Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
17. 11. 2014,
0.18

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

San Siro Niko Kovač Hrvaška Italija

Ponedeljek, 17. 11. 2014, 0.18

4 leta, 10 mesecev

Hrvaški selektor se je v Milanu opravičil Italijanom: Sram me je

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Naš ugled v svetu pada. Hrvati nismo takšni," je po nogometnem srečanju v Milanu, na katerem so neredi hrvaških navijačev zasenčili remi med slovenskima sosedama, potarnal selektor Niko Kovač.

Selektor hrvaške reprezentance je zelo zadovoljen z rezultatskim izkupičkom, saj ima po štirih krogih kvalifikacijskega ciklusa za EP 2016 deset točk in zaseda vodilno mesto. Na San Siru se je z Italijo, ki je pred srečanjem zaradi zdravstvenih težav ostala brez nekaterih znanih imen, razšla brez zmagovalca (1:1), vseeno pa prestolnico Lombardije in "nogometno Scalo" zapuščala z grenkim priokusom.

Niko Kovač: Hrvati nismo takšen narod

Le malo je manjkalo, pa bi se tekma za zeleno mizo razpletla v korist gostiteljev (3:0), saj so hrvaški navijači na zelenico odvrgli veliko pirotehničnih sredstev in poskrbeli za nekaj prekinitev. Nizozemski sodnik Björn Kuipers je bil po gostem dimu, ki se je valil nad zelenico San Sira, primoran srečanje za dalj časa prekiniti. Nadaljevalo se je šele po dobrih desetih minutah čakanja, ki je ohromilo nogometni spektakel.

"To ni več naključno, saj se ni zgodilo prvič. Upam, da bodo osebe, ki so za to odgovorne, našle rešitev. Če želi kdo protestirati, lahko to počne zunaj štadiona. Tu so ženske in otroci, ki se bojijo za svoje življenje. Sram me je, saj izgubljamo ugled v svetu. Hrvati nismo takšen narod. Po tekmi sem se opravičil Italijanom," je v mikrofon hrvaške nacionalne televizije po srečanju, ki ga je sodnik stežka pripeljal do konca, odkrito potožil selektor "ognjenih" Niko Kovač.

Perišić ne meče vseh navijačev v isti koš

Dvoboj na San Siru je spremljalo več kot 60 tisoč gledalcev, ki so kaj kmalu dočakali oba zadetka na tekmi. Najprej je v polno zadel Antonio Candreva (Lazio) in dosegel strelski prvenec v reprezentančnem dresu, nato je neprepričljivega vratarja Gianluigija Buffona (Juventus) premagal Ivan Perišić (Wolfsburg). Dvoboj je bil tako odločen že po 15 minutah, saj se nato ni več spreminjal rezultat.

Strelec hrvaškega zadetka je imel v izdihljajih srečanja imenitno priložnost, da bi gostom zagotovil tri točke, a je tokrat meril nenatančno in zgrešil cilj. "Bili smo boljši vse do prekinitve, ko so se Italijani lahko pogovorili s selektorjem in popravili slabosti," je dejal Perišić in za osebe, ki so igrišče zasule s pirotehničnimi sredstvi, dejal, da v tem primeru ni šlo za navijače. "Ne smemo vseh navijačev metati v isti koš. Težave povzroča le pet, šest odstotkov. Upam, da ne bodo več prihajali na tekme," si je zaželel Dalmatinec, ki je v tem kvalifikacijskem ciklusu dosegel že štiri zadetke.

Ne spreglejte