Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 7. 2022,
15.09

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38

Natisni članek

La Liga Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak

Sreda, 20. 7. 2022, 15.09

1 leto, 2 meseca

Jan Oblak se je odločil glede svoje prihodnosti in navdušil z ganljivo gesto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38
Jan Oblak | Jan Oblak ostaja v vrstah Atletica. | Foto Reuters

Jan Oblak ostaja v vrstah Atletica.

Foto: Reuters

Slovenski vratar Jan Oblak se je po večmesečnem dogovarjanju odločil, da bo tudi v nadaljevanju svoje kariere nosil dres Atletico Madrida. Škofjeločan je pogodbo s španskim klubom podaljšal do leta 2025, uradna potrditev pa naj bi prišla v naslednjem tednu, so zapisali pri španski Marci.

"Oblak, obnovljena pogodba," se glasi novica na spletni strani španske Marce, ki je prva poročala o tem, da je slovenski vratar Jan Oblak, ki bi se mu pogodba z Atleti iztekla konec prihodnje sezone, podaljšal sodelovanje z Atleticom iz Madrida. Kapetan slovenske izbrane vrste je z Atleticom po večmesečnih pogovorih podpisal novo pogodbo in sodelovanje podaljšal do leta 2025, ob tem pa naj bi se povišala tudi njegova plača, ki zdaj na sezono znaša okoli deset milijonov evrov.

Oblak se sicer v zadnjih dneh z Atleticom mudi na pripravah v San Rafaelu v Kaliforniji, kjer je po koncu enega izmed treningov še enkrat več dokazal, da ni samo izjemen vratar, ampak da ga krasi tudi veliko srce. Ob druženju z navijači je v oči medijev še posebej padla deklica, ki si je želela podpisa in fotografije s slovenskim vratarjem, ta pa je ustregel vsaki dekličini želji. Ganjena deklica je od silnega veselja celo zajokala, Oblak pa jo je ob tem skušal potolažiti. "Predstavljajte si, da ne bi imeli radi Jana," pa so ob videu zapisali pri madridskem klubu.

29-letni slovenski nogometaš se je Atleticu pridružil leta 2014 kot zamenjava za Thibauta Courtoisa. V sezoni 2017/18 je z ekipo osvojil naslov v ligi Europa, v sezoni 2020/21 pa se je veselil zmage v la ligi. 15. avgusta 2021 je odigral že svojo 304. tekmo v dresu Atletica, s čimer je presegel rekord vratarjev z največ nastopi v dresu Atletica. Na tem mestu je prehitel Abela Resina. Priznanje zamora, ki ga španski športni dnevnik Marca podeli po koncu vsake vratarju, ki je branil vsaj na 28 tekmah in prejel najmanj zadetkov, je osvojil kar petkrat in s tem izenačil absolutni rekord tekmovanja.

Preberite še:

Barcelona Raphinha
Sportal Raphinha blestel ob debiju in zmagi nad Beckhamovimi
liga prvakov Maribor Soligorsk
Sportal Mariborčani pred novo evropsko oviro s posebno prošnjo navijačem
NK Maribor : Šerif Tiraspol, kvalifikacije za ligo prvakov, Ivan Brnić
Sportal Maribor v Ljudskem vrtu preživel napade Šerifa
Ne spreglejte