Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 6. 2021,
11.01

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,10

7

Natisni članek

socialna omrežja Euro 2000

Sreda, 16. 6. 2021, 11.01

2 leti, 10 mesecev

Euro odmeva na družbenih omrežjih – 5. dan evropskega prvenstva

Incident v Allianz Areni, klofuta za giganta in nori rekordi zvezdnika Ronalda #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,10

7

padalo | Peti tekmovalni dan na Euru je zaznamoval tudi aktivist okoljevarstvene organizacije Greenpeace, ki je s preletom stadiona in pristankom na zelenici skušal okrcati enega od glavnih sponzorjev prvenstva. | Foto Guliverimage

Peti tekmovalni dan na Euru je zaznamoval tudi aktivist okoljevarstvene organizacije Greenpeace, ki je s preletom stadiona in pristankom na zelenici skušal okrcati enega od glavnih sponzorjev prvenstva.

Foto: Guliverimage

Včeraj sta bili na evropskem prvenstvu v nogometu odigrani samo dve tekmi, a sta postregli s številnimi zanimivostmi na in ob igrišču, da smo z lahkoto zapolnili rubriko z odmevi Eura na družbenih omrežjih. Portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo je "cepal" rekorde, enako velja za madžarske navijače, ki so hrumoma drli v Puškaš Areno v Budimpešti in padalca, ki je šokiral s pristankom na zelenici tik pred začetkom obračuna med Francijo in Nemčijo.

Peti tekmovalni dan na Euro sta bila odigrani samo dve tekmi. V skupini F je Portugalska s 3:0 premagala gostitelje Madžare, Francozi pa so po zaslugi avtogola nemškega reprezentanta Matsa Hummelsa Nemce odpravili z 1:0. Več o tekmovalnem delu si preberite na spodnji povezavi, o rekordih in obrobnem dogajanju pa v nadaljevanju prispevka, ki je pred vami.

francija Nemčija
Sportal Francoze osrečil nemški avtogol, Ronaldo zrušil kopico rekordov

Prvo ime petega tekmovalnega dne na Euru je nedvomno Cristiano Ronaldo, ki je sinoči podrl kopico rekordov. 36-letni Portugalec je postal prvi nogometaš, ki je nastopil na petih različnih evropskih prvenstvih. Ker pa se je tudi vpisal med strelce, in to ne enkrat, ampak celo dvakrat (dvakrat je madžarsko mrežo zatresel tudi na tekmi Eura 2016), je postal prvi igralec, ki je v zgodovini Eura dosegel dvomestno število zadetkov. Pred tem si je prvo mesto na večni lestvici strelcev z devetimi goli delil s Francozom Michelom Platinijem, ki je zaznamoval EP leta 1984.

Obračun med Madžarsko in Portugalsko si je v Budimpešti ogledalo več kot 60 tisoč navijačev. Diši po vrnitvi normalnega življenja?

Afera z energijsko pijačo ...

Ronaldo pa ni bil glasen samo na zelenici, ampak tudi izven nje. Pravo afero je sprožil z reakcijo na novinarski konferenci pred tekmo z Madžarsko, ko je odstranil steklenici sponzorske Coca-Cole in medijem predlagal, naj namesto energijske pijače raje pijejo vodo.

Proizvajalec priljubljenega napitka je zaradi njegove poteze na borznem trgu doživel dramatičen udarec. Delnice Coca-Cole so namreč padle za 1.6 odstotka, kat pomeni štiri milijarde evrov izgube, a so se v podjetju na vse skupaj odzvali dokaj umirjeno, in sicer z izjavo, da ima vsak pravico, da izbira svojo pijačo.

... in hmeljevim napitkom

S sponzorsko pijačo na novinarski konferenci po sinočnji tekmi z Nemci pa je bil nezadovoljen tudi francoski reprezentant in zvezdnik Manchester Uniteda Paul Pogba, ki je umaknil steklenico hmeljevega napitka blagovne znamke Heineken. Pogba je leta 2019 sprejel islamsko vero, kar mu je, kot je dejal v enem od intervjujev, prineslo večji dušni mir, islam pa strogo prepoveduje uživanje alkohola.

Padalec prekinil začetek obračuna med aktualnimi in nekdanjimi svetovnimi prvaki

Za poseben šok pa je poskrbel padalec, ki je zasenčil začetek obračuna med Francijo in Nemčijo v Allianz Areni v Münchnu, ki se je po zaslugi avtogola nemškega igralca Matsa Hummelsa končala z rezultatom 1:0 za svetovne prvake Francoze.

Kot se je izkazalo, je padalec aktivist okoljevarstvene organizacije Greenpeace, s preletom stadiona in pristankom na zelenici, od koder so ga pospremili varnostniki, pa je protestiral zoper glavnega sponzorja prvenstva, avtomobilskega giganta Volkswagna, ki so mu okoljevarstveniki želeli sporočiti, naj ukine prodajo bencinskih in dizelskih vozil.

Ker je padalec izgubil nadzor nad padalom in se zapletel v žice, po katerih so speljane kamere, je poškodoval nekaj gledalcev, ki so zdaj na zdravljenju v bolnišnici. Vse skupaj je močno šokiralo francoskega selektorja Didierja Deschampsa, ki ima s padali slabe izkušje. Njegov brat se je namreč prav s padalom smrtno ponesrečil.

Greenpeace se je zaradi incidenta že opravičil. Kot je sporočil njihov tiskovni predstavnik Benjamin Stephan, bi padalec moral stadion samo preleteti in odvreči žogo s protestnim zapisom.

Preberite še:

Joao Cancelo
Sportal Cancelo zaradi pozitivnega testa ob prvenstvo
navijači
Sportal Ko temperamentni italijanski nogometaši zapojejo himno #video

Ne spreglejte