Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 9. 2013,
10.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Inter Juventus

Sobota, 14. 9. 2013, 10.32

8 let

Inter želi ubrati pot Juventusa, Handanović s spoštljivim nizom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pred največjim italijanskim derbijem je treba spomniti na Samirja Handanovića, ki je nepremagan že pet tekem zapored. Derbi ima večji pomen za Inter, ki želi storiti to, kar je nekoč Juventus.

Inter in Juventus še nikoli doslej nista igrala tako zgodaj v sezoni. Tokrat bosta obračunala že v tretjem krogu italijanskega prvenstva. Dolgo časa sta bila to edina kluba, ki nista igrala v drugi italijanski ligi, še od takrat ima derbi predznak derby d'Italia. Seveda je bilo tako vse do afere calciopoli, ko so Juventus kaznovali z izločitvijo iz Serie A. Tako je za zdaj le še Inter tisti italijanski klub, ki nikoli ni bil med drugoligaši. Ne nazadnje imata velikana skupaj že 47 pomembnih lovorik.

Vendar ima Inter za sabo najslabšo sezono v zadnjih 14 letih in prvič v tem času ne igra v evropskih pokalih. Prav to naj bi bila ena od prednosti kluba, ki ima tudi novega stratega. To je Walter Mazzarri. Nekdanji strateg Napolija je, vsaj po uvodnih tekmah sodeč, Milančanom spet povrnil identiteto, predvsem pa se je tega razveselil Samir Handanović. Zakaj? Spremenil je slog igre in učvrstil obrambo. To se je pokazalo že na prvi pokalni tekmi in obračunih v prvenstvu proti Genoii in Catanii, na katerih slovenski čuvaj mreže ni prejel gola, Inter pa jih je dosegel devet. Handanović skupno z reprezentančnimi tekmami že pet tekem zapored ni prejel gola.

Mazzarri preporodil Inter, Milito spet v kadru

Pomembno je tudi spoznanje, da so igralci, ki v preteklosti niso kazali svojega potenciala, precej izboljšali formo. Še posebej Jonathan, Yuto Nagatomo in Ricky Alvarez. "Ne osredotočamo se le na eno tekmo, temveč na konstantnost. Pokušali bomo nadgraditi delo iz preteklosti in popraviti napake. Če bomo igrali, kot znamo, v obrambi in razvijemo napad, potem smo težak tekmeca za vsakogar. Rad bi videl Inter, kot sem ga doslej, vendar brez napak s prejšnjih tekem," je dejal Mazzarri, ki je pohvalil tudi odlično zasedbo Juventusa.

Pri Milančanih se v kader po dolgem času po poškodbi križnih vezi vrača Diego Milito, prav tako tudi Walter Samuel. Manjkala bosta le veterana Cristian Chivu in Javier Zanetti, drugi že trenira po natrgani ahilovi tetivi.

Pri Interju med drugim precej omenjajo, kdo naj bi prevzel klub, ta je bil dolgo časa v lasti Massima Morattija. Največji kandidat je indonezijski mogotec Erik Thohir.

Zanimivo je, da je Interju v pretekli sezoni kot prvemu uspelo na Areni v Torinu premagati Juventus in prekiniti niz 49 tekem brez poraza. To pri Juventusu še kako pomnijo. Na zadnjih desetih tekmah je Juventus zmagal petkrat, Inter pa trikrat. Je pa med pripravami na sezono Inter na turneji po ZDA po enajstmetrovkah premagal Juventus.

"Inter nam vedno oteži nalogo. Premagali so nas že v pretekli sezoni, zdaj pa imajo tudi novega trenerja. Zmožni so igrati dober nogomet. Srdit nogomet. Premagati Inter v tretjem krogu prvenstva bi nam dalo ogromno samozavesti pred nadaljevanjem prvenstva," je povedal Antonio Conte.

Juventus je pokazal pot

Pri dvakratnih zaporednih prvakih bosta manjkala Claudio Marchisio in Martin Caceres, oba zaradi težav s kolenom. Nekoliko vprašljiva sta nastopa Andree Barzaglija in Mirka Vučinića, a bi kljub vsemu lahko začela tekmo. Carlos Tevez je dosegel gol na obeh uvodnih dveh tekmah v Serie A, tudi tokrat pa bo eden od večjih adutov Juventusa.

"Inter je bil slab v pretekli sezoni, vendar ni imel slabe sezone, sicer ne bi zmagal na našem štadionu. To je pomembna tekma za Inter, saj se želijo potrditi. Podobno je bilo z nami v preteklosti, ko smo premagali Milan in uvideli, da lahko merimo na vrh lestvice. Treba je biti previden, saj Inter meri na vrh. Ima tudi dobrega trenerja, ki se je že dokazal. Pri njem so v najboljših rokah," je dejal strateg Juventusa.

Ne spreglejte