Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
2. 11. 2015,
15.26

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Astana Jan Oblak Jan Oblak Branko Ilić

Ponedeljek, 2. 11. 2015, 15.26

7 let, 12 mesecev

Janu Oblaku želijo ponagajati in nalašč odpreti streho

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Astane so v kvalifikacijah za ligo prvakov izločili Maribor, nato pa se senzacionalno prebili v skupinski del. V torek bodo gostili Atletico, njihov trener pa zaveznika vidi v mrazu.

Evropski krvniki Maribora so v treh nastopih v skupinskem delu lige prvakov zbrali točko. Prvaki Kazahstana so doma remizirali z Galatasarayem, v torek pa bodo na domačem štadionu skušali presenetiti Atletico.

"Mogoče bi lahko hladno vreme zmotilo goste iz Madrida. Lahko bi malce odprli premično streho na štadionu in jim ponagajali," pred dvobojem s španskim velikanom razmišlja trener Astane Stanimir Stoilov. Bolgar je razkril del načrta, s katerim bi lahko njegovi izbranci ostali neporaženi proti velikemu favoritu.

Stoilov: V nogometu je vse mogoče

Atletico je v zadnjem krogu brez težav odpravil Astano s 4:0, slovenski obračun dveh reprezentantov pa je pripadel Janu Oblaku. Mladi slovenski vratar je zadržal mrežo nedotaknjeno, Branko Ilić pa je imel podobno kot soigralci v obrambi silovite težave s prodornimi izbranci Diega Simeoneja. "Atletico je velik favorit, a je v nogometu vse mogoče. Španci so pripotovali po dolgem in napornem potovanju. Sami vemo, kako težavno je to, ko smo gostovali v Lizboni in Madridu," je dodal trener Astane, ki ni povsem prepričan, ali bo mladi srbski reprezentant Nemanja Maksimović nared za srečanje. Nekdanjega nogometaša Domžal, ki je letos osvojil mladinsko svetovno prvenstvo, je slabost v zadnjih dneh prikovala v posteljo, tako da bo trener o njegovem nastopu odločil na dan dvoboja.

Ilić naj bi igral od prve minute, podobno velja za Jana Oblaka, ki bo stal med vratnicama rdeče-belih. Igrišče na štadionu v Astani je bilo poleti usodno za slovenske prvake, ki so izgubili z 1:3 in neslavno končali evropsko pot.

Travnata podlaga je kombinacija naravne in umetne, strateg Atletica pa se je ne boji. "Pripravljeni smo na vse," je sporočil Simeone, ki želi z zmago v Kazahstanu zadržati vodilno mesto na lestvici skupine C.

Dvoboj v Astani bo zaradi časovne razlike v torek potekal že ob 16. uri po slovenskem času.

Ne spreglejte