Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 10. 2015,
20.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

poročilo Prva liga Telekom Slovenije Domžale Krka

Sobota, 17. 10. 2015, 20.23

8 let

Horvat poskrbel za nadaljevanje domžalskega niza (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Domžal so v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali novomeško Krko s 3:0 (1:0).

Domžalčani nadaljujejo niz neporaženosti na domačem igrišču proti tekmecu iz Novega mesta. Ti še petič niso slavili v Domžalah, ki sicer poraza v ligi ne poznajo že osem tekem in držijo stik z vrhom. Tokrat je največji delež k zmagi prispeval Lucas Horvat z dvema zadetkoma.

Domžalčani so do prve resnejše priložnosti prišli v 25. minuti, ko je Benjamin Morel streljal z 20 metrov, Miodrag Mitrović pa je žogo odbil v kot. Po njem je po akciji do strela s 25 metrov prišel Matic Črnic, žoga je oplazila enega Krkinih branilcev, Mitrović pa je žogo vendarle odbil v nov kot.

Osem minut zatem pa so gostitelji povedli. Dejan Trajkovski je izvedel kot z leve strani, pred vrati sta bila v skoku Kenan Horić in Mitrović, žoga pa je prišla do Lucasa Horvata na desno stran kazenskega prostora, od koder je domači nogometaš zadel za zasluženih 1:0.

Tudi v drugem polčasu so prevladovali domači, ki so v 49. minuti prek Slobodana Vuka prisilili Mitrovića k novi obrambi, minuto zatem pa je Horvat dosegel še svoj drugi zadetek na tekmi. Nejc Skubic je podal iz kota, žoga pa je po odboju končala pri osamljenem Horvatu, ta pa je s petih metrov zadel za 2:0.

V 52. minuti so za nameček Novomeščani ostali še brez Erika Glihe, ki si je zaradi grobega prekrška nad Gabrom Dobrovoljcem prislužil rdeči karton. Štiri minute pozneje je z 20 metrov Mitrovića skušal ukaniti Žan Majer, a neuspešno.

V 60. minuti pa so Domžale le unovčile številčno prednost, po protinapadu je Vuk na vrhu kazenskega prostora preigral Alena Vučkića in zadel v spodnji desni kot za 3:0. Blizu četrtega gola so bili gostitelji še v 83. minuti, ko je Trajkovski zatresel prečko, Horić pa je nato žogo poslal malo mimo vrat.

Že v sodniškem dodatku je Mitrović obranil strel Antonia Manceja, ki je bil sam pred vratarjem, na drugi strani pa je kotu kotu Filip Dangubić meril nenatančno.

Domžale bodo v 15. krogu prihodnjo nedeljo gostovale v Novi Gorici, Krka pa bo gostila Krško.

Ne spreglejte