Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 11. 2021,
9.37

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,92

Natisni članek

kvalifikacije za SP 2022 slovenska nogometna reprezentanca Pogon Szczecin Luka Zahović

Ponedeljek, 8. 11. 2021, 9.37

2 leti, 5 mesecev

Smola Luke Zahovića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,92
Luka Zahović | Luka Zahović je zaradi okužbe s koronavirusom izpustil nedeljsko tekmo na Poljskem. | Foto Guliverimage

Luka Zahović je zaradi okužbe s koronavirusom izpustil nedeljsko tekmo na Poljskem.

Foto: Guliverimage

Slovenska nogometna reprezentanca bo danes začela priprave na zadnji kvalifikacijski tekmi za SP 2022. Selektor Matjaž Kek je na seznam kandidatov uvrstil tudi Luko Zahovića, ki je v zadnjem obdobju blestel v poljskem prvenstvu, a bi lahko reprezentančna akcija minila brez nekdanjega golgeterja NK Maribor. Zahoviću je namreč zagodlo zdravje, zaradi okužbe s koronavirusom je izpustil nedeljski derbi poljskega prvenstva med Rakowom in Pogonom (0:0).

Slovenija Slovaška
Sportal Kek noče mešati jabolk in hrušk, s Slovenijo želi na Euro 2024

Ko se je Luka Zahović lani preselil na Poljsko, je pričakoval, da bo v novem klubu v boljši strelski formi. Zadetkov, s katerimi je dolga leta razvajal navijače Maribora in bil dvakrat tudi najboljši strelec 1. SNL, ni bilo veliko. V prejšnji sezoni je dosegel le dva, a je osvajal pozornost z drugimi kakovostmi, igro v medprostoru in asistencami, s katerimi je prepričal tudi slovenskega selektorja Matjaža Keka.

Mariborčan mu je v državnem dresu ponudil priložnost devetkrat, sin najboljšega strelca slovenske reprezentance vseh časov Zlatka Zahovića pa še ni dočakal svojega prvenca. Očitno ga v tem letu tudi ne bo dočakal, saj mu jo je ob nepravem trenutku zagodlo zdravje. Zaradi okužbe s koronavirusom je v nedeljo odpadel iz kadra za zelo pomembno srečanje poljskega prvenstva proti Rakowu. Podobno usodo sta doživela tudi njegova soigralca Maciej Żurawski in Mariusz Fornalczyk.

V tej sezoni že pri treh zadetkih

Gostovanje pri nekdanjem moštvu Davida Tijanića se je končalo brez zadetkov, tako da Pogon na lestvici za vodilnim dvojcem (Lech in Lechia) zaostaja tri točke, Zahović pa bi lahko poleg te tekme izpustil še zadnjo reprezentančno akcijo v tem letu. Sreča mu je tako obrnila hrbet v najbolj nehvaležnem trenutku, saj je na Poljskem v zadnjih tednih končno ujel formo, s katero je nekoč že navduševal pri Mariboru.

Slovenski reprezentant, rojen na Portugalskem, se je med strelce vpisal na zadnjih dveh tekmah. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Slovenski reprezentant, rojen na Portugalskem, se je med strelce vpisal na zadnjih dveh tekmah. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Na zadnjih dveh tekmah je zadel v polno, zatresel mreži Jagiellonie in varšavske Legie, hkrati pa prispeval še dve podaji. V tej sezoni se je tako v 13 nastopih podpisal pod tri zadetke, s tem pa že dosegel rekordni izkupiček glede sezon v tujini. V prejšnji sezoni je zadel v polno dvakrat, v dresu nizozemskega Heerenvena, kamor se je odpravil pred šestimi leti, pa se med strelce ni vpisal niti enkrat.

Slovenija, ki je že ostala brez možnosti za nastop na SP 2022, bo v četrtek gostovala na Slovaškem, nato pa se bo od koledarskega leta 2021 poslovila 14. novembra z domačo tekmo v Ljubljani proti Cipru. Kekova četa se bo danes zbrala na Gorenjskem, popoldan pa opravila uvodni trening v Kranju.    

Ne spreglejte