Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
28. 1. 2015,
7.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

nogomet angleški ligaški pokal Liverpool Chelsea Brendan Rodgers Jose Mourinho Diego Costa Martin Škrtel Emre Can

Sreda, 28. 1. 2015, 7.25

6 let, 6 mesecev

Jose Mourinho napadel strokovnega komentatorja Sky Sports (video)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V angleškem ligaškem pokalu smo dobili prvega finalista. Po dveh vročih dvobojih med Chelseajem in Liverpoolom je na Stamford Bridgeu potnika na Wembley določil Branislav Ivanović.

Čeprav je bil Liverpool na prvi tekmi na Anfieldu boljše moštvo, pa so v London prišli brez prednosti, saj se je prvi polčas polfinala končal z 1:1. Tudi v Londonu smo spremljali precej izenačeno tekmo, malce več želje po zadetku in poguma pa so ves čas kazali domači nogometaši. Redni del ni dal zmagovalca, zato pa je po gromozanski napaki Liverpoolove obrambe srečanje in končnega zmagovalca določil zadetek srbskega branilca, Branislava Ivanovića.

Po obračunu se noben ni pogovarjal o velikem junaku, pač pa je pogovor tekel o domnevnih grdobijah, ki jih je med tekmo počel napadalec Chelseaja, Diego Costa. Brazilec s španskim potnim listom je sicer zelo mehko, a povsem namerno stopil na gleženj Emreja Cana, podobno pa je v nadaljevanju tekme storil tudi Slovaku Martinu Škrtelu. Vsi so se čudili, kako to, da glavni sodnik Michael Oliver tega ni kaznoval z rdečim kartonom.

"Vsi vemo, koliko strokovnih komentatorjev simpatizira z mano"

Tudi strokovni komentatorji v studiu Sky Sportsa niso bili izjemna, najbolj glasen zagovornik rdečega kartona pa je bil Jamier Redknapp, ne boste verjeli, nekdanji član Liverpoola.

Vse skupaj je po tekmi na uho prišlo tudi razjarjenemu Joseju Mourinhu, ki se ni mogel zadržati in napadel z vsemi topovi: "Ne vem, kaj vi štejete za namerno igro s podplatom. Mogoče ste že vsi okuženi s kampanjo, ki jo gonijo po televiziji in oklicujejo Costo za kriminalca. To je naravnost smešno. Sky je potezo Diega označil kot velik zločin, sam pa menim, da je šlo za povsem naključno nesrečo. Costa je šel na žogo, nasprotnik (Emre Can) je padel, v trenutku, ko je Diego hotel skočiti po žogo, pa je po nesreči stopil na njegovo nogo. A verjemite, kar hočete. Vemo, koliko strokovnih komentatorjev simpatizira s Chelseajem, sploh pa z mano, in koliko z drugimi klubi. Nobena skrivnost ni, kateri klub ima največ tovrstnih 'navijačev'. Fantje imajo dobre plače, nimajo česa izgubiti, vse, kar povejo, vzamete za sveto. Vseeno se mi zdi, da bi morali biti vsaj malce nevtralni in pošteni," je kar buhtelo iz Portugalca, ki se je v nadaljevanju izvil vprašanju, na koga cilja s temi besedami. Jasno je bilo kot beli dan, da je tarča njegovih puščic ravno lepi Redknapp, a ga Mourinho ni hotel javno imenovati: "Ne poznam njegovega imena, vedno ko ga vidim na televiziji, preklopim na drug program ali pa jo kar ugasnem."

V nadaljevanju pogovora se je Mourinho vseeno malce pomiril in pokomentiral tudi tisto najpomembnejše: "Pomembno je, da smo v finalu, vse drugo bo šlo kmalu v pozabo. Veseli me, da smo premagali izjemno ekipo, ki je v odlični formi. Tudi naši navijači so bili tokrat odlični. Uvrstitev v finale nam res veliko pomeni."

Rodgers: Če seštejemo obe tekmi, smo bili boljši nasprotnik

Po izenačeni borbi in kapitulaciji v podaljšku niso bili pretirano razočarani v taboru Liverpoola, vseeno pa ostaja grenak priokus, saj naj bi bili v seštevku obeh tekem boljši nasprotnik. "Ponosen sem na ekipo. Če seštejemo obe tekmi, smo bili boljši nasprotnik, a razliko je naredil njihov vratar. Odlično je branil tako na Anfieldu kot tudi zdaj v Londonu. Zbral je nekaj neverjetnih obramb, kar je po mojem mnenju na koncu tudi prevesilo tehtnico v Chelseajevo korist," je po tekmi dejal trener Liverpoola Brendan Rodgers, ki seveda ni pozabil tudi na barabina Costo.

"To se dogaja v nogometu, a vsi, ki ste videli zadevo, se morate strinjati, da to ne spada na nogometne zelenice. Costa je izjemen igralec, a takih stvari ne bi smel početi. Ni stopil samo na Cana, ampak tudi na Škrtela, očitno pa je tudi toliko pameten, da vse umazanije tudi spretno prikrije. Brez težav bi Costa preskočil oba in stopil kamorkoli drugam, a izbral je gleženj. Vse skupaj sem si pogledal tudi v posnetku, zato me še toliko bolj žalosti. Zanimivo je, da tega nista videla ne glavni ne stranski sodnik. Costa je imel srečo, da je ostal na terenu do konca srečanja."

Costa in Škrtel, drugič:

Ne spreglejte