Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 7. 2023,
20.50

Osveženo pred

9 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,09

Natisni članek

Inigo Martinez Barcelona Franjo Posavac Ivan Krolo NK Radomlje poletni prestopni rok Roberto Firmino nogometna tržnica

Sreda, 5. 7. 2023, 20.50

9 mesecev, 3 tedne

Nogometna tržnica, 5. julij

Vipotnik že v Bordeauxu: "Dobrodošel Žan!"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,09
Žan Vipotnik | Žan Vipotnik se je iz Maribora preselil v Bordeaux. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Žan Vipotnik se je iz Maribora preselil v Bordeaux.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Nekdanji član Maribora in najboljši strelec minule sezone 1. SNL Žan Vipotnik se je danes že predstavil v dresu svojega novega kluba, francoskega drugoligaša Bordeauxa. Manchester United je predstavil javnosti prvega poletnega novinca Masona Mounta. Španski prvak Barcelona pa novega branilca Iniga Martineza. Vse več angleških medijev poroča o tem, da sta Arsenal in West Ham našla skupen jezik glede prodaje Declana Rica, za katerega nameravajo topničarji odšteti več kot 120 milijonov evrov, kar bo z naskokom največji posel v zgodovini londonskega kluba. V Savdsko Arabijo se seli tudi Brazilec Roberto Firmino (Al Ahli). Radomlje so se okrepile z dvema tujcema.

Mason Mount
Sportal Nogometni otrok Chelseaja postal rdeči vrag

Slovenski nogometaš Žan Vipotnik, v minuli sezoni najboljši strelec Prve lige Telemach bo kariero nadaljeval pri Bordeauxu v drugi najmočnejši ravni francoskega nogometa. Tako Maribor na svoji spletni strani kot francoski drugoligaš na Twitterju sta danes še uradno potrdila prestop 21-letnega napadalca.

Slovenski reprezentant je s šestkratnimi francoskimi prvaki sklenil petletno pogodbo. Te naj bi zanj odšteli tri milijone evrov, z bonusi lahko odškodnina naraste na pet milijonov, obenem pa bodo Štajerci dobili še nekaj odstotkov od odškodnine ob naslednjem prestopu, sta med drugim v torek poročala EkipaSN in SNPortal.

"Priznam, da gre za posebne občutke, za menoj je nepozabnih devet let. V Ljudskem vrtu sem preživel del otroštva, dejansko svojo mladost. Užival sem v vsaki minuti. Maribor mi je dal ogromno, hvaležen sem vsem v klubu, od vodstva, trenerjev do celotnega spremljevalnega osebja. V enaki meri pa tudi navijačem, da so bili vedno z nami, ko nam je šlo in tudi ob manj prijetnih trenutkih," je za spletno stran Maribora dejal Vipotnik.

Inigo Martinez je bil dolgoletni obrambni steber baskovskega kluba Athletic Bilbao. Zanj je igral šest sezon, v prejšnji sezoni pa je zaradi zdravstvenih težav (peta, mečna mišica) zbral le 18 nastopov. | Foto: Reuters Inigo Martinez je bil dolgoletni obrambni steber baskovskega kluba Athletic Bilbao. Zanj je igral šest sezon, v prejšnji sezoni pa je zaradi zdravstvenih težav (peta, mečna mišica) zbral le 18 nastopov. Foto: Reuters

Barcelona predstavila veliko okrepitev

Španski prvak Barcelona je predstavil veliko okrepitev. Kataloncem se je pridružil donedavni branilec Athletica Inigo Martinez. Z Barcelono je sklenil dveletno pogodbo, odkupna klavzula v njegovi pogodbi pa znaša kar 400 milijonov evrov. Martinez se pri 32 letih ponaša z bogatimi izkušnjami.

V dresih Real Sociedada in Athletica je v la ligi zbral več kot 350 nastopov in se podpisal pod 22 zadetkov. Ko mu je po koncu sezone 2022/23 potekla pogodba z rdeče-belimi iz Bilbaa, se je kot prost igralec odločil za nadaljevanje kariere pri Barceloni, s katero se bo dokazoval tudi v ligi prvakov. Za špansko reprezentanco je zbral 20 nastopov.

Žan Vipotnik
Sportal Prestopna bomba v Mariboru

Bajni arabski milijoni prepričali tudi zvezdnika Liverpoola

Brazilski napadalec Roberto Firmino se v Savdsko Arabijo seli kot prost igralec. Po koncu sezone 2022/23, v kateri si Liverpool presenetljivo ni priigral nastopa v ligi prvakov, mu je potekla pogodba z rdečimi. Za Liverpool je v osmih sezonah odigral 361 tekem in dosegel 110 zadetkov. Z rdečimi je osvojil sedem lovorik, leta 2019 je postal evropski prvak, leto dni pozneje pa je pod vodstvom Jürgena Kloppa postal še angleški prvak in poskrbel za prvi domači naslov Liverpoola v 21. stoletju.

Pri 31 letih se je odločil, da bo kariero nadaljeval v bogati arabski deželi, ki je v tem prestopnem roku poskrbela že za nekaj zelo odmevnih prihodov. Firmino je z Al Ahlijem sklenil triletno pogodbo, predstavlja pa že drugo odmevno poletno okrepitev, saj se je pridružil čuvaju mreže iz Slonokoščene obale Edouardu Mendyju, s katerim se je poprej srečeval v angleškem prvenstvu, saj je Afričan stal v vratih Chelseaja. Novi delodajalec ga je uradno predstavil kot novega napadalca v noči na sredo, na leto pa naj bi po nekaterih podatkih zaslužil okrog 20 milijonov evrov.

Al Ahli, ki se je uvrstil v najmočnejši klubski razred v Savdski Arabiji kot najboljši drugoligaš, bo sezono začel 20. avgusta.

Radomljani se krepijo

Nogometni klub Radomlje je okrepil svoje vrste še z dvema tujcema. Splitski Hajduk, s katerim mlinarji sodelujejo že nekaj let, je slovenskemu prvoligašu posodil 20-letnega zveznega igralca Ivana Krola. Mladi Dalmatinec je v prejšnji sezoni kot posojen nogometaš Hajduka nabiral izkušnje pri Šibeniku, tokrat pa bo izkusil moč 1. SNL. Za prvo ekipo Hajduka je zbral šest nastopov, v četrtek pa bi se lahko pomeril proti splitskemu velikanu, saj bodo Radomlje odigrale prijateljsko tekmo prav proti hrvaškemu pokalnemu zmagovalcu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NK Radomlje (@nkradomlje)

Zvezno vrsto Radomljanov, ki jih vodi Oliver Bogatinov, je okrepil tudi 20-letni Franjo Posavac. Prihaja iz Bosne in Hercegovkine, nazadnje pa je branil barve Slove Uskoplje.

Inter podaljšal z Bastonijem in Calhanoglujem

Italijanski nogometni klub Inter iz Milana, letošnji finalist elitne lige prvakov, je danes podaljšal pogodbo z italijanskim osrednjim branilcem Alessandrom Bastonijem in turškim ofenzivnim vezistom Hakanom Calhanoglujem, so zapisali na spletni strani milanskega kluba.

Za Inter je do konca minule sezone branil tudi slovenski vratar Samir Handanović, a se je Ljubljančanu pogodba z italijanskim klubom iztekla s koncem junija.

V dveh ločenih kratkih izjavah je Inter sporočil, da bo 29-letni Calhanoglu podpisal novo pogodbo do leta 2027, pet let mlajši Bastoni pa še za leto dlje.

Inter, ki je lansko sezono v italijanskem prvenstvu sklenil na tretjem mestu in za prvakom Napolijem zaostal za 18 točk, je pred tem v svoje vrste pripeljal francoskega napadalca Marcusa Thurama, v prihodnjih dneh pa ga bo okrepil še italijanski vezist iz Sassoula Davide Frattesi.

Milančani so se v letošnji sezoni lige prvakov prebili vse do finala, kjer pa jih je tesno z minimalno zmago v Istanbulu ugnal angleški Manchester City.

Carlo Ancelotti
Sportal Znana usoda Carla Ancelottija
Ne spreglejte