Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
14. 10. 2013,
17.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ottmar Hitzfeld Švica

Ponedeljek, 14. 10. 2013, 17.34

8 let

Hitzfeld, ki bo igral z vsemi razpoložljivimi silami, obljublja zmago

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Čeprav si je že zagotovila nastop na svetovnem prvenstvu, bo Švica v torek proti Sloveniji igrala na vso moč, poudarja selektor Švice Ottmar Hitzfeld.

Že 13 tekem zapored Švica ni izgubila in, kot poudarja njen selektor, bo naredila vse, da bo na torkovi tekmi proti Sloveniji niz podaljšala do številke 14. Zagotovo bodo Švicarji oslabljeni, saj bodo zaigrali brez kaznovanega branilca Steva von Bergna, poškodovanega zvezdniškega vezista Bayerna Münchna Xherdana Shaqirija in tudi branilca Juventusa Stephana Lichtsteinerja, ki je poškodovan že dlje časa in ga ni bilo niti pri petkovi zmagi v Albaniji. Von Bergna naj bi v začetni postavi nadomestil branilec nemškega prvoligaša HSV Johan Djorou, sicer nekdanji član londonskega Arsenala, Shaqirija pa izkušeni vezist še enega nemškega kluba, Eintrachta Frankfurta, Tranquillo Barnetta. Po vesteh, ki prihajajo iz Švice, bo tamkajšnji selektor proti Sloveniji igral z vsemi razpoložljivimi silami. Torej tudi s tremi člani Napolija Valonom Behramijem, Gökhanom Inlerjem in Blerijem Džemailijem, ki naj bi jim po nekaterih informacijah sprva na željo Neapeljčanov Švicarji namenili počitek. Toda če gre verjeti zadnjim informacijam, se to naj ne bi zgodilo in bo Švica proti Sloveniji igrala na zmago, kar je potrdil tudi njihov selektor.

Ne želijo pokvariti vtisa

"Neporaženi prihajamo v zadnji krog kvalifikacij, na svetovnem prvenstvu smo že, a zagotovo ne bomo popustili. Igramo pred domačimi navijači in naredili bomo vse, da kvalifikacije končano neporaženi. Ne vem, zakaj bi z morebitnim porazom pokvarili ves dober vtis, ki smo ga pustili. Gremo na zmago in naredili bomo vse, da si tudi v zadnji tekmi izborimo polni izkupiček in potrdimo, da smo se zasluženo prebili v Brazilijo," je odločen izkušeni nemški strateg na klopi Švice Ottmar Hitzfeld.

"Nekaj poškodb je, zato bodo spremembe v postavi, a jih prav gotovo ne bo veliko. Dve, morda največ tri," je še povedal trener, ki se lahko pohvali z dvema naslovoma evropskega prvaka. Enega je leta 1997 osvojil na klopi Borussie Dortmund, štiri leta pozneje pa podvig ponovil še v vlogi trenerja Bayerna Münchna. Slovenijo v Bernu torej čaka vse prej kot lahka naloga. Če gre soditi po zadnjih izjavah, ki prihajajo iz švicarskega tabora, ne gre pričakovati, da bodo Švicarji popustljivi. Nič zato. Glede na to, kaj Slovenija kaže v zadnjih tekmah, lahko tudi proti najboljši Švici zmaga. S kančkom sreče in ob pogoju, da ponovi igro, ki jo je pokazala v petek proti Norveški, seveda.

Ne spreglejte