Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 1. 2022,
22.51

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

1

Natisni članek

Vid Belec Leo Štulac Petar Stojanović Domen Črnigoj Inter Atalanta Josip Iličić Samir Handanović italijansko prvenstvo

Ponedeljek, 17. 1. 2022, 22.51

2 leti, 3 mesece

Italijansko prvenstvo, 22. krog

Milan se je opekel, Handanovićevi ostajajo vodilni, Fiorentina se je znesla nad Genoo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

1

Milan Spezia | Zlatan Ibrahimović in soigralci Milana so si doma privoščili spodrsljaj in izgubili s Spezio. | Foto Guliverimage

Zlatan Ibrahimović in soigralci Milana so si doma privoščili spodrsljaj in izgubili s Spezio.

Foto: Guliverimage

Nogometaši Milana so imeli v ponedeljek priložnost za skok na vrh, a so v 22. krogu italijanskega prvenstva doma nepričakovano izgubil s Spezio, Napoli pa je slavil v Bologni in se Milančanom približal na dve točki. Fiorentina je zavezala kravato Genoi. Oba "slovenska" obračuna sta se že med vikendom razpletla brez zmagovalca. Na dvoboju med Venezio in Empolijem so nastopili trije slovenski reprezentanti (Domen Črnigoj, Petar Stojanović in Leo Štulac), na večernem derbiju med Atalanto in Interjem pa pri gostiteljih ni bilo Josipa Iličića. Načrte mu je prekrižala okužba s Covid-19. Pri vodilnih branilcih naslova je branil vso tekmo Samir Handanović ter zbral šest obramb. 

Nogometašem Milana je v 22. krogu italijanskega prvenstva močno spodrsnilo. Na svojem San Siru so ostali brez točk, tekmeci iz Spezie so slavili z 2:1. Spodrsljaj drugouvrščene zasedbe iz lombardijske prestolnice je izkoristil tretjeuvrščeni Napoli, v Bologni je slavil z 2:0 in se Milanu približal na dve točki.

V prvem polčasu je bolje kazalo Milanu, potem ko je portugalski napadalec Rafael Leao je v izdihljajih prve polovice tekme zadel za 1:0. Spezia je v drugem polčasu tekmo postavila na glavo, v 64. minuti je izenačil Kolumbijec Kevin Agudelo, v peti minuti sodnikovega podaljška pa ji je tri točke priigral Ganec Emmanuel Gyasi.

Spodrsljaj Milana je izkoristil tretjeuvrščeni Napoli, v Bologni je slavil z 2:0 in se Milanu približal na dve točki. Neapeljčani so imeli v Bologni absolutni nadzor nad tekmeci, v svojih vrstah pa tudi razpoloženega dvakratnega strelca Hirvinga Lozana. Mehičan je prvi gol dosegel v 20., drugega pa v 47. minuti.

Na zadnji nedeljski tekmi se je Fiorentina s 6:0 znesla nad Genoo, Dušan Vlahović je dosegel 17. zadetek sezone in se na vrhu lestvice strelcev izenačil z Lazijevim Cirom Immobilijem.

Samir Handanović je ostal nepremagan na gostovanju v Bergamu, kjer se ni mogel pomeriti proti nekdanjemu reprezentančnemu soigralcu Josipu Iličiću. | Foto: Reuters Samir Handanović je ostal nepremagan na gostovanju v Bergamu, kjer se ni mogel pomeriti proti nekdanjemu reprezentančnemu soigralcu Josipu Iličiću. Foto: Reuters

Handanović blestel v Bergamu, kjer je pogrešal Iličića

Nogometaši četrtouvrščene Atalante so v nedeljo zapravili priložnost, da bi se povzpeli na tretje mesto in vodilnemu Interju približali na pet točk zaostanka. Je pa La Dea ustavila zmagoviti pohod Interja, ki je pred tem v serie A nanizal osem zmag, nato pa v Bergamu remiziral brez zadetkov (0:0). Atalanta si je priigrala kar nekaj obetavnih priložnosti, a je med vratnicama Interja blestel Samir Handanović. Zbral je šest obramb in bil najbolj zaslužen, da so črno-modri ostali neporaženi. 

Josip Iličić je izpustil derbi 22. kroga serie A zaradi okužbe s covid-19.  | Foto: Reuters Josip Iličić je izpustil derbi 22. kroga serie A zaradi okužbe s covid-19. Foto: Reuters

Atalanta proti Interju ni mogla računati na najmočnejšo zasedbo, saj je manjkalo kar šest pomembnih igralcev. Pri gostiteljih ni bilo Josipa IličićaJoachima Maehleja, Duvana Zapate, Ruslana MalinovskegaRafaela Toloija in Hansa Hateboerja.

Nani debitiral za Venezio z asistenco

Vid Belec je moral z zadnjeuvrščeno Salernitano priznati premoč Laziu. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Vid Belec je moral z zadnjeuvrščeno Salernitano priznati premoč Laziu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Na srečanju v Benetkah, na katerem so se Domen Črnigoj, Petar Stojanović in Leo Štulac razšli brez zmagovalca (1:1), je za gostitelje debitiral Nani. Portugalski zvezdnik, ki je pred leti v dresu Sportinga gostoval tudi v Ljudskem vrtu v ligi prvakov, je prispeval podajo za izenačujoči zadetek Benečanov. Dosegel ga je David Okereke.

Salernitana Vida Belca, ki si je pred dnevi rešila status v serie A, je v soboto izgubila proti Laziu. Mrežo slovenskega vratarja je že v sedmi minuti zatresel Ciro Immobile in le tri minute kasneje povišal na 2:0. Immobile je zdaj s 17 zadetki prvi strelec lige. Končni rezultat je v 66. minuti postavil Manuel Lazzari. Poraz bi bil lahko še hujši, a je Belec zbral pet obramb.

Italijansko prvenstvo, 22. krog:

Sobota, 15. januar:
Sampdoria : Torino 1:2 (1:1)
Caputo 18.; Singo 27., Praet 67.

Salernitana : Lazio 0:3 (0:2)
Immobile 7., 10., Lazzari 66.
Vid Belec je branil celo tekmo za Salernitano, zbral je pet obramb.

Juventus : Udinese 2:0 (1:0)
Dybala 19., McKennie 79.

Nedelja, 16. januar:
Sassuolo : Verona 2:4 (0:2)
Scamacca 54., Defrel 67.; Caprari 37., Barak 44., 57./11-m, 90.+4

Venezia : Empoli 1:1 (0:1)
Okereke 73.; Zurkowski 26.
Domen Črnigoj (Venezia) je odigral vso tekmo in prejel rumeni karton, Petar Stojanović (Empoli) je odigral vso tekmo, Leo Štulac (Empoli) je vstopil v igro v 84. minuti.

Roma : Cagliari 1:0 (1:0)
Oliveira 33./11-m

Atalanta : Inter 0:0
Josip Iličić (Atalanta) ni kandidiral za tekmo, Samir Handanović (Inter) je branil vso tekmo in zbral šest obramb.

Ponedeljek, 17. januar:

Milan : Spezia 1:2 (1:0)
Leao 45.+1; Agudelo 64., Gyasi 90.+5

Bologna : Napoli 0:2 (0:1)
Lozano 20., 47.

Fiorentina : Genoa 6:0 (3:0)
Odriozola 15., Bonaventura 34., Biraghi 42., 69., Vlahović 51., Torriera 77.

Lestvica strelcev:

17 – Immobile (Lazio), Vlahović (Fiorentina),
12 – Simeone (Verona),
11 – Martinez (Inter), 
10 – Berardi (Sassuolo), 
9 – Joao Pedro (Cagliari), Zapata (Atalanta),
8 – Abraham (Roma), Betuncal (Udinese), Destro (Genoa), Džeko (Inter), Ibrahimović (Milan), Pašalić (Atalanta), Scamacca (Sassuolo)
...
3 - Iličić (Atalanta),
1 - Črnigoj (Venezia), Stojanović (Empoli), Štulac (Empoli)

Preberite še:

Zlatan Ibrahimović
Sportal Torino zmlel Fiorentino, neverjeten preobrat Juventusa v Rimu
Nani
Sportal Veteran Nani okrepil Črnigojevo Venezio
Lazio Ciro Immobile
Sportal Majer s klopi pospremil slovo svoje ekipe, Štulac in Stojanović namučila prvaka
Salernitana - navijači
Sportal Belčeva Salernitana uredila status in ostaja v serie A
Inter, superpokal, Samir Handanović
Sportal Handanovićevi po hudi bitki do superpokalne lovorike

 

Ne spreglejte