Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
13. 12. 2014,
17.17

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Radomlje Matjaž Marinšek Dejan Djuranović Janez Zavrl Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 13. 12. 2014, 17.17

2 leti, 8 mesecev

Izpada se ne bojijo, saj niso najemali posojil

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Radomelj so v prvo ligo vstopili po tehtnem razmisleku. Ohranili so nizek ''drugoligaški'' proračun, se za potrebe domačih tekem preselili v Domžale in v krstni sezoni zbrali najmanj točk.

Pogled na prvoligaško lestvico razkriva, da so Radomlje krepko zaostale za tekmeci. V 20 tekmah so osvojile le osem točk, kar jih postavlja pred zahtevno nalogo, saj ima Krka, neposredna tekmica za ''odrešilno'' predzadnje mesto, sedem točk več. ''Takšna je pač realnost. Iskreno povedano niti nismo pričakovali česa drugega,'' je v sproščenem pogovoru pojasnil Matjaž Marinšek. Predsednik Radomelj, največjega avtsajderja med prvoligaši, je ponosen na fante ter prepričan, da so na zelenici pokazali vse, kar premorejo.

Ker pa je kakovostna razlika med prvo in drugo ligo tako velika, z zasedbo, ki je v prejšnji sezoni postala drugoligaški podprvak, niso mogli resneje parati živcev tekmecem. Izjema je le Koper, ki očitno ustreza Radomljam. Obe zgodovinski zmagi, najprej v gosteh, nato še na ''domačem'' igrišču (Radomlje igrajo domače prvoligaške tekme v domžalskem Športnem parku), so dosegle proti kanarčkom. Če bi bilo v Prvi ligi Telekom Slovenije več Koprov, bi se Radomlje morda v tem trenutku potegovale za Evropo, tako pa je realnost povsem drugačna.

V oči bode skromen učinek v napadu

Čeprav so zadnji in jim resno grozi izpad, pa to ne pomeni, da med ljubitelji nogometa v urejenem in razmeroma bogatem kraju pri Domžalah vlada nezadovoljstvo. ''To je naš realen domet. Odločili smo se igrati z enako ekipo kot v drugi ligi, na začetku smo imeli težave s poškodbami nekaterih pomembnih igralcev ... Nekaj smo se tudi naučili. Proti Mariboru in Kopru smo odigrali bolje. Vztrajali bomo na svoji poti, Dejan Djuranović ostaja trener, ostajajo tudi igralci, bomo pa poskušali pripeljati še dve ali tri kakovostne okrepitve, ki bi našim mlajšim nogometašem pomagale k hitrejšemu napredku,'' je predsednik napovedal prihod nekaterih izkušenih novincev.

Marsikaj bo odvisno od finančnih podrobnosti, saj si klub, ki temelji na polprofesionalnem modelu, v ekipi pa prevladujejo študentje in zaposleni, ne more privoščiti dragih nakupov. Prizadeval si bo za prihod izkušenega napadalca, ki bi dvignil število zadetkov. V jesenskem delu so Radomlje dosegle le 12 zadetkov, kar je manj od pričakovanega, s petimi goli pa je izstopal kapetan Janez Zavrl, ki si na lestvici najboljših strelcev 1. SNL deli visoko osmo mesto.

Izpada se ne bojijo, niti ne bi prizadel klubske prihodnosti, saj se proračun ob prehodu iz druge v prvo ligo ni povečeval. ''Nismo najemali nobenih posojil, tako da nam ne bo nič hudega, če izpademo. Na istem bomo, se bomo pa veliko naučili. Seveda si bomo prizadevali, da se izpadu izognemo. Naredili bomo vse, a nam, realno gledano, še nekaj manjka. Če se bo priložnost ponudila, jo bomo vseeno zgrabili,'' je še pojasnil predsednik zadnjeuvrščenega kluba, ki prvič nastopa v prvoligaški konkurenci.

Zaradi manjšega proračuna si med pripravami na spomladanski del ne bodo privoščili potovanj v oddaljene tople kraje, ampak bodo marljivo trenirali v Radomljah in Domžalah, kakšen konec tedna pa bodo za nagrado vendarle preživeli na Hrvaškem v Istri, kjer ne bo manjkalo primernih tekmecev za igranje zelo zaželenih kakovostnih pripravljalnih dvobojev. Igralci so na zadnjem klubskem druženju po koncu jesenskega dela prejeli darilca in se odpravili na dopust, prvič po novem letu pa se bodo sestali 7. januarja.

Ne spreglejte