Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
5. 10. 2014,
18.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Matjaž Kek Slaviša Stojanović Miral Samardžić Goran Cvijanović

Nedelja, 5. 10. 2014, 18.43

8 let

Incident na derbiju: navijači metali stole v Matjaža Keka

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Matjaž Kek je z Rijeko preživel jadranski derbi proti Hajduku. Tekma, v kateri ni manjkalo incidentov, se je končala z remijem. Slaviša Stojanović je prišel do prve zmage v Belgiji.

Ta konec tedna sta bila na klopeh klubov, ki ju vodita v tujini, dejavna dva nekdanja slovenska selektorja. Najprej pogled na Hrvaško, kjer je bil na sporedu jadranski derbi med Hajdukom in Rijeko. Velikana hrvaškega nogometa se nista pomerila v Splitu, saj zelenica tamkajšnjega Poljuda ni bila dovolj pripravljena za igro, pač pa v Dugopolju.

Tekma se je končala z remijem z 1:1, potem ko so "domačini" po prvem polčasu vodili, zadeli so z enajstmetrovke, v drugem polčasu pa je za remi poskrbel Zoran Kvržić. Pri gostih slovenskega branilca Mirala Samardžića ni bilo zaradi poškodbe, medtem ko je Goran Cvijanović tokrat igral v zadnjih sedmih minutah.

Tekma je minila tudi v znamenju incidentov. Vročekrvni splitski navijači so že v prvem polčasu trgali sedeže s tribun in jih metali v smeri reških nogometašev. Tekma je bila zato za nekaj minut prekinjena, v nadaljevanju pa se je nespametno početje vročekrvnih pristašev organizirane navijaške skupine Hajduka Torcide nadaljevalo. Tokrat je bil tarča huliganov Matjaž Kek, v njegovi smeri je poletelo kar nekaj stolov in drugih nevarnih predmetov, ki pa ga k sreči ni zadelo. Kdo ve, kaj bi se zgodilo, če bi ga.

Vročekrvno je bilo tudi med igralci in strokovnim štabom obeh ekip, sodnik je podelil kar sedem rumenih kartonov, pomočnik trenerja Hajduka Jurica Vučko pa je bil izključen.

Zmaga za Slavišo Stojanovića

Veliko bolj mirno je bilo v Belgiji, v tamkajšnji prvi ligi je Slaviša Stojanović prišel do prve zmage na klopi Liersa, s 3:1 je bil pred domačimi navijači boljši od Zulte-Waregema. To je bila prva prvenstvena zmaga Ljubljančana, odkar je pred kratkim prišel v Belgijo. Pred tem je dvakrat remiziral in enkrat izgubil.

Lierse je po desetem prvenstvenem krogu na 15. mestu šestnajstčlanske elitne belgijske lige.

Ne spreglejte