Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 11. 2017,
7.56

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85

6

Natisni članek

Zlatan Ibrahimović Manchester United poškodba

Nedelja, 19. 11. 2017, 7.56

6 let, 5 mesecev

Ibrahimović poskrbel za medicinski čudež: Levi ne okrevajo kot ljudje #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85

6

Zlatan Ibrahimović | Foto Reuters

Foto: Reuters

Zlatan Ibrahimović se je po hudi poškodbi kolena aprila letos – strgal si je sprednjo in zadnjo križno – pet mesecev prej, kot so mu napovedovali zdravniki, vrnil na zelenice in pokazal, da kljub že zrelim letom (36) še ni rekel zadnje.

Švedski napadalec je v pretekli sezoni za Manchester United odigral 46 tekem in dosegel 28 zadetkov. Bil je daleč najboljši strelec, potem pa je konec aprila na tekmi lige Europa proti Anderlechtu sledila tista huda poškodba desnega kolena. Že ob doskoku na nogo se je videlo, da gre za nekaj resnega, podrobnejši pregledi pa so pokazali, da si je markantni napadalec strgal tako sprednjo kot zadnjo križno vez.

Kako se je poškodoval Ibrahimović:

Krepko prehitel vse napovedi

Veliko jih je trdilo, da je bila to zadnja tekma velikega Ibrahimovića na najvipjem nivoju, a prav vse dvomljivce je odlični 36-letni napadalec postavil na laž in se na zelenice vrnil celo pet mesecev prej, kot je bilo predvideno. Zdravniki so bili mnenja, da se po taki poškodbi okreva najmanj leto dni.

Ibrakadabra je le sedem mesecev po poškodbi spet zaigral. Na tekmi med Manchester Unitedom in Newcastlom je v igro prišel v 77. minuti in hitro pokazal, da bo kmalu tako oster in odločen, kot je bil pred poškodbo. Ni veliko manjkalo, da bi s škarjicami celo zatresel mrežo srak.

Ni manjkalo veliko in Ibrakadabra bi zadel že ob svoji vrnitvi. | Foto: Reuters Ni manjkalo veliko in Ibrakadabra bi zadel že ob svoji vrnitvi. Foto: Reuters

"Levi pač ne okrevajo kot ljudje."

''Povratek na zelenice je bil zelo čustven, a nikoli nisem dvomil v to. Levi pač ne okrevajo kot ljudje,'' se je v svojem slogu pošalil Ibrahimović. ''Trdo sem garal in veliko žrtvoval. Z glavo sem že dolgo na igrišču, kolena mi morajo zdaj le slediti. Ni bilo lahko, sploh v mojem primeru, ko z vrha forme padeš na tla in ne moreš nič več. To ni bilo, kot da bi šel na počitnice, res ni bilo lahko. Hvaležen sem, da lahko spet igram, da lahko počnem, kar počnem že celotno moje življenje To mi res veliko pomeni. Ljudje blizu mene vedo, kaj sem preživljal, a zdaj sem nazaj,'' je takoj po tekmi povedal veliki Ibra.

Z zahvalami pa je nadaljeval tudi na svojih družabnih omrežjih. ''Hvala vsem, ki ste mi v zadnjih mesecih stali ob strani. Hvala, družini, trenerju, soigralcem, Minu (Raioli – njegov zastopnik), Dariu Fortu, dr. Fuju, dr. Volkerju, Manchester Unitedu in seveda navijačem. Ta povratek ni bil delo ene same osebe, brez vas danes ne bi igral nogometa. Še enkrat, hvala vsem, rad vas imam,'' je na družabnih omrežjih zapisal Ibrahimović in obljubil, da se bo vsem za vso zaupanje odkupil. ''In to bom tudi storil, o tem ni dvoma.''

Ne spreglejte