Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
5. 2. 2013,
9.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

PSG Valencia Planet TV Zlatan Ibrahimović David Beckham

Torek, 5. 2. 2013, 9.49

8 let

Ibrahimović prihodnji torek na Planet TV. Pa še kdo se bo našel ...

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ljubitelji prestižne lige prvakov bodo kmalu prišli na svoj račun. Planet TV bo prihodnji torek prenašal poslastico na Mestalli. Pri Valencii bo gostoval PSG. Bo David Beckham stopil na igrišče?

Nogometni navdušenci že nestrpno čakajo, da se kolesje lige prvakov prestavi v višjo prestavo in podari nove užitke. V boju za evropsko krono je ostalo le še 16 klubov, navijači pa lahko do "spomladanskega" nadaljevanja odštevajo dneve le še na prste obeh rok. Prihodnji torek boste lahko na Planet TV spremljali nogometni večer s špansko-francoskim posladkom, ki vam ga bo s pomočjo posebnih gostov predstavil Dani Bavec. Studijski del oddaje se bo že po ustaljenem vzorcu začel ob 20. uri. Do prve tekme osmine finala med Valencio in pariškim PSG-jem nas tako loči le še sedem dni, kluba pa bi rada v Evropi ostala še dolgo časa. A po dveh tekmah osmine finala se bo moral nekdo posloviti. "Netopirji" ali bogati Parižani, ki so s katarskimi dolarji preskočili mejo med dobrim in vrhunskim klubom, to bo znano šele 6. marca, ko se bosta "soseda" srečala še na Parku princev. Do takrat bo preteklo še veliko vode, do prvega srečanja na Mestalli pa se bo zagotovo največkrat na naslovnicah pojavljalo ime Davida Beckhama. Angleški veteran, ki v športnem svetu predstavlja mnogo več kot le izjemnega podajalca in izvajalca prostih strelov, se je odločil, da bo med 12 mikavnimi ponudbami sprejel prav pariško.

Med razlogi, ki so botrovali njegovi prvi izkušnji s francoskim klubskim nogometom, je bila tudi liga prvakov. Tekmovanje, ki ga je 37-letni oče štirih otrok vedno oboževal. Da bi lahko največjim mešal štrene že s Parižani, je prepričan tako "Becks" kot tudi prvi zvezdnik kluba Zlatan Ibrahimović, ki se je razveselil njegovega prihoda. Njuni poti sta različni, oba pa spadata med smetano svetovnega nogometa. Zdaj bo imel Carlo Ancelotti sladke težave, saj bo po dosojenih prostih strelih toliko težje določiti najbolj primernega kandidata za izvedbo. Beckham pa pariškemu klubu ne bo prinesel le glamurja in povečanega zanimanja predstavnic nežnejšega spola. Še vedno gre pričakovati njegove vrhunske predstave, katerim bi lahko narekovale ritem dragocene izkušnje. Morda še ne bo pripravljen stoodstotno, a z njim bo PSG, že tako vodilna ekipa francoskega prvenstva, pridobila dodatno kakovost. Italijanski strateg na klopi PSG-ja ima še teden dni časa, da Beckhama čim bolje seznani z novimi soigralci in ga privadi na sistem, s katerim je v zadnjih tednih spet začel nizati zmage. Pariški klub je sporočil, da naj bi do 13. februarja opravljal samostojne treninge, nato pa se bo kar se tiče uradnih nastopov začelo zares. Tako naj ga v Valencii še ne bi spremljali na delu, a v nogometu se rado dogaja, da se stvari spremenijo že čez noč. Blaise Matuidi, Thiago Motta in Marco Verratti se že lahko bojijo za mesto med udarnih enajst, saj naj bi Londončan kandidiral za mesto na desni strani zvezne vrste, morda pa bi se lahko preizkusil tudi v vlogi zadnjega zveznega igralca.

Beckham pa ni edini novinec v pariški zasedbi. Tu je še Lucas Moura, 20-letni brazilski up, ki bo velemesto z Eifflovim stolpom občudoval na račun 40 milijonov evrov, s katerimi je arabsko vodstvo odkupilo njegovo zvestobo Sao Paulu. Med igralci, ki so zapustili Park princev, je nekaj znanih imen, a je njihov skupni imenovalec tudi ta, da v jesenskem delu niso imeli pretirano velike minutaže. Zaradi močne in izenačene konkurence jih Ancelotti in športni direktor Leonardo (nekdaj je igral tudi za Valencio) ne bosta pogrešala, so pa med njimi Nene (Al-Gharafa), Guillaume Hoarau (Dalian Aerbin), Mathieu Bodmer (St. Etienne), Momo Sissoko (Fiorentina), Diego Lugano (Malaga), Adrien Rabiot (Toulouse) in Peguy Luyindula (še išče klub). Takšni odhodi bi marsikateremu klubu prizadejali nenadomestljive luknje, Parižani pa mu bodo kos, saj še vedno računajo na številčno in vedno bolj uigrano zasedbo.

PSG bo lahko počival 24 ur več, Valencia dve točki za Malago

Pri Valencii je januarska nogometna borza minila skoraj neopazno. Če ne bi Argentinec Fernando Gago tudi zaradi domotožja sprejel ponudbo Veleza in se vrnil v domovino, bi ostali rubriki pri odhodih in prihodih prazni, tako pa je za edino spremembo poskrbel nekdanji branilec madridskega Reala, ki je v karieri zaradi poškodb izkusil že veliko grenkih trenutkov. Netopirjem v domačem prvenstvu ne gre slabo. Prizadevajo si, da bi se dokopali vsaj četrtega mesta. Kaj višjega bi bilo ob standardno močnem dvojcu velikanov, pa naj bo Real še tako ranljiv, ter v tej sezoni izjemnem Atleticu skoraj nemogoče pričakovati. Valencia pa je prepričana, da ni rekla zadnje tudi v ligi prvakov. V skupinskem delu bi skoraj prehitela velikega Bayerna, najboljši strelec Roberto Soldado je lačen novih zadetkov, čeprav ima v zadnjem času nekaj zdravstvenih težav, tu so še velemojstri Adil Rami, Ever Banega, Sofiane Feghouli, Jonas in Tino Costa. Na mednarodnem trgu so vsi omenjeni vredni vsaj deset milijonov evrov. Da optimizem ni postavljen na trhlih temeljih, so ogledniki z vrst Parižanov opazili že v nedeljo, ko je na Mestalli gostovala Barcelona, a navkljub novem zadetku Lionela Messija (tokrat z bele točke) ostala bogatejša le za točko. Valencio je v vodstvo popeljal občasni argentinski reprezentant Banega, trener Ernesto Valverde pa je predstavil udarno enajsterico Guaita, Ricardo Costa, Rami, Pereira, Cissokho, Ruiz, Guardado, Banega, Tino Costa, Juan Bernat in Soldado. Na vratih je tako prvega vratarja Diega Alvesa nadomeščal Španec Vicente Guaita. Mladi španski zvezni igralec Dani Parejo je poškodovan, v napadu pa je zelo nevaren tudi Nelson Valdez (Paragvaj). Valencia v prvenstvu za želenim četrtim mestom (Malaga) zaostaja dve točki, zato si v soboto ne sme privoščiti nepotrebnega spodrsljaja v Vigu. Celta pluje v nevarnih vodah (je šele 18.), tako da bo Valencia naletela na zahtevnega in motiviranega tekmeca. Poleg tega pa bo imela za počitek in pripravo na torkov evropski spopad na voljo 24 ur manj od Parižanov.

Parižani so v petek v francoskem prvenstvu zlahka osvojili štadion Municipal. Toulouse je padel kar s 4:0. Z dvema podajama je zablestel novinec Lucas, od prve minute pa so zaigrali Sirigu, Jallet, Armand, Maxwell, Sakho, Matuidi, Pastore, Verratti, Lucas, Ibrahimović in Lavezzi. Zadnji zadetek na srečanju je dosegel nizozemski rezervist, branilec Gregory van der Wiel, v igro sta vstopila še Menez in Conte. Beckham le 24 ur po tem, ko je bil spektakularno predstavljen javnosti v pariškem dresu, še ni sedel na klopi za rezervne igralce. PSG bo do tekme z Valencio odigral še srečanje z Bastio. Ekipo iz Korzike, pri kateri je nekdaj zadetke dosegal Ermin Šiljak, bo na Parku princev gostil v petek. Ancelottijev cilj je enostaven. Z zmago zadržati vodstvo na lestvici (Lyon zaostaja za tri točke, Marseille že šest) in ohraniti mir ter sproščenost pred torkovim evropskim izpitom v Španiji.

Vabljeni k ogledu!

Ne spreglejte