Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
30. 8. 2016,
6.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,25

Natisni članek

Torino Claudio Bravo Josep Guardiola Manchester City Joe Hart

Torek, 30. 8. 2016, 6.00

6 let, 7 mesecev

Angleški reprezentant odhaja v Torino

Ime novega kluba Joeja Harta je presenetljivo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,25
Joe Hart | Foto Reuters

Foto: Reuters

Joe Hart, vratar angleške reprezentance in dolgoletni zaščitni znak Manchester Cityja, ki ga je novi trener štirikratnih angleških prvakov Josep Guardiola odpisal, je očitno našel nov klub. Odhaja v Italijo, a ne h kakšnemu izmed velikanov tamkajšnjega nogometa. Okrepil bo Torino.

Le še podrobnosti ločijo Joeja Harta od podpisa pogodbe s Torinom. Izkušeni angleški vratar h klubu slovite preteklosti, ki pa je zadnjega izmed svojih sedmih naslovov italijanskega prvaka osvojil daljnega leta 1976 in v zadnjih letih ne igra vidnejše vloge v italijanskem nogometu, odhaja kot posojen nogometaš do konca sezone.

29-letni angleški reprezentant, ki je vrsto let številka ena angleške izbrane vrste, v kateri je zbral 63 nastopov, je že odpotoval na Apeninski polotok.

Od vodstva reprezentance, s katero se pripravlja na začetek kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018, je dobil dovoljenje, da za krajši čas zapusti reprezentančni tabor in uredi klubski status. Anglijo, ki je v isti kvalifikacijski skupini kot Slovenija, čaka gostovanje na Slovaškem.

Prav boj za ohranitev mesta v najboljši selekciji Anglije, na klopi katere po novem sedi Sam Allardyce, je Harta prisilil, da si je našel klub.

Josep Guardiola ga je odpisal in posadil na klop

Navijači se poslavljajo od svojega junaka. | Foto: Reuters Navijači se poslavljajo od svojega junaka. Foto: Reuters Pri Manchester Cityju je bil namreč od prihoda novega trenerja Josepa Guardiole na stranskem tiru.

Španec, ki je v Manchester prišel iz münchenskega Bayerna, je prednost že pred nakupom Čilenca Claudia Brava dajal Argentincu Willyju Caballeru. Bravo je prišel iz Barcelone, Caballero pa je bil pred tem dve leti rezervni vratar. Hart je igral le na eni evropski tekmi, na obračunu kvalifikacij za ligo prvakov proti Steaui iz Bukarešte.

V višino meri kar 196 centimetrov, član Manchester Cityja je od najstniških let, v zadnjih osmih sezonah pa je bil njegov prvi vratar. Za Manchester City je v tem času odigral kar 348 tekem v vseh tekmovanjih.

Sodeloval je pri obeh naslovih državnega prvaka v letih 2012 in 2014, ki so ju pri Cityju osvojili prvič po dolgih 43 letih čakanja. Pohvali se lahko tudi z lovorikami v angleškem pokalu FA (2011) in ligaškem pokalu (2014 in 2016).

Po osmih sezonah neprekinjenega branjenja ga je Josep Guardiola posadil na klop. | Foto: Reuters Po osmih sezonah neprekinjenega branjenja ga je Josep Guardiola posadil na klop. Foto: Reuters

Bo debitiral na tekmi proti slovenskemu reprezentantu?

Torino, ki je v prejšnji sezoni italijanskega prvenstva zasedel 12. mesto in ga po novem s klop vodi Srb Siniša Mihajlović, je v prvih dveh prvenstvenih krogih nove sezone zbral tri točke. Naslednja tekma ga čaka po reprezentančnem premoru, ko se bo v gosteh pomeril z Atalanto slovenskega reprezentanta Jasmina Kurtića.

Torinov prvi vratar v zadnjih treh sezonah je bil sicer 30-letni Italijan Daniele Padelli, ki pa se bo moral zdaj očitno umakniti vrstniku, a veliko bolj slovitemu vratarju iz Anglije.

Ne spreglejte