Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
15. 11. 2012,
6.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Švedska Anglija

Četrtek, 15. 11. 2012, 6.53

8 let

Ibrahimović na meji verjetnega: najlepši gol vseh časov?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kakšna tekma Zlatana Ibrahimovića na Švedskem! Ob otvoritvi novega štadiona v Stockholmu je poskrbel za večer, ki ga navijači nikoli ne bodo pozabili.

Na prepolnem novozgrajenem štadionu Friends Arena v Stockholmu je Švedska v prijateljski tekmi premagala Anglijo s 4:2. V Amsterdamu sta v sredo medtem igrali Nizozemska in Nemčija, v Parmi sta se pomerili Italija in Francija, a povsod po svetu govorijo le o tekmi iz švedske prestolnice in enem in edinem Zlatanu Ibrahimoviću. Zakaj, ni treba poudarjati. Najprej je zadel za 1:0, ko se je odlično znašel v kazenskem prostoru gostov. Sledila je mojstrovina za 2:2. Vtekanje v prazen prostor, umirjanje žoge s prsmi in neposreden strel v polnem šprintu. Vratar je bil nemočen. V zaključku tekme je s prostega strela zadel za 3:2 in Švedski priskrbel zmago. Ko se je že zdelo, da je naredil vse, pa je prišlo najboljše. Poskrbel je za potezo, ki je na meji verjetnega. Čeprav je doslej postregel že marsikaterim neverjetnim golom, sredin prekaša vse. Po nespretnem izbijanju žoge Joa Harta je prišel do žoge. Ni okleval in s hrbtom obrnjenim proti golu z udarcem čez glavo za zmago s 4:2 zadel z več kot 30 metrov. Veliko veselje, slačenje dresa, na tribunah ljudje, ki so se med seboj spogledovali in se čudili. Poklon resničnemu mojstru nogometa.

Najboljši doslej? Niti najboljši na tej tekmi

''Videl sem, da vratar teče proti žogi. Odločal sem se med tem, ali naj skočim z njim, ali pa ga počakam. Počakal sem ga. Ko sem videl, da je žogo odbil slabo, sem imel v mislih le to, kako zabiti gol. Žogo sem hitro udaril tako, kot sem jo, in videl, da gre proti mreži. Nasprotnikov branilec jo je skušal zaustaviti, pa mu k sreči ni uspelo. Lep gol. Imel sem tudi nekaj sreče, seveda, a predvsem veliko znanja,'' je samozavestno, kot zna le on, zbranim novinarjem po tekmi razlagal 31-letni zvezdnik pariškega PSG, nato pa presenetil.

''Ne, to ni najboljši gol, kar sem jih kdajkoli zabil. Še več, ni celo najboljši od teh, ki sem jih zabil danes. Bolj sem ponosen na prvega, saj je bil zgodovinski prvi na tem štadionu,'' je povedal 195 centimetrov največji švedski zvezdnik, ki je v domovini celo tako zelo priljubljen, da so njegovo ime patentirali. In to že leta 2003, ko je bilo pred njim še veliko število pomembnih in neverjetnih golov. Zdaj je še mnogo bolj popularen. V sredo zvečer je tistim zadnjim dvomljivcem dokazal, zakaj je tako. Zlati deček švedskega nogometa, Ibrakadabra, nori Ibra in še marsikatera so imena, ki so se ga prijela. Včasih aroganten, včasih nor, a vedno genij.

Ne spreglejte