Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 10. 2017,
10.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55

2

Natisni članek

Luka Modrić Hrvaška Zlatko Dalić kvalifikacije za SP 2018

Torek, 10. 10. 2017, 10.30

6 let, 7 mesecev

Odmevi po zmagi Hrvaške v Kijevu

Hrvati slavili v slogu svetovnih prvakov, selektor odgovarja na kritike

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55

2

Hrvaška nogomet | Foto Reuters

Foto: Reuters

Hrvaški nogometaši so se na težkem gostovanju v Kijevu izognili katastrofi in si s porazom nad Ukrajino (2:0) zagotovili dodatne kvalifikacije za uvrstitev na svetovno prvenstvo. Veselje je bilo neizmerno, a Hrvaška je še daleč od Rusije. Če ne kdo drug, se tega zadeva novi selektor Zlatko Dalić, ki je pred tremi dnevi zamenjal Anteja Čaćića.

Za Hrvate je v Kijevu štela le zmaga in to so po zaslugi dveh zadetkov nekdanjega napadalca Rijeke Andreja Kramarića tudi dosegli. Hrvaška z igro ni navdušila, edina dva strela, ki sta šla v okvir ukrajinskih vrat, sta šla tudi v gol.

Sreča spremlja hrabre

"Čestitam fantom, saj so opravili velik posel. Izpolnili smo vse, kar smo se dogovorili. Igralci so pokazali spoštovanje in vse poslušali. Težko je bilo, na nas je bil velik pritisk, a sreča spremlja hrabre," je za index.hr dejal selektor Dalić, ki opozarja, da je to le majhen korak do svetovnega prvenstva in da posel še zdaleč ni končan.

Hrvati po zmagi plesali in peli:

Se bo Hrvaška uvrstila na svetovno prvenstvo?

  • Da.
    55,45 %
    61 glasov
  • Ne.
    44,55 %
    49 glasov
Oddanih 110 glasov

Rakitić mu ni zameril

V primerjavi s Čačićem je opravil kar nekaj taktičnih zamenjav in zadel v polno. "Vedel sem, da je Ukrajina močna na bokih, zato sem našo obrambo okrepil z Vido in Vrsaljkom, Modrića sem postavil višje, na njegovo mesto pa dal Rakitića. Ivan je vedel, da to počne za dobro Hrvaške, in ni bilo nobenih težav," je dodal Dalić, ki še ne ve, ali bo tudi v nadaljevanju na klopi Hrvaške.

Zlatko Dalić je Hrvaško rešil pred katastrofo, a še ne ve, ali bo z njo nastopil tudi v dodatnih kvalifikacijah. | Foto: Reuters Zlatko Dalić je Hrvaško rešil pred katastrofo, a še ne ve, ali bo z njo nastopil tudi v dodatnih kvalifikacijah. Foto: Reuters

Prihodnost negotova

"Ne vem, ali ostajam, nisem še vprašal zveze. Nisem preračunaval in veliko razmišljal o tem. Ko so me poklicali, sem prišel. Svoje sem naredil, hvala lepa za priložnost, kaj bo prinesla prihodnost, bomo še videli. Prebral sem veliko negativnih komentarjev, da sem tukaj le zaradi nekaterih pomembnih oseb (opazke, da je član Mamićevega klana, op. p.), a ne vem, zakaj. Vedno sem se boril sam, delal sem trdo, nikoli me ni nihče potiskal v ospredje. In zdaj sem vseeno tukaj," je sklenil.

Hrvati so se še četrtič uvrstili v dodatne kvalifikacije in prav vsakokrat so se uvrstili tudi na veliko tekmovanje. Leta 2003 so razžalostili tudi Slovenijo. 

Bobna pred žrebom:

Boben 1: Portugalska/Švica, Italija, Hrvaška, Danska

Boben 2: Severna Irska, Švedska/Francija/Nizozemska*, Irska, Grčija/Slovaška*

Žreb parov dodatnih kvalifikacij bo 17. oktobra v Zürichu, prve tekme dodatnih kvalifikacij bodo 9. do 11. novembra, povratne pa od 12. do 14. novembra. 

Ne spreglejte