Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 2. 2023,
22.45

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Juventus Paul Pogba Martin Turk Tio Cipot Domen Črnigoj Samir Handanović Petar Stojanović Jaka Bijol Sandi Lovrič serie A italijansko prvenstvo

Torek, 28. 2. 2023, 22.45

1 leto, 1 mesec

Italijansko prvenstvo, 24. krog

Po Interju še kiks Rome, Juve zmagal ob vrnitvi Pogbaja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Juventus Paul Pogba | Paul Pogba je igral prvič v sezoni. Vstopil je v 69. minuti. | Foto Guliver Image

Paul Pogba je igral prvič v sezoni. Vstopil je v 69. minuti.

Foto: Guliver Image

Vodilni Napoli je v 24. krogu serie a premagal Empoli Petra Stojanovića z 2:0 in še povečal prednost pred Interjem, ki je izgubil v Bologni. Udinese je s Spezio igral 2:2, izmed slovenskih legionarjev je zaigral le Sandi Lovrić in prispeval podajo. Milan je z 2:0 premagal Atalanto. V ponedeljek je Fiorentina s 3:0 zmagala v Veroni, Lazio pa je bil v Rimu z 1:0 boljši od Sampdorie. V torek pa še zmaga Rome in Juventusa, za katerega je prvič po vrnitvi v Torino igral Paul Pogba.

Se še spomnite, kakšen pomp je bil, ko se je Paul Pogba poleti vrnil v Juventus (zanje je že igral med letoma 2012 in 2016). A to sezono sploh še ni zaigral. Zaradi poškodbe kolena. Že v zadnjih treh sezonah v dresu Manchestra Uniteda je bil zaradi poškodb kar osemkrat ob robu zelenice. Zdaj je vendarle pripravljen za igro. Za torkovo tekmo s Torinom je bil na rezervni klopi. Vstopil je v 69. minuti. Takrat je bilo na semaforju 2:2. Vsi štirje goli so padli v prvem polčasu. Zmago je nato stari dami priigral Brazilec Bremer. V 71. minuti je zadel za 3:2, deset minut pozneje pa podal za gol Adrien Rabiot za končni izid 4:2.

Na prvi od dveh torkovih tekem 24. kroga serie A je 19-uvrščeni Cremonese z 2:1 presenetil peto Romo. To je bila sploh prva zmaga Cremoneseja v sezoni! Frank Tsadjout v 17. in Daniel Ciofani z bele pike v 83. minuti sta bila strelca za Cremonese, medtem ko je za Romo v 71. minuti zadel Leonardo Spinazzola.

Bologna presenetila Inter, šampionska forma Napolija

Bologna je v nedeljski matineji premagala veliki Inter. | Foto: Reuters Bologna je v nedeljski matineji premagala veliki Inter. Foto: Reuters Izkušeni slovenski vratar Samir Handanović je v času nedeljskega kosila svoje soigralce iz Interja spremljal na gostovanju v Bologni, na igrišče pa tokrat ni stopil. Domači so goste iz Milana presenetili in jih premagali z 1:0, odločilno gol pa je v 76. minuti tekme dosegel Riccardo Orsolini. Bologna je sicer mrežo Interja zartresla že v 12. minuti, strelec je bil gambijski napadalec Musa Barrow, a je sodnik zadetek razveljavil zaradi prepovedanega položaja.

Nigerijec Victor Osimhen je še povečal prednost pred zasledovalci na lestvici najboljših strelcev. | Foto: Reuters Nigerijec Victor Osimhen je še povečal prednost pred zasledovalci na lestvici najboljših strelcev. Foto: Reuters Neapeljčani so povedli v 17. minuti, za to je poskrbel kar avtogol nekdanjega branilca Hajduka Ardiana Ismajlija. Znova pa se je med strelce vpisal z 19 goli najboljši strelec lige Victor Osimhen, ki je zadel v 28. minuti. Napoli je od 61. minute igral z igralcem manj po izključitvi Maria Ruija, vendar ekipi Empolija, v kateri je Petar Stojanović igral od 68. minute, ni uspelo unovčiti številčne premoči.

Salernitana Domna Črnigoja, slovenski vezist je igral do 65. minute in dobil rumeni karton, je dosegla pomembno zmago za izognitev mestom, ki vodijo v nižjo ligo. S 3:0 je odpravila Monzo, pri čemer so v drugem polčasu zadeli Lassana Coulibaly, Grigoris Kastanos in Antonio Candreva. Za nameček so gosti v 87. minuti ostali še brez izključenega Giulija Donatija.

Udinese je tokrat gostil Spezio, tekma pa se je končala z 2:2. Pri Videmčanih zaradi kartonov v kadru ni bilo Jake Bijola, zato pa je do 83. minute igral Sandi Lovrić, ki je tudi podal za drugi gol videmske zasedbe. Tega je v 55. minuti dosegel Roberto Pereyra. Pred tem je za Udinese v 22. minuti zadel Beto, medtem ko so gosti povedli v šesti minuti, strelec je bil M'Bala Nzola. Ta je v 72. minuti tudi postavil končni izid. Tio Cipot pri Spezii ni dobil priložnosti za igro.

AC Milan | Foto: Reuters Foto: Reuters Milan je v večerni tekmi z 2:0 premagal Atalanto in se prebil na tretje mesto, kjer ima enako število točk kot drugouvrščeni Inter. Ob zmagi, ki sta jo rdeče-črnim zagotovila avtogol Juana Mussa v 25. minuti in zadetek Juniorja Messiasa v 86. minuti, so se navijači Milana razveselili še vrnitve dveh nogometašev. Po devetih mesecih je spet zaigral Zlatan Ibrahinmović, po septembru pa je med vratnici spet stopil Mike Maignan.

Vodstvu Sampdorie dostavili odsekano svinjsko glavo

Martin Turk je s Sampdorio, pri kateri je rezervni čuvaj mreže in tudi tokrat ni dobil priložnosti za igro, v ponedeljek iskal dragocene točke v boju za obstanek na Olimpicu pri Laziu, a se mu ni smejalo. Rimljani so zmagali z 1:0, gol pa je v 80. minuti tekme zabil španski vezist Luis Alberto.

Vodstvo Sampdorie, ki se bojuje za obstanek, je v soboto prejelo resno grožnjo. Neznanci so namreč na sedež kluba dostavili odsekano svinjsko glavo, na škatli pa so zapisali: "Naslednje glave bodo vaše." V klubu so o tem že obvestili policijo. Takšne grožnje v italijanskem nogometu niso novost, saj so leta 2006 športnemu direktorju Palerma poslali kozjo glavo, leta 1999 pa je predsednik Reggine dobil okrvavljeno glavo bika.

Manchester United Fred
Sportal United kot na prvi tekmi zaostajal, a Barcelono poslal domov

Italijansko prvenstvo, 24. krog:

Sobota, 25. februar:

Nedelja, 26. februar:

Ponedeljek, 27. februar:

torek, 28. februar:

Lestvica:

Najboljši strelci:

19 - Osimhen (Napoli),
13 - Martinez (Inter),
12 - Lookman (Atalanta), 
11 - Nzola (Spezia),
10 - Kvaratskhelia (Napoli),
9 - Immobile (Lazio), 
8 - Arnautović (Bologna), Dia (Salernitana), Dybala (Roma), Leao (Milan), Vlahović (Juventus), Zaccagni (Lazio), Beto (Udinese),
...
3 - Jaka Bijol (Udinese), Sandi Lovrić (Udinese)

 

Ne spreglejte