Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 3. 2018,
22.50

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Jasmin Kurtić Josip Iličić Samir Handanović Juventus italijansko prvenstvo

Nedelja, 18. 3. 2018, 22.50

6 let, 1 mesec

Italijansko prvenstvo, 29. krog

Najprej porumenel, nato pa se strgal z verige! #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Josip Iličić | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

V 29. krogu italijanskega prvenstva smo videli šov Josipa Iličića. Slovenski napadalec je pri visoki zmagi Atalante nad Verono (5:0) dosegel klasični hat-trick. Jojo je v tej sezoni v prvenstvu zabil že deset zadetkov. Na zadnji tekmi zanimivega kroga je Napoli po zaslugi Raula Albiola premagal Genoo in se vodilnemu Juventusu približal le na dve točki.

Izjemen dan Atalante je že v 2. minuti z zadetkom napovedal Bryan Cristante, nato pa je na sceno stopil Josip Iličić. V 27. minuti je zaradi spotikanja prejel rumeni karton, nato pa začel pohod in v 24 minutah dosegel klasični hat-trick.

V sodniškem dodatku prvega polčasa je naprej zadel enajstmetrovko, k temu pa je v drugem delu dodal še dva mojstrska zadetka. Iličić je zelenico ob glasnem aplavzu zapustil v 88. minuti.

Drugi in tretji zadetek Josipa Iličića:

Letel tudi Icardi

Mauro Icardi | Foto: Reuters Foto: Reuters Inter je s Samirjem Handanovićem napolnil mrežo Sampdorie, pri kateri je Vid Belec sedel na klopi in spremljal izjemno predstavo Maurija Icardija. Modro-črne je v vodstvo popeljal Hrvat Ivan Perišić, nato pa je 25-letni Argentinec do konca prvega polčasa kar trikrat zatresel mrežo in vodstvo gostov povišal na 4:0.

Njegov niz se pri tem ni ustavil, saj je z doseganjem zadetkov proti nekdanjemu klubu nadaljeval tudi v drugem polčasu. Kapetan Interja je tako za poker zadetkov potreboval le 21 minut.

Icardi se je na dvoboju v Genovi vpisal v klub 100. Presegel je mejnik stotih zadetkov v italijanskem prvenstvu in postal šesti najmlajši nogometaš, ki mu je uspel tovrstni podvig.

Atraktiven drugi zadetek Icardija:

Slovenca klonila na San Siru

Boštjan Cesar in Valter Birsa sta se s Chievom mudila na San Siru, dvoboj sta začela na klopi, in ostala brez točk. Verončani so po hitrem zaostanku celo povedli z 2:1, na koncu pa vseeno klonili z 2:3. Birsa je v igro vstopil v 76. minut, Cesar je celotno tekmo spremljal na klopi za rezerviste.

V soboto zvečer sta Juventus, ki se z Napolijem bori za naslov, ustavila Jasmin Kurtić in Spal. Tekma se je končala brez zadetkov, stara dama pa je dovolila, da se ji Napoli ponovno približala le na dve točki zaostanka.

 

Najboljši strelci:

24 - Immobile (Lazio)
22 - Icardi (Inter)
17 - Quagliarella (Sampdoria), Dybala (Juventus), Mertens (Napoli)
15 - Higuain (Juventus)
13 - Džeko (Roma)
10 - Iličić (Atalanta)
...
2 - Birsa (Chievo), Kurtić (Atalanta)
...

Ne spreglejte