Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
8. 5. 2017,
8.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

2

Natisni članek

Zlatan Ibrahimović

Ponedeljek, 8. 5. 2017, 8.00

6 let, 6 mesecev

Zlatan Ibrahimović šokiral zdravnike

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

2

Zlatan Ibrahimović Manchester United | Foto Reuters

Foto: Reuters

Zlatan Ibrahimović že okreva po hudi poškodbi kolena na tekmi lige Europa proti Anderlechtu. Njegov zastopnik Mino Raiola je po operaciji, ki jo je Šved opravil v ZDA, dejal, da je šlo vse po načrtih in da bomo Ibrahimovića še videli igrati.

35-letni Ibrahimović se je poleti iz PSG brez odškodnine - s Parižani mu je potekla pogodba - preselil v Manchester United in vse do poškodbe v četrtfinalu lige Europe vlekel voz rdečih vragov.

Z njimi je že v prvi sezoni osvojil angleški superpokal in ligaški pokal, v angleškem prvenstvu pa dosegel 17 zadetkov, v vseh tekmovanjih na 46 tekmah pa 28.

Še ga bomo videli

Koleno je popustilo v četrtfinalu proti Anderlechtu. | Foto: Guliverimage/Getty Images Koleno je popustilo v četrtfinalu proti Anderlechtu. Foto: Guliverimage/Getty Images Sledila je nesrečna poškodba kolena. Šved si je poškodoval tako sprednjo kot zadnjo kolensko križno vez in operacija je bila neizbežna. Švedski veteran je operacijo opravil v Ameriki, kjer je že začel dolgotrajno okrevanje, a po njegovih besedah ni prav nobenega dvoma, da ga bomo kmalu spet videli v akciji.

"Popravljen in močnejši," je ob fotografiji svojega operiranega kolena na Instagramu zapisal Šved ter se še enkrat zahvalil vsem za podporo in lepe želje.

"Kmalu bomo spet uživali v mojih predstavah," je dodal.

Kdaj se bo upokojil Ibrakadabra?

  • Pri 36.
    3,35 %
    15 glasov
  • Pri 37.
    2,46 %
    11 glasov
  • Pri 38.
    7,59 %
    34 glasov
  • Nikoli, on je terminator!
    86,61 %
    388 glasov
Oddanih 448 glasov
 

Fixed, done and stronger. Once again thank you for the support. We will enjoy my game togheter soon

A post shared by IAmZlatan (@iamzlatanibrahimovic) on

Genetski čudež

Šved je skoraj zagotovo že odigral zadnjo tekmo v dresu Uniteda. | Foto: Guliverimage/Getty Images Šved je skoraj zagotovo že odigral zadnjo tekmo v dresu Uniteda. Foto: Guliverimage/Getty Images

Zelo zanimive informacije o zvezdniški operaciji razkriva švedski časnik Expressen. Ta poroča, da je Ibrahimović s svojim fizičnim stanjem šokiral tamkajšnje zdravniško osebje, tudi svetovno znana zdravnika Freddieja Fuja in Volkerja Musahla

"Njegovo koleno je v tako dobrem stanju, da so vsi ostali odprtih ust. Česa takšnega še niso videli in niso mogli verjeti, da je za Ibrahimovićem 20 let aktivnega igranja.

Razen poškodb vezi je bilo njegovo koleno v vrhunskem stanju, pravi genetski čudež. Zdravniki so bili nad videnim tako navdušeni, da so se z njim celo dogovorili, da se bo po koncu kariere vrnil, saj želijo narediti določene raziskave. Že tako so najboljši na tem področju, a želijo biti še boljši," je švedskemu časniku zaupal Raiola.

Seli se domov

Po poročanju Mirrorja naj bi se Ibrahimović z družino že odločil, da prihodnji mesec zapustil svoj dom v Chershireju in se napotil v rodni Mälmo, kjer bo opravil celotno rehabilitacijo. To naj bi vodil fizioterapevt Richard Dahan, ki mu odlični napadalec brezpogojno zaupa.

''Dahan pozna Zlatanovo stanje in zgodovino njegovih poškodb. Nihče ne pozna telesa Ibrahimovića bolje kot ravno Dahan,'' je Mirrorju še zaupal švedski vir.

Ne spreglejte