom Tylerja Boyda, izenačil pa je Ilie Sanchez v 57.

Na lestvici zahodne konference je precej višje LAFC, ki je tretji z 32 točkami, s 35 vodi novinec v ligi St. Louis. Galaxy je predzadnji, 13., z 19 točkami. 

V vzhodni konferenci vodi Cincinnati s 44 točkami. New York City Mitje Ileniča je 11. na vzhodu, Austin Žana Kolmaniča je osmi na zahodu, Portland Aljaža Ivačiča pa 12. v zahodni konferenci.

Žan Vipotnik
Sportal Vipotnik že v Bordeauxu: "Dobrodošel Žan!"
Ne spreglejte