SiolNET. Sportal Nogomet
1,22

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Bordeaux

Incident: navijač odrinil strelca gola. Je svoj klub stal prve lige?

1,22

termometer

Bordeaux | Ko so proslavljali gol, je navijač Bordeauxja prišel na igrišče in odrinil strelca gola. | Foto: Guliver Image
Ko so proslavljali gol, je navijač Bordeauxja prišel na igrišče in odrinil strelca gola. Foto: Guliver Image

Medtem ko je Luka Elsner z Le Havrom proslavljal uvrstitev v prvo francosko ligo, pa je bila tekma Bordeauxja prekinjena zaradi nespametne poteze navijača. Ko so nasprotniki slavili vodstvo, je prišel na zelenico in odrinil strelca gola. Bordeaux zaradi tega utegne ostati brez uvrstitve v prvo ligo (moral bi zmagati).

Le Havre Luka Elsner Sportal Elsner spisal pravljico: z lovoriko v prvo ligo

FC Girondins de Bordeaux je s šestimi naslovi francoskega prvaka eden najuspešnejših klubov v državi. Zadnjič je bil prvak leta 2009. Je pa v zadnjih letih padel v velike finančne težave. Lani so tako izpadli iz prve lige. Letos so bili na dobri poti, da se vendarle hitro vrnejo v ligue 1. A se je v zadnjih dveh tednih pošteno zapletlo. V predzadnjem krogu jih je z 1:0 premagal šele 16. Annecy, tekmo zadnjega kroga pa zaradi navijaškega incidenta niso odigrali do konca.

Bordeaux utegne zaradi nespametnega navijača ostati brez prve lige. | Foto: AP / Guliverimage Bordeaux utegne zaradi nespametnega navijača ostati brez prve lige. Foto: AP / Guliverimage

Bordeaux bi moral v petek zvečer na domači zelenici premagati Rodez. Ko je v 22. minuti Lucas Buades zadel za vodstvo gostov, je na igrišče prišel eden od domačih navijačev in ob proslavljanju odrinil Buadesa, da je ta padel po tleh. Strelca gola so na nosilih odnesli z zelenice. Tekma je bila prekinjena, ekipi sta odšli v slačilnico. Sodniki so nato odločili, da se tekma ne bo nadaljevala. Vodstvo francoske lige se bo sestalo v torek in na disciplinski komisiji izreklo kazen. Vse pa kaže, da je zaradi te nespametne poteze Bordeaux ostal brez prve lige.

Predsednik Bordeauxja Gerard Lopez je napovedal kazensko ovadbo proti navijaču, vodstvo lige pa pozval, naj vendarle dovoli, da se tekma odigra do konca. "Želim, da odločitev pade na zelenici. To je vendarle nogomet."

Lionel Messi Sportal Messi se je od Pariza poslovil s porazom, Mbappe kralj strelcev
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin