Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 11. 2021,
12.36

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,72

Natisni članek

PAOK Solun kvalifikacije za SP 2022 slovenska nogometna reprezentanca Jasmin Kurtić

Ponedeljek, 8. 11. 2021, 12.36

1 leto, 2 meseca

Jasmin Kurtić

Mojstrovina Slovenca v Atenah, ki igra v življenjski formi #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,72
Slovenija : Rusija, slovenska nogometna reprezentanca, Jasmin Kurtić | Jasmin Kurtić je eden od najbolj izkušenih slovenskih nogometnih reprezentantov. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Jasmin Kurtić je eden od najbolj izkušenih slovenskih nogometnih reprezentantov.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Slovenski nogometni reprezentant Jasmin Kurtić navdušuje v Grčiji v dresu solunskega Paoka. V nedeljo je na gostovanju pri Panathinaikosu prispeval kar dva zadetka, črno-beli pa so zmagali s 3:1 in se utrdili na visokem tretjem mestu. Izkušeni Belokranjec je na dobri poti, da postavi strelski rekord, odkar se je pred desetimi leti podal v tujino.

Luka Zahović
Sportal Smola Luke Zahovića

Ko se je Jasmin Kurtić kot posojeni nogometaš Parme poleti odpravil v Grčijo in po desetih letih zapustil Apeninski polotok, je vstopil v novo okolje. V Solunu se je hitro znašel, v zadnjem obdobju pa navdušuje celo tako, da je najboljši klubski strelec v tej sezoni. V sedmih nastopih se je med strelce vpisal že štirikrat, od tega dvakrat v nedeljo, ko je v 9. krogu na gostovanju v Atenah pri slovitem Panathinaikosu dosegel dva zadetka.

Zadetek Jasmina Kurtića s prostega strela za 3:1:

V 85. minuti, ko je bil rezultat 1:1, je zadel z bele točke, nato pa v sedmi minuti sodnikovega podaljška po pravcati mojstrovini, izjemno odmerjenem prostem strelu, postavil končni rezultat 3:1.

PAOK na lestvici zaseda tretje mesto. Zaostaja le za Olympiakosom in Aekom, Kurtić pa je na dobri poti, da postavi strelski rekord. Odkar se dokazuje v tujini, je v eni sezoni do zdaj dosegel največ šest zadetkov. To se mu je primerilo dvakrat. Najprej v dresu Atalante (2016/17), nato pa še Spala (2018/19).   

Slovaška mu ni bila usojena

Slovenska reprezentanca je dva kroga pred koncam ostala brez teoretičnih možnosti za SP 2022. | Foto: Grega Valančič/Sportida Slovenska reprezentanca je dva kroga pred koncam ostala brez teoretičnih možnosti za SP 2022. Foto: Grega Valančič/Sportida Kurtić danes začenja priprave s slovensko reprezentanco na zadnji tekmi v kvalifikacijah za SP 2022. Kekovo četo čakata dvoboja s Slovaško in Ciprom, v četrtek pa selektor v Trnavi ne bo mogel računati na izkušenega Belokranjca, saj bo zaradi kazni rumenih kartonov dvoboj spremljal le s tribun. V kvalifikacijah za SP 2022 je prejel že štiri rumene kartone, usoda pa je hotela, da bo zaradi tega izpustil oba dvoboja proti Slovaški.

V zasedbi Matjaža Keka ga namreč ni bilo že v začetku septembra, ko se je dvoboj v Ljubljani končal brez zmagovalca (1:1).  Kurtić bo prišel v poštev za sklepno dejanje kvalifikacij, domačo tekmo s Ciprom v Stožicah (14. novembra), ki se bo v nedeljo začela že ob 15. uri.

Izkušeni zvezni igralec je v državnem dresu zbral že 73 nastopov in dosegel dva zadetka. Od igralcev, ki so na aktualnem seznamu, ima več nastopov le njegov dobri prijatelj Josip Iličić (77), s katerim si je v Italiji delil slačilnico tako v Palermu kot tudi Firencah in Bergamu.

Zlatko Zahović
Sportal Kraljestvo Josipa Iličića in slovenskega junaka, ki mu je rešil kariero
Slovenija Slovaška
Sportal Kek noče mešati jabolk in hrušk, s Slovenijo želi na Euro 2024
Ne spreglejte