Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 4. 2021,
9.21

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,89

29

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Aljoša Matko

Nedelja, 11. 4. 2021, 9.21

3 leta

Aljoša Matko udeležen v sobotni nesreči, dve osebi huje poškodovani

Slovenski reprezentant udeležen v hudi prometni nesreči

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,89

29

Aljoša Matko | Slovenski nogometni reprezentant, član NK Maribor, je bil v soboto zvečer udeležen v hudi prometni nesreči, v kateri sta se dve osebi težje poškodovali. | Foto Vid Ponikvar

Slovenski nogometni reprezentant, član NK Maribor, je bil v soboto zvečer udeležen v hudi prometni nesreči, v kateri sta se dve osebi težje poškodovali.

Foto: Vid Ponikvar

Na cesti Metlika–Črnomelj v smeri Vranovič se je v soboto malce po 19. uri zgodila hujša prometna nesreča, v kateri je bil udeležen tudi napadalec mlade slovenske izbrane vrste do 21 let in NK Maribor Aljoša Matko. Kot smo izvedeli danes, naj bi bil Matko voznik, v nesreči se ni huje poškodoval, sta pa huje poškodovana dva sopotnika.

"V soboto ob 19.28 je prišlo do nesreče na cesti Črnomelj–Vranoviči pri Črnomlju, v kateri sta trčili dve osebni vozili. Vozili sta zapeljali s cestišča, eno od vozil se je prevrnilo in pristalo na strehi. V nesreči je bilo poškodovanih šest oseb, reševalci nujne medicinske pomoči ZD Črnomelj so dve osebi na kraju oskrbeli, štiri pa so prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci PGD Črnomelj so odklopili akumulatorja, s tehničnim posegom iz vozila rešili dve osebi, pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovanih, razsvetljevali kraj nesreče in pomagali vlečni službi," so v sporočilu za javnost sprva zapisali pri PU Novo mesto.

Pri NK Maribor, za katerega igra 21-letnik, so za Večer potrdili, da je bil Matko udeležen v nesreči, o čemer so prvi poročali pri 24ur.com, in da – po dosegljivih informacijah – naj ne bi bil huje poškodovan. 

V ovinku izgubil oblast nad vozilom, trčil v drug avtomobil, nato še v nasip

Danes so nam s policije sporočili več podrobnosti o nesreči, med drugim to, da je iz do zdaj zbranih obvestil policistov razvidno, da je vozil 21-letnik in da sta težje poškodovani osebi, ki sta sedeli na zadnjih sedežih, kar je v soboto poročal časnik Ekipa.

"Po  prvih ugotovitvah z ogleda in zbranih obvestilih policistov je 21-letni voznik osebnega avtomobila znamke BMW vozil iz smeri Črnomlja proti Metliki. Zaradi neprilagojene hitrosti je v ovinku izgubil oblast nad vozilom in trčil v prednji del vozila znamke Audi, ki ga je vozil 23-letni voznik. Voznik vozila BMW je zapeljal s ceste in trčil še v travnati nasip, od tam pa je vozilo odbilo, se večkrat prevrnilo ter obstalo na strehi okoli 170 metrov od mesta trčenja," nam je povedala policijska inšpektorica Alenka Drenik.

V nesreči sta se dve osebi huje poškodovali. | Foto: Ana Kovač V nesreči sta se dve osebi huje poškodovali. Foto: Ana Kovač

Dve osebi huje poškodovani

V nesreči sta se hudo poškodovala 25-letni in 23-letni potnik, oba sta sedela na zadnjih sedežih v avtomobilu BMW. Voznik in 24-letni potnik, ta je sedel na sprednjem sedežu, sta po prvih informacijah lažje poškodovana. Prav tako sta lažje poškodovana voznik Audija in 23-letna potnica v njegovem vozilu.

Po ugotovitvah policistov so bili vsi udeleženci pripeti z varnostnim pasom. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo in bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Preberite še:

Aljoša Matko
Sportal Srček za dekle in mamo, ki ga Slovenija ne bo nikoli pozabila
Trincao
Sportal Danci in Portugalci že skoraj v četrtfinalu, v Ljubljani je zadel zvezdnik Barcelone
Milenko Ačimović
Sportal Okrnjena zasedba začela priprave na vrhunec sezone: Velik izziv
Sportal Športni direktor NK Maribor o težavah z okužbami: Pravila so jasna #video
Ne spreglejte