Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 11. 2022,
8.55

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81

2

Natisni članek

Kanada John Herdman hrvaška nogometna reprezentanca Zlatko Dalić Katar 2022

Ponedeljek, 28. 11. 2022, 8.55

1 leto, 4 mesece

Andrej Kramarić: Hrvaška je pokazala, kdo je tukaj koga zj...

Hrvaški selektor okrcal kanadskega selektorja: Ni mi čestital. Očitno se mora še marsičesa naučiti.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81

2

John Herdman | Hrvaški selektor Zlatko Dalić je po zmagi nad Kanado razkril, da mu selektor Kanade John Herdman (na fotografiji) po tekmi ni segel v roko, ampak na hitro zapustil prizorišče. | Foto Guliverimage

Hrvaški selektor Zlatko Dalić je po zmagi nad Kanado razkril, da mu selektor Kanade John Herdman (na fotografiji) po tekmi ni segel v roko, ampak na hitro zapustil prizorišče.

Foto: Guliverimage

Potem ko so hrvaški nogometaši z visoko zmago nad Kanado (4:1) s skupaj štirimi točkami skočili na prvo mesto skupine F, so se hrvaški mediji razpisali o učinku besed kanadskega selektorja Johna Herdmana, ki je z napovedjo, da bodo zj... Hrvaško, aktualne svetovne podprvake samo dodatno podžgal v njihovi želji po zmagi. Hrvaški selektor Zlatko Dalić je na novinarski konferenci izjavil, da mu selektor Kanade po koncu tekme ni segel v roko, ampak je hitro izginil s prizorišča, strelec dveh zadetkov Andrej Kramarić pa je sarkastično dodal, da je Hrvaška pokazala, "kdo je tukaj koga zj..."

"Kadar jaz izgubim, pozdravim nasprotnika in mu čestitam. Selektor Kanade me ni počakal, ampak je takoj odšel. Gospod je očitno jezen. Gre za dobrega trenerja, a očitno se mora še marsičesa naučiti," je hrvaški selektor Zlatko Dalić po visoki zmagi Hrvaške nad Kanado na novinarski konferenci okrcal kanadskega selektorja Johna Herdmana.

Hrvaški selektor Zlatko Dalić s svojim strokovnim štabom.  | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Hrvaški selektor Zlatko Dalić s svojim strokovnim štabom. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Ta je svoje igralce po zelo dobri igri na tekmi prvega kroga proti Belgiji, ta se je sicer končala z zmago Belgije (1:0), motiviral z besedami, da bodo zj... Hrvaško, besede pa ponovil še pred kamero.

SP Brazilija Švica
Sportal Portugalska in Brazilija trpeli, a vendarle že po drugem krogu v osmini finala #foto

Besede kanadskega selektorja so imele nasprotni učinek

Kletvica je zelo močno vplivala na hrvaške nogometaše, namesto da bi jih prestrašila, jih je samo dodatno požgala. V nedeljo so na tekmi drugega kroga po slabšem začetku, v katerem so Kanadčani ekspresno povedli že v drugi minuti, gladko zmagali. Dva zadetka je prispeval Andrej Kramarić, ki je bil izbran tudi za igralca tekme. V izjavi po tekmi se je prav tako obregnil ob besede kanadskega selektorja in dejal, da so bile zanje izjemna motivacija. Po en gol sta dosegla Marko Livaja, prvi strelec gola na mundialu iz vrst Hajduka, in Lovro Majer, medtem ko je Ivan Perišić prispeval dve asistenci.

Nemčija Španija
Sportal Nemci ostajajo med živimi, Hrvati izločili Kanado
Strelec dveh golov s posebno zahvalo Angležu na kanadski klopi

"Besede kanadskega selektorja so motivirale vso Hrvaško. Želel bi se posebej zahvaliti selektorju Kanade, gospodu Herdmanu, ki nam je danes dal veliko motivacije. Ne bi mogel izbrati boljših besed. Morda bi jih lahko nekoliko drugače oblikoval, ampak na koncu je Hrvaška pokazala, kdo je tukaj koga zj...," je po tekmi izjavil Kramarić, njegove besede pa so hitro zaokrožile po spletu. 
 

Ne zdi se mu, da je pretiraval

Anglež na kanadski selektorski klopi John Herdman je po bolečem porazu, ki že pomeni izpad kanadske reprezentance iz nadaljevanja prvenstva, na vprašanje, ali se mu vendarle ne zdi, da je s sporno izjavo pretiraval, na kratko odgovoril, da ne.

"Imeli smo nekaj priložnosti, ponosen sem na to, kako smo se držali," je dejal. "Začeli smo izjemno in razveselili navijače. Po mojem mnenju je bil drugi gol Hrvaške tisti, ki je obrnil potek tekme, saj smo morali loviti rezultat. Hrvatje so morilci v protinapadu, takrat se je težko izvleči. Če jim daš samo malo prostora, ga bodo izkoristili," je še dejal Herdman.

Andrej Kramarić je k zmagi Hrvaške nad Kanado s 4:1 prispeval dva zadetka.  | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Andrej Kramarić je k zmagi Hrvaške nad Kanado s 4:1 prispeval dva zadetka. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Proti Belgiji bo dovolj že remi

Hrvaško naslednja tekma čaka v četrtek, 1. decembra, ob 16. uri, ko se bodo pomerili z Belgijo, tretjo z zadnjega prvenstva, ki ima po zmagi nad Kanado, a ne preveč spodbudni igri trenutno tri točke.

Hrvatom za napredovanje v osmino finala zadostuje remi, a Dalić se s tem ne bo sprijaznil. "Zadnji krog odloča o uvrstitvi v drugi krog. Še vedno smo daleč od svojega cilja. Čaka nas Belgija, ki je izjemna reprezentanca. Zanje je zdaj pomembna samo zmaga. Nam v določenih kombinacijah zadostuje tudi remi, a o tem ne smemo razmišljati. Ne smemo se zadovoljiti s tem, da nam zadostuje že točka. Moramo iskati zmago," je bil po tekmi drugega kroga jasen Dalić.

"Čaka nas težka tekma. To je svetovno prvenstvo in lahkih tekem ni. Belgiji ne preostane nič drugega kot to, da igra na zmago, ampak tudi mi bomo igrali na zmago. Ne bomo čakali in ne bomo kalkulirali. Dober nogomet, hiter in discipliniran nogomet, povezanost, to je to, kar Hrvaška potrebuje," sporoča selektor svetovnih podprvakov iz Rusije 2018.

Preberite še:

Bernd Neuendorf Gianni Infantino
Sportal Nemci si kljub nezaupnici Infantinu želijo odprt dialog s Fifo
Bruselj izgredi
Sportal Po presenečenju v Katarju hudi izgredi in nasilje v Bruslju #video
Kanada Davisov pokal
Sportal Kanada prvič zmagovalka Davisovega pokala
Danielo Pereira Portugalska SP
Sportal Pereira si je na treningu poškodoval rebra
SP Argentina navijači
Sportal Messi: Srečni, pomirjeni. Spet je vse v naših rokah. #video

 

Ne spreglejte