Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
3. 11. 2015,
17.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jose Mourinho Chelsea John Terry Cesc Fabregas

Torek, 3. 11. 2015, 17.51

8 let

Jose Mourinho: Sem tako dober, da se težko naučim česa novega

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po novem neuspehu, namigovanjih o tem, da so mu hrbet obrnili tudi nekateri nogometaši londonskega Chelseaja, in še marsičem se je javil tudi Jose Mourinho.

"To, kar počnete nekateri, je gnusno. Obtožiti nogometaša, da dela proti svojemu klubu in trenerju, je nespoštljivo. Če bi jaz govoril, da vi (novinarji) svoje delo opravljate nepošteno, bi bili verjetno zelo jezni. Morda bi me tudi tožili. Morali bi malo premisliti, preden kaj napišete," je Jose Mourinho na torkovi novinarski konferenci govoril o tem, kar se je pisalo.

Govorice o tem, da naj bi mu obrnil hrbet, je medtem zanikal tudi tisti, o katerem je bilo govora – Španec Cesc Fabregas. Javil se je tudi staroselec John Terry. "Zagotavljam vam, da garderoba stoodstotno stoji za trenerjem," je povedal izkušeni branilec.

Prepričan, da bo še dolgo trener Chelseaja

Čeprav je skupaj z nogometaši to zgodbo zdaj pospravil pod preprogo, slabih rezultatov, ki jih je Chelsea v zadnjem času dosegal pod njegovim vodstvom – v enajstih prvenstvenih krogih so prvaki osvojili le enajst točk in za vrhom zaostajajo kar za 14 –, ne more. Vse bolj se govori o tem, da bo Portugalec kmalu izgubil zaupanje vodilnih mož Londončanov, predvsem Romana Abramoviča, a sam je prepričan, da ne bo tako.

"Še dolgo časa bom trener Chelseaja," je dejal in v nadaljevanju govoril povsem v svojem slogu. "Da lahko narediš to, kar je do zdaj v trenerskem poslu uspelo meni, se moraš veliko učiti. V mojem primeru je težavno le to, da sem naredil toliko, da se težko naučim karkoli od kogarkoli. Učiti se moram predvsem od samega sebe," je javnost arogantno nagovoril Mourinho, ki je na zadnjih sedmih tekmah v vseh tekmovanjih doživel kar pet porazov.

Proti Kijevčanom mora zmagati

Že v sredo ga čaka nova tekma, v četrtem krogu skupine G lige prvakov se bo doma pomeril s kijevskim Dinamom. Tri točke so nujno potrebne, saj je Chelsea po treh tekmah na četrtem mestu. Osvojil je le štiri točke – premagal je le skromni Maccabi iz Tel Aviva, remiziral proti Dinamu in izgubil proti Portu.

Ne spreglejte