Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 4. 2021,
9.21

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Red 9,89

29

NK Maribor NK Maribor Aljoša Matko

Natisni članek

Nedelja, 11. 4. 2021, 9.21

3 leta, 3 mesece

Aljoša Matko udeležen v sobotni nesreči, dve osebi huje poškodovani

Slovenski reprezentant udeležen v hudi prometni nesreči

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Red 9,89

29

Aljoša Matko | Slovenski nogometni reprezentant, član NK Maribor, je bil v soboto zvečer udeležen v hudi prometni nesreči, v kateri sta se dve osebi težje poškodovali. | Foto Vid Ponikvar

Slovenski nogometni reprezentant, član NK Maribor, je bil v soboto zvečer udeležen v hudi prometni nesreči, v kateri sta se dve osebi težje poškodovali.

Foto: Vid Ponikvar

Na cesti Metlika–Črnomelj v smeri Vranovič se je v soboto malce po 19. uri zgodila hujša prometna nesreča, v kateri je bil udeležen tudi napadalec mlade slovenske izbrane vrste do 21 let in NK Maribor Aljoša Matko. Kot smo izvedeli danes, naj bi bil Matko voznik, v nesreči se ni huje poškodoval, sta pa huje poškodovana dva sopotnika.

"V soboto ob 19.28 je prišlo do nesreče na cesti Črnomelj–Vranoviči pri Črnomlju, v kateri sta trčili dve osebni vozili. Vozili sta zapeljali s cestišča, eno od vozil se je prevrnilo in pristalo na strehi. V nesreči je bilo poškodovanih šest oseb, reševalci nujne medicinske pomoči ZD Črnomelj so dve osebi na kraju oskrbeli, štiri pa so prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci PGD Črnomelj so odklopili akumulatorja, s tehničnim posegom iz vozila rešili dve osebi, pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovanih, razsvetljevali kraj nesreče in pomagali vlečni službi," so v sporočilu za javnost sprva zapisali pri PU Novo mesto.

Pri NK Maribor, za katerega igra 21-letnik, so za Večer potrdili, da je bil Matko udeležen v nesreči, o čemer so prvi poročali pri 24ur.com, in da – po dosegljivih informacijah – naj ne bi bil huje poškodovan. 

V ovinku izgubil oblast nad vozilom, trčil v drug avtomobil, nato še v nasip

Danes so nam s policije sporočili več podrobnosti o nesreči, med drugim to, da je iz do zdaj zbranih obvestil policistov razvidno, da je vozil 21-letnik in da sta težje poškodovani osebi, ki sta sedeli na zadnjih sedežih, kar je v soboto poročal časnik Ekipa.

"Po  prvih ugotovitvah z ogleda in zbranih obvestilih policistov je 21-letni voznik osebnega avtomobila znamke BMW vozil iz smeri Črnomlja proti Metliki. Zaradi neprilagojene hitrosti je v ovinku izgubil oblast nad vozilom in trčil v prednji del vozila znamke Audi, ki ga je vozil 23-letni voznik. Voznik vozila BMW je zapeljal s ceste in trčil še v travnati nasip, od tam pa je vozilo odbilo, se večkrat prevrnilo ter obstalo na strehi okoli 170 metrov od mesta trčenja," nam je povedala policijska inšpektorica Alenka Drenik.

V nesreči sta se dve osebi huje poškodovali. | Foto: Ana Kovač V nesreči sta se dve osebi huje poškodovali. Foto: Ana Kovač

Dve osebi huje poškodovani

V nesreči sta se hudo poškodovala 25-letni in 23-letni potnik, oba sta sedela na zadnjih sedežih v avtomobilu BMW. Voznik in 24-letni potnik, ta je sedel na sprednjem sedežu, sta po prvih informacijah lažje poškodovana. Prav tako sta lažje poškodovana voznik Audija in 23-letna potnica v njegovem vozilu.

Po ugotovitvah policistov so bili vsi udeleženci pripeti z varnostnim pasom. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo in bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Preberite še:

Aljoša Matko
Sportal Srček za dekle in mamo, ki ga Slovenija ne bo nikoli pozabila
Trincao
Sportal Danci in Portugalci že skoraj v četrtfinalu, v Ljubljani je zadel zvezdnik Barcelone
Milenko Ačimović
Sportal Okrnjena zasedba začela priprave na vrhunec sezone: Velik izziv
Sportal Športni direktor NK Maribor o težavah z okužbami: Pravila so jasna #video
Ne spreglejte