Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 1. 2022,
22.44

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46

Natisni članek

Petar Stojanović Vid Belec Leo Štulac Samir Handanović Josip Iličić Domen Črnigoj italijansko prvenstvo

Torek, 11. 1. 2022, 22.44

2 leti, 3 mesece

Italijansko prvenstvo, 21. krog

Torino zmlel Fiorentino, neverjeten preobrat Juventusa v Rimu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46
Zlatan Ibrahimović | Zlatan Ibrahimović je mrežo Venezie zatresel že s 2. minuti. | Foto Reuters

Zlatan Ibrahimović je mrežo Venezie zatresel že s 2. minuti.

Foto: Reuters

Kako pestra nogometna nedelja v Italiji! Začela se je s prepričljivo zmago Milana v Benetkah, nato je Sassuolo v gosteh ponižal "slovenski" Empoli s 5:1, Atalanta Josipa Iličića se je v Vidmu znesla nad Udinesejem s kar 6:2, Juventus je v poslastici sezone v gosteh s čudežnim preobratom odpravil Mourinhovo Romo s 4:3, vodilni Inter pa je z 2:1 premagal rimski Lazio. Samir Handanović je tako premagal klub, katerega dres je nosil pred 15 leti. Pomembne zmage v boju za obstanek se je razveselil Vid Belec (Salernitana). Torino je v ponedeljek doma nadigral Fiorentino s kar 4:0, v torek pa je Cagliari z 2:1 odpravil Bologno.

Victor Osimhen
Sportal Nigerija na afriškem prvenstvu brez zvezdnika Napolija

V atraktivnem derbiju na Olimpicu so se dragocene zmage, s katero so se učvrstili na petem mestu, razveselili nogometaši Juventusa. Stara dama je gostovali pri Mourinhovi Romi. Sprva ji ni kazalo preveč dobro, saj je po 53 minutah zaostajala z 1:3. Navijači sinov volkulje so se nadejali velikega uspeha, ko so črno-beli vrnili udarec, najprej v razmaku sedmih minut, od 70. do 77. minute, poskrbeli za popoln preobrat. Povedli so s 4:3, a s tem drame v večnem mestu še ni bilo konec. Zaradi izključitve, rdeči karton je prejel Matthijs de Ligt, je Juventus ostal z igralcem manj.

Daniele Rugani, Alvaro Morata in Giorgio Chiellini so tako odhiteli čestitati vratarju Wojciechu Szczesnyju, ki je v 83. minuti ubranil najstrožjo kazen Lorenzu Pellegriniju. | Foto: Reuters Daniele Rugani, Alvaro Morata in Giorgio Chiellini so tako odhiteli čestitati vratarju Wojciechu Szczesnyju, ki je v 83. minuti ubranil najstrožjo kazen Lorenzu Pellegriniju. Foto: Reuters

Roma je pritisnila na vrata gostov in si priigrala izjemno priložnost za izenačenje. Sodnik je pokazal na belo točko, a je Lorenzo Pellegrini, ki je na tekmi zatresel mrežo Juventusa (za 3:1) s prostega strela, zapravil najstrožjo kazen. Poljski vratar Wojciech Szczesny, sicer nekdanji član Rome, je prebral namero zvezdnika Rome, ostalo je pri vodstvu Juventusa s 4:3 in zelo pomembni zmagi v boju za mesta, ki peljejo v ligo prvakov. Szczesny je v tej sezoni ubranil že dve 11-metrovki Romi, na prvi tekmi je spravil v slabo voljo Jordana Veretouta.

Ibrahimović zadel že v 2. minuti

Nogometaši Milana so v 21. krogu v gosteh premagali Venezio s 3:0 in se vsaj do večera povzpeli na vrh lestvice elitne italijanske lige. V Benetkah je Milan povedel že v drugi minuti z golom Zlatana Ibrahimovića, Theo Hernandez pa je podvojil prednost v 48. minuti. Obakrat je podal Rafael Leao. Hernandez je v 60. minuti unovčil še najstrožjo kazen za 3:0, malce pred tem je zaradi igranja z roko rdeči karton pri domačih dobil Avstrijec Michael Svoboda. Slovenski reprezentant Domen Črnigoj je po zaostanku z 0:3 s klopi vstopil v beneško ekipo in kmalu zatem dvakrat neuspešno streljal proti vratom.

Petar Stojanović je proti Sassuolu doživel hud domači poraz (1:5). | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Petar Stojanović je proti Sassuolu doživel hud domači poraz (1:5). Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

V drugi tekmi pestrega nedeljskega sporeda v serie A je Sassuolo v Toskani s kar 5:1 nadigral Empoli. Pri gostiteljih sta nastopila oba slovenska reprezentanta. Petar Stojanović je odigral vso tekmo, Leo Štulac pa prvi polčas, po katerem je Empoli zaostajal z 1:2, po izključitvi Mattie Vittija pa so gostje zadeli v polno še trikrat. Po dvakrat sta v polno merila Giacomo Raspadori in Gianluca Scamacca, ki je z osmimi zadetki najboljši strelec Sassuola v tej sezoni.

Teniška zmaga Atalante v bližini Slovenije

Atalanta je navdušila navijače z izvrstno predstavo v Vidmu. Že po prvem polčasu je vodila s 3:0, na koncu pa ponižala Udinese s teniškim rezultatom 6:2. Josip Iličić ni zaigral od začetka. V igro je vstopil v 79. minuti, ko je La Dea že vodila s 4:1. Pri gostih iz Bergama se je z dvema zadetkoma izkazala kolumbijski napadalec Luis Muriel.

Kolumbijec Luis Muriel je v Vidmu zadel dvakrat v polno. | Foto: Reuters Kolumbijec Luis Muriel je v Vidmu zadel dvakrat v polno. Foto: Reuters

Atalanta po zmagi ostaja na četrtem mestu, pred njo pa je z dvema točkama prednosti Napoli, ki je v nedeljo izkoristil prednost domačega igrišča proti Sampdorii in zmagal z 1:0. Na stadionu Diego Armando Maradona je zmagoviti gol dosegel Andrea Petagna.

V večernem derbiju kroga na San Siru se je smejalo vodilnemu Interju. Črno-modri, ki branijo naslov, so s kapetanom Samirjem Handanovićem na vratih premagali Lazio. Zmagali so z 2:1, odločilen zadetek pa je v 60. minuti prispeval slovaški branilec Milan Škriniar.

Zadetek za zmago Interja je na San Siru prispeval Milan Škriniar. | Foto: Reuters Zadetek za zmago Interja je na San Siru prispeval Milan Škriniar. Foto: Reuters

Salernitana je v gosteh spravila v slabo voljo Verono. Zmagala je z 2:1 in si priigrala dragocene točke v boju za obstanek, na vratih gostov pa je blestel Vid Belec. Zbral je kar sedem obramb. 

Vid Belec
Sportal Belčeva Salernitana se je rešila pet pred dvanajsto

Italijansko prvenstvo, 21. krog:

Nedelja, 9. januar:
Venezia : Milan 0:3 (0:1)
Ibrahimović 2., Hernandez 48., 59./11-m; R.K.: Svoboda 58./Venezia
Domen Črnigoj (Venezia) je igral od 60. minute.

Empoli : Sassuolo 1:5 (1:2)
Henderson 16.; Berardi 13./11-m, Raspadori 24., 71., Scamacca 67., 90.+2; R.K.: Viti 60./Empoli
Petar Stojanović (Empoli) je odigral vso tekmo, Leo Štulac (Empoli) je odigral prvi polčas.

Napoli : Sampdoria 1:0 (1:0)
Petagna 43.

Udinese : Atalanta 2:6 (0:3)
Djimsiti 59./ag., Beto 88.; Pašalić 17., Muriel 22., 76., Malinovsky 43., Maehle 89., Pessina 90.+2
Josip Iličić (Atalanta) je vstopil v igro v 79. minuti.

Genoa : Spezia 0:1 (0:1)
Bastoni 14.

Roma : Juventus 3:4 (1:1)
Abraham 11., Mkhitaryan 48., Pellegrini 53.; Dybala 18., Locatelli 70., Kuluševski 72., De Sciglio 77.; R.K.: de Ligt 81./Juventus
Pellegrini (Roma) je v 83. minuti zapravil 11-m.

Inter : Lazio 2:1 (1:1)
Bastoni 30., Škriniar 67.; Immobile 35.
Samir Handanović (Inter) je branil vso tekmo.

Verona : Salernitana 1:2 (0:1)
Lazović 63.; Djurić 29./11-m, Kastanos 70.; R.K.: Ilić 89./Verona
Vid Belec (Salernitana) je branil vso tekmo.

Ponedeljek, 10. januar:
Torino : Fiorentina 4:0 (3:0)
Singo 19., Brekalo 23., 31., Sanabria 58.

Torek, 11. januar:
Cagliari : Bologna 2:1 (0:0)
Pavoletti 71., Pereiro 90.+4; Orsolini 54.

Lestvica strelcev:

16 – Vlahović (Fiorentina),
15 – Immobile (Lazio),
12 – Simeone (Verona),
11 – Martinez (Inter), 
10 – Berardi (Sassuolo), 
9 – Joao Pedro (Cagliari), Zapata (Atalanta),
8 – Abraham (Roma), Betuncal (Udinese), Destro (Genoa), Džeko (Inter), Ibrahimović (Milan), Pašalić (Atalanta), Scamacca (Sassuolo)
...
3 - Iličić (Atalanta),
1 - Črnigoj (Venezia), Stojanović (Empoli), Štulac (Empoli)

Ne spreglejte